Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Layla | Όταν ο Έρικ Κλάπτον έγραψε ένα από τα πιο ερωτικά τραγούδια της rock μουσικής


Ο θεός της κιθάρας εμπνεύστηκε ένα εκπληκτικό τραγούδι για εκείνη που επιθυμούσε αλλά δεν μπορούσε να έχει.. Τη γυναίκα του φίλου του Τζορτζ Χάρισον- Πάτι Μπόιντ- με την οποία τελικά παντρεύτηκε στις 19/5/1979.
Ο Έρικ Κλάπτον είναι ένας από τους σπουδαιότερους Άγγλους κιθαρίστες, συνθέτες, τραγουδιστές της ροκ και της μπλουζ.

Ο μοναδικός καλλιτέχνης που κατάφερε να αποσπάσει τρία βραβεία Grammy το 1993 για την συνεισφορά του στην ροκ ως μέλος των Yardbirds και των Cream, καθώς και το 2000 για την προσωπική του δουλειά.

Από το 2004, μάλιστα, είναι Είναι Ηγέτης (Commander) της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) και από το 1994 ιππότης του τάγματος (OBE) για την προσφορά του στη μουσική.

Οι περισσότεροι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει τραγούδια τουτυ... Εκείνο που έχει μείνει στην ιστορία της Rock μουσικής ως ένα από τα πιο ερωτικά, είναι το “Layla”. Πίσω από αυτό, υπάρχει μια όμορφη ιστορία αγάπης.

Ήταν το 1966 όταν ο Τζορτζ Χάρισον παντρεύτηκε την Πάτυ Μπόιντ- ένα μοντέλο που γνώρισε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του “A Hard Day’s Night”.

Στα τέλη της δεκαετίας του `60, οι Κλάπτον και Φορντ έγιναν στενοί φίλοι. Κάποια στιγμή, κάτι "εντελώς απροσδόκητο συνέβαινε" όπως ο Κλάπτον έχει παραδεχτεί. "Είχα ερωτευτεί την Πάτυ".


Ο Τζορτζ Χάρισον- ο οποίος έγραψε γι’ αυτή το υπέροχο τραγούδι "Something" για εκείνη- έφτασε στο σημείο να απατά τόσο πολύ την Μπόιντ που εκείνη άρχισε να βρίσκει θαλπωρή σε ξένες αγκαλιές....Ο γάμος από έρωτα εξελίχθηκε όπως πολλές "ροκ" σχέσεις.

Ο `Ερικ Κλάπτον που την είχε ερωτευτεί παράφορα, προσπαθούσε να την πλησιάσει και να τη σαγηνεύσει χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ένα πρωινό του 1970, η Μπόιντ παραλαμβάνει ένα ανώνυμο γράμμα που έγραφε: "Αγαπημένη μου, μου φαίνεται ότι έχει περάσει μια αιωνιότητα απ’ την τελευταία φορά που σε είδα.
Αγαπάς ακόμα τον άντρα σου ή έχεις άλλο εραστή; Αισθάνεσαι τίποτα για εμένα; Με όλη μου την αγάπη, Ε."

Η Μπόιντ δεν κατάλαβε ποιος ήταν ο αποστολέας μέχρι το απόγευμα, που ο Κλάπτον της τηλεφώνησε και τη ρώτησε με αγωνία αν είχε λάβει το γράμμα του.
Εκείνη για ακόμα μία φορά τον απορρίπτει. Τότε ήταν που ο Κλάπτον γράφει ένα από τα πιο διάσημα κομμάτια του. Το υπέροχο "Layla", για τη γυναίκα που επιθυμούσε και δεν μπορούσε να έχει.

Ο Κλάπτον δοκίμασε τα πάντα για να πείσει την Μπόιντ να έρθει μαζί του. Έφτασε ακόμα στο σημείο να την εκβιάσει λέγοντάς της ότι αν δεν τον ακολουθήσει, θα αυτοκτονήσει με υπερβολική δόση ηρωίνης.

Η Μπόιντ δεν τον ακολούθησε, εκείνος όμως όχι μόνο πήρε ηρωίνη αλλά πέρασε τα επόμενα χρόνια εθισμένος στα ναρκωτικά

Πηγή έμπνευσης του τίτλου "Layla" ήταν η ιστορία της Layla / Layla και Majnun, από τον Πέρση ποιητή Nizami Ganjavi του 12ου αιώνα από το σημερινό Αζερμπαϊτζάν. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός νέου άνδρα που ονομάζεται Qays ibn al-Mulawwah από τη βόρειο Αραβική Χερσόνησο, στο Χαλιφάτο Umayyad κατά τη διάρκεια του 7ου αιώνα.

 Αυτή την ιστορία, την είχε ακούσει ο Κλάπτον από τον φίλο του Ίαν Ντάλλας, ο οποίος ήταν στη διαδικασία του να γίνει Ισλαμιστής. Αναφέρεται στην ιστορία μιας πριγκίπισσας του φεγγαριού που παντρεύτηκε με κάποιον τον οποίο τον διάλεξε ο πατέρας της και όχι με εκείνον που ήταν ερωτευμένος μαζί της. Αυτό οδήγησε τον , Majnun σε τρέλα. Φαίνεται, πως ο Έρικ ταυτίστηκε μαζί του...

Σύμφωνα με την Μπόιντ, αυτό το τραγούδι το έπαιξει ο Κλάπτον για εκείνη σε ένα πάρτι και το ίδιο βράδυ, ομολόγησε στον Χάρισον ότι είχε ερωτευτεί τη γυναίκα του. Μπορεί αυτή η αποκάλυψη να προκάλεσε κάποια παροδική αναστάτωση, αλλά το ζευγάρι παρέμεινε παντρεμένο για αρκετά ακόμα χρόνια, ενώ ο Χάρισον και ο Έρικ διατήρησαν τη φιλία τους.


Το 1974, ο γάμος του Χάρισον και της Μπόιντ λήγει οριστικά καθώς οι απιστίες και τα ναρκωτικά είχαν φθείρει ανεπανόρθωτα τη σχέση τους. Ο Έρικ Κλάπτον κατάφερε να απεξαρτοποιηθεί από τα ναρκωτικά και το μυαλό του ήταν να φέρει τη γυναίκα που αγαπούσε κόντα΄του...

Τελικά, στις 19 Mαίου του 1979, ο Έρικ Κλάπτον παντρεύτηκε την Πάτι Μπόιντ μετά από πέντε χρόνια σχέσης...

Εντυπωσιακό είναι ότι ο γάμος αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, χωρίς καν να το γνωρίζει η νύφη!


Λέγεται ότι ο μάνατζερ του διάσημου ερμηνευτή είχε βάλει στοίχημα το προηγούμενο βράδυ, ότι θα κατάφερνε να βάλει τη φωτογραφία του Κλάπτον στις εφημερίδες μέχρι το πρωί.

Τηλεφωνεί, λοιπόν, σε γνωστό δημοσιογράφο λέγοντάς του ότι ο Κλάπτον θα παντρευτεί την Μπόιντ. Και αυτό έγινε... Το επόμενο πρωί, τα νέα ήταν στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων!

Layla

What`ll you do when you get lonely?
And nobody`s waiting by your side?
You`ve been running and hiding much too long.
You know it`s just your foolish pride.

Layla,
You`ve got me on my knees, Layla.
I`m begging, darling please, Layla.
Darling won`t you ease my worried mind.

I tried to give you consolation
When your old man had let you down.
Like a fool, I fell in love with you.
You`ve turned my whole world upside down.

Layla,
You`ve got me on my knees, Layla.
I`m begging, darling please, Layla.
Darling won`t you ease my worried mind.

Let`s make the best of the situation
Before I finally go insane.
Please don`t say, we`ll never find a way
And tell me all my love`s in vain.

Layla,
You`ve got me on my knees, Layla.
I`m begging, darling please, Layla.
Darling won`t you ease my worried mind.

Layla,
You`ve got me on my knees, Layla.
I`m begging, darling please, Layla.
Darling won`t you ease my worried mind.


Layla,
You`ve got me on my knees, Layla.
I`m begging, darling please, Layla.
Darling won`t you ease my worried mind.







ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: