Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Νέα ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Ντόρτμουντ


Ακόμη δεν έχουν καταλήξει οι γερμανικές Αρχές στον χαρακτήρα της επίθεσης που δέχθηκε η γερμανική ομάδα Μπορούσια Ντόρτμουντ την περασμένη Τρίτη, λίγο πριν από τον προγραμματισμένο αγώνα του Champion’s League, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο παίκτης Μαρκ Μπάρτρα καθώς και ένας αστυνομικός που συνόδευε την αποστολή στο γήπεδο.
Μάλιστα, φαίνεται ότι εξετάζεται μία νέα ανάληψη ευθύνης για την τριπλή βομβιστική επίθεση εναντίον του πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας, η οποία αυτή τη φορά έγινε από ακροδεξιά ομάδα.

Τρεις επιστολές, δύο ύποπτοι για την επίθεση στην Ντόρτμουντ

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, την Πέμπτη οι Αρχές έλαβαν ένα email με ακροδεξιά, ξενοφοβική ρητορική. Στην ηλεκτρονική επιστολή ο συντάκτης ανέφερε τον Χίτλερ, κατήγγειλε την «πολυπολιτισμικότητα» και χαρακτήρισε την επίθεση στο Ντόρτμουντ ως μία «τελευταία προειδοποίηση».

Στον απόηχο της επίθεσης, οι εισαγγελικές Αρχές είχαν κάνει λόγο για ισλαμιστικά κίνητρα καθώς οι έρευνές τους είχαν επικεντρωθεί σε επιστολές που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης και οι οποίες συνέδεαν το χτύπημα με το ISIS και με τις επιθέσεις της Γερμανίας στη Συρία. Μάλιστα είχαν ταυτοποιηθεί δύο ύποπτοι που φέρονται να συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση.

Ενας εξ αυτών, 25χρονος Ιρακινός, που πιστεύεται ότι στο παρελθόν είχε πολεμήσει στις τάξεις του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, συνελήφθη λίγες ώρες μετά την επίθεση.

Ωστόσο, η Αστυνομία και η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν εντόπισαν στοιχεία που να αποδεικνύουν σύνδεση του συλληφθέντα με την επίθεση στο Ντόρτμουντ. Η κράτησή του πηγάζει πρωτίστως από την ισλαμιστική του δράση, καθώς εκτιμάται ότι μετά την άφιξή του στη Γερμανία, το 2016, διατήρησε επαφές με μέλη του ISIS.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους κρατικούς σταθμούς NDR και WDR αλλά και με δηλώσεις της ομοσπονδιακής εισαγγελέα Φράουκε Κέλερ, έπειτα από προσεκτική εξέταση των τριών επιστολών που η Αστυνομία εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα τοποθετήθηκαν στο σημείο της επίθεσης ώστε να εξαπατήσουν τις Αρχές και να στρέψουν τις υποψίες σε ισλαμιστές.

Αλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς, το περιεχόμενο των επιστολών δεν είναι τυπικό του τρόπου που λειτουργεί το Ισλαμικό Κράτος, ενώ το κείμενο των επιστολών δείχνει ότι αυτές γράφηκαν από γερμανόφωνους που ήθελαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το έγραψε κάποιος που δεν μιλά γερμανικά ως πρώτη γλώσσα, ακριβώς για να παραπλανήσει.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν φτιαγμένα από κάποιον που γνωρίζει τη μέθοδο.

Το τρίτο σενάριο για το κίνητρο της επίθεσης που είχε εξεταστεί από τις Αρχές το πρώτο 24ωρο μετά την επίθεση, όταν έγινε ανάληψη ευθύνης από ακροαριστερή ομάδα με σημείωμα στο Διαδίκτυο, έχει απορριφθεί από τις Αρχές.






ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: