Εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Ιδανική τόσο για ορεκτικό όσο και για κυρίως.
Υλικά για 6 μερίδες
250 γρ. κανελόνια
Για τη γέμιση
300 γρ. μυζήθρα
250 γρ. mozzarella κομμένη τετραγωνάκια
2 αυγά
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
½ λίτρο σάλτσα ντομάτας
Βασιλικό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
150 γρ. ζωμό λαχανικών
Οδηγίες
Φτιάχνουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με τη μυζήθρα, τη μισή παρμεζάνα και τη mozzarella. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Ζεματίζουμε τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με την παραπάνω γέμιση. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών, βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα, λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
0 σχόλια: