Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Γιατί το Instagram μπορεί πλέον να θολώσει μερικές από τις φωτογραφίες σας


Οι φωτογραφίες που περιέχουν εικόνες που μπορούν να προκαλέσουν ή να σοκάρουν αποτελούν σίγουρα έναν πονοκέφαλο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το Facebook προσπάθησε να τις αντιμετωπίσει μέσα από αυστηρές ρυθμίσεις που μπλοκάρουν «ακατάλληλες» εικόνες από τα χρονολόγια των χρηστών, αλλά συχνά το αποτέλεσμα ήταν από αστείο έως και εξοργιστικό. Kαι κανείς φυσικά δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνη τη φορά που λογοκρίθηκε ως «άσεμνη» η βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτογραφία με το γυμνό κορίτσι του Βιετνάμ.


Το Instagram έχει δεχθεί και αυτό με τη σειρά του έντονη κριτική, κυρίως επειδή λογοκρίνει τις φωτογραφίες που δείχνουν ρώγες, γυναικείες φυσικά, αφού των ανδρών όπως φαίνεται δεν είναι ικανές να προκαλέσουν εξίσου την οργή της ανθρωπότητας. 'Ετσι κάπως δημιουργήθηκε και το κίνημα #freethenipple, αν και μέχρι σήμερα το γυναικείο στήθος παραμένει εξορισμένο.

Ωστόσο, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πρόσφατα έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης του «ευαίσθητου περιεχομένου». Ο συνιδρυτής και CEO του Instagram, Cevin Systrom, ανακοίνωσε ότι μία νέα «οθόνη» θα τοποθετείται επάνω από συγκεκριμένο περιεχόμενο: «Σύντομα θα παρατηρήσετε μία οθόνη επάνω από φωτογραφίες και βίντεο με ευαίσθητο περιεχόμενο όταν θα κοιτάτε τις φωτογραφίες στο feed ή στον λογαριασμό σας. Αν και αυτό το περιεχόμενο δεν παραβιάζει τους κανονισμούς μας, κάποιος θα το έχει αναφέρει και η ομάδα μας θα έχει επιβεβαιώσει ότι είναι ευαίσθητο».

Στην ουσία, αυτό που θα βλέπουμε θα είναι μια θολή εικόνα, η οποία επάνω θα γράφει το μήνυμα: «Αυτή η φωτογραφία περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο που μερικοί άνθρωποι το βρίσκουν προσβλητικό ή ενοχλητικό». Εάν όμως πατήσει κάποιος επάνω της, θα μπορεί να δει το αρχικό περιεχόμενο.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: