Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 3-0


Τρένο ασταμάτητο ο Πλατανιάς, διέλυσε 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης, χάρη σε δύο γκολ του Γιακουμάκη και ένα του Μουνάφο, και βλέπει πλέι οφ.
Οι Κρητικοί δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Αρκάδες, ήταν καλύτεροι, πέτυχαν άλλη μια σπουδαία νίκη, την οποία συνδύασαν με πολύ καλή εμφάνιση και ονειρεύονται την έξοδο στην Ευρώπη, την ώρα που η ομάδα της Τρίπολης θα πρέπει μετά από ακόμα ένα παιχνίδι να μαζέψει... συντρίμμια.

Ο Πλατανιάς μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, προσπάθησε να ορίσει το ρυθμό του αγώνα, ωστόσο οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν πολλά λάθη και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν σε θέση άμυνας και τελικά οι Κρητικοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 24ο λεπτό με τον Γιακουμάκη να εκμεταλλεύεται το άστοχο σουτ του Μανούσου, καθώς η μπάλα του στρώθηκε στα πόδια και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Λίγο νωρίτερα, ο Παράσχος είχε κάνει και την πρώτη αλλαγή για λόγους τακτικής, αλλάζοντας και σύστημα για την ομάδα του, κάτι που έδωσε καλύτερο ρυθμό και έκανε πιο δημιουργικό το παιχνίδι του Πλατανιά. Την ίδια ώρα, οι Αρκάδες προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί κυρίως με στημένα, αλλά χωρίς να καταφέρουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 36' ο Μανιάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Κοκκαλά, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Δημούτσου, αλλά ο τερματοφύλακας του Πλατανιά έδιωξε. Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν περισσότερες ευκαιρίες και στο 39ο λεπτό ο Γιακουμάκης βρήκε τον Γιορέντε, αυτός έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά ο Ντοναρούμα έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Κρητικοί έχασαν τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και με την έναρξη του δεύτερου έκαναν το 2-0 όταν στο 51ο λεπτό ο Μενδρινός εκτέλεσε ιδανικά το φάουλ από τα αριστερά και ο Γιακουμάκης μόνος στο δεύτερο δεκάρι έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αστέρας ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, ακόμα και να δημιουργήσει ευκαιρίες, και στο 63ο λεπτό, μετά τη συνεργασία των Μανούσου και Γιακουμάκη η μπάλα στρώθηκε στον Μουνάφο, ο οποίος με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Στο 72΄ ο Μανιάς βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Κοκκαλά.

Μετά τα τρία γκολ, οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό τους, οι παίκτες του Αστέρα επιχείρησαν κάποια σουτ για να πετύχουν το γκολ της... τιμής, αλλά χωρίς να τα καταφέρουν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μπανανά, Κάργας (23’ Γιορέντε), Βάντερσον, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (78’ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (64’ Πριντέτα).

Αστέρας Τρίπολης (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Γκαϊντούτσικ (60’ Ιωαννίδης), Σελίν, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (87' Μπαστιανός), Καλτσάς, Μάσα (46’ Φαρίνια), Μανιάς.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (σύνδεσμος Αθηνών)

Αυτός που έκρινε το παιχνίδι
Ο Γιώργος Γιακουμάκης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα. Πέτυχε δύο γκολ και ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ για το τρίτο τέρμα του Πλατανιά, το οποίο σημείωσε ο Μουνάφο. Ο 22χρονος Έλληνας επιθετικός ήταν για μια ακόμα φορά εξαιρετικός και με τα γκολ που σημείωσε κόντρα στον Αστέρα έφτασε τα εννέα στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.

Ο χειρότερος του αγώνα
Πολύ κακό παιχνίδι συνολικά για τους φιλοξενούμενους. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο είχε πολλά προβλήματα, ο Καλτσάς ήταν κάκιστος και ο Μανιάς δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην επίθεση. Άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση από τους Αρκάδες, που τον Φεβρουάριο έχουν πέντε ήττες σε πέντε παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Πλατανιά με 3-4-2-1 με τον Κοκκαλά κάτω από την εστία, Μπανανά, Κάργα και Καρυπίδη στην άμυνα, Σκαρντοβέλι, Μουνάφο, Μενδρινό και Στάθη στο ενισχυμένο κέντρο και Μανούσο – Γιακουμάκη πίσω από τον προωθημένο Σίγκνεβιτς. Στο 23ο λεπτό αποφάσισε να βάλει τον Γιορέντε αντί του Κάργα αλλάζοντας και το σύστημα σε 4-2-3-1.

Από την άλλη, ο υπηρεσιακός τεχνικός του Αστέρα, Απόστολος Χαραλαμπίδης, επέλεξε 4-2-3-1 με Κυριακόπουλο, Σελίν, Γκαϊντουτσικ και Γιαννούλη (στο δεξί άκρο αν και αριστεροπόδαρος) στην άμυνα, Ιγκλέσιας και Δημούτσο στα χαφ, Μάτσα, Τσιλιανίδη, Καλτσά πίσω από τον Μανιά.

Ο έλεγχος των διαιτητών
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ευαγγέλου, ωστόσο υπήρχε θέμα με τις υποδείξεις των βοηθών του στα οφσάιντ, καθώς ειδικά στο πρώτο ημίχρονο πολλές από αυτές ήταν λανθασμένες και για τις δύο ομάδες.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: