Με τους Γιορέντε και Μανούσο να σκοράρουν στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα (1-2), ο Πλατανιάς κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετή ένταση μεταξύ των παικτών και αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις, ο ΠΑΣ Γιάννενα κατάφερε παίζοντας με δέκα παίκτες να στείλει το παιχνίδι στην παράταση με γκολ του Ζάιρο (1-0 υπέρ του Πλατανιά το πρώτο ματς), ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό!
Και αυτό διότι ο Πλατανιάς μπορεί να έχασε πέναλτι στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τον Μανούσο, ωστόσο ο Γιορέντε δεν έκανε το… ίδιο από την άσπρη βούλα στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, καθώς με εύστοχη εκτέλεση έγραψε το 1-1 στο 113’! Το τελικό 1-2 για τους Κρητικούς διαμόρφωσε ο μοιραίος της κανονικής διάρκειας, Γιώργος Μανούσος.
Μπήκε δυνατά ο Πλατανιάς, κράτησε τον ΠΑΣ ο Περιστερίδης
Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννενα να ήταν αυτός που έπρεπε να ψάξει το γκολ από νωρίς, ωστόσο ο Πλατανιάς ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση.
Μάλιστα, κατάφερε να απειλήσει μόλις στο 4’ του αγώνα, με τον Αποστολόπουλο να βγάζει την σέντρα, ωστόσο η κεφαλιά από τον Μανούσο πέρασε ελάχιστα μέτρα άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βιδάλ μπήκε ωραία στην περιοχή, ωστόσο πριν κάνει το σουτ έπεσε αρκετά εύκολα και από τα μαρκαρίσματα που δέχτηκε από Μπανανά και Πριντέντα. Παράβαση για πέναλτι δεν υπήρξε στην εν λόγω φάση, με τον παίκτη του ΠΑΣ να βλέπει την κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι Δελφάκη.
Ένα λεπτό μετά ο Πλατανιάς είχε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Μπανανά επιχείρησε τρία σερί σουτ, με τον Περιστερίδη στην τελευταία προσπάθεια του αμυντικού του Πλατανιά να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ!
Σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΠΑΣ, στο 11’ ο Πλατανιάς είχε ακόμα μια νέα ευκαιρία να σκοράρει. Και αυτό διότι έγινε το κόρνερ από τα δεξιά, με τον Μαραγκό να πιάνει την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!
Στη συνέχεια ακολούθησε ένα «νεκρό διάστημα» περίπου 10 λεπτών στον αγώνα, με τον Πλατανιά στο 23’ να δημιουργεί ακόμα μια φάση. Ο Μανούσος μπήκε ωραία στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε και το διαγώνιο σουτ, ωστόσο και πάλι ο Περιστερίδης είπε «όχι», αποκρούοντας την μπάλα με τα πόδια.
Στο επόμενο διάστημα, ο ΠΑΣ Γιάννενα κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να δημιουργήσει δυο καλές στιγμές. Αρχικά στο 31’, με τον Ζάιρο να κάνει σουτ στην κίνηση, ο Γιάκος μπήκε στην πορεία κάνοντας την προβολή, ωστόσο το σουτ πέρασε άουτ. Παράλληλα στο 43’, ο Γαρουφαλιάς επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο και σε αυτή την φάση δεν ανησύχησε ο Κοκκαλάς.
«Παίζεται» σε πέναλτι πάνω στον Ζάιρο, έχασε την μεγάλη ευκαιρία ο Μανούσος!
Στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 48’, ο ΠΑΣ Γιάννενα ζήτησε σωστά πέναλτι σε τράβηγμα που έγινε πάνω στον Ζάιρο, ωστόσο ο ρέφερι Δελφάκης έδειξε «παίζεται». Στο 59’ ήρθε ακόμα μια μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους, με τον Κουτρή να βγάζει την ωραία σέντρα και τον Κόντε να πιάνει το σουτ στη κίνηση, ωστόσο ο Κοκκαλάς ήταν σε καλή θέση και κατάφερε να κρατήσει το 0-0.
Στο 65’ ήρθε το πέναλτι για τους φιλοξενούμενους, με τον Μπέριο να σταματάει με το χέρι το σουτ του Μανούσου, καθώς ο Περιστερίδης ήταν εξουδετερωμένος. Αποτέλεσμα ο Μπέριος να δει σωστά την κόκκινη κάρτα, ωστόσο ο Μανούσος δεν κατάφερε να κερδίσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννενα, καθώς το σουτ που έκανε βρήκε το αριστερό δοκάρι!
Στη συνέχεια το παιχνίδι πήγαινε πάνω – κάτω για τις δυο ομάδες, ώσπου ο Ζάιρο κατάφερε να φύγει στην πλάτη της άμυνας και από μέσα δεξιά με συρτό σουτ, νίκησε τον Κοκκαλά για το 1-0 στο 84’, με αποτέλεσμα να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση!
Καλύτερος ο Πλατανιάς στην παράταση
Ο ΠΑΣ Γιάννενα προσπάθησε στην παράταση να κάνει την υπέρβαση, ωστόσο το γεγονός πως έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 65’ έκανε αρκετά δύσκολο το έργο του. Από την άλλη πλευρά, ο Πλατανιάς είχε κλείσει καλά τους χώρους στην άμυνα και ευτύχησε στο 112’ να κερδίσει ακόμα ένα πέναλτι, καθώς ο Σίγκνιεβιτς ανέτρεψε καθαρά τον Βιδάλ.
Αυτή την φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιορέντε, ο οποίος στο 113’ έγραψε το 1-1 το οποίο έδινε την πρόκριση στην ομάδα του, ενώ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, ο Μανούσος κατάφερε αμαρκάριστος να πετύχει το 1-2 και με σουτ εκτός περιοχής.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΠΑΣ Γιάννενα: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Μιχαήλ, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (27’ Γιάκος), Βιδάλ, Νικολιάς (55’ Κόντε), Ναδάλες (69’ Σκόνδρας), Ζάιρο
Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Κάργας, Μπανανά, Πριντέτα (54’ Στάθης), Βάντερσον, Μαραγκός, Μουνάφο, Γιορέντε, Αποστολόπουλος (64’ Σίνγκιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (79’ Στανισάβλιεβιτς)
0 σχόλια: