Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Πανιώνιος-Ηρακλής 1-0


Η αποβολή του Σαραμαντά και το γκολ του Μπεν (39') αρκούσαν στον Πανιώνιο για να νικήσουν τον "μαχητικό" Ηρακλή, με τους "κυανέρυθρους" να συνεχίζουν την εκπληκτική τους πορεία και να ονειρεύονται... αστέρια!
Πανιώνιος και Ηρακλής, έπαιζαν στη Ν. Σμύρνη σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, για διαφορετικούς σκοπούς για καθεμία από τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι, ήθελαν τη νίκη που θα τους έδινε το προνόμιο να συνεχίζουν να βρίσκονται στη 2η θέση της βαθμολογίας, αντίθετα ο Ηρακλής, ήθελε βαθμό ή βαθμούς για να κερδίσει έδαφος στη «μάχη» της παραμονής

Πανιώνιος VS Χουάντερσον...

Ο Πανιώνιος έχοντας να διαχειριστεί και την απουσία του Μασούντ, που αποτελεί τον «εγκέφαλο» της ομάδας, έχασε δέκα λεπτά ώσπου να βρει ρυθμό, με τον Ηρακλή να ξεκινάει καλύτερα το παιχνίδι, ωστόσο στη συνέχεια, έχασε μέτρα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να επιβάλλουν πλήρως τον ρυθμό τους και να δημιουργήσουν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των «κυανόλευκων», με τον Χουάντερσον σε τρεις περιπτώσεις να κρατάει όρθια την ομάδα του, με τους Μπεν και Κόρμπο να μην μπορούν να βρουν στόχο.

Αλλαξαν οι ισορροπίες...

Στο 32’ μία απερισκεψία του Σαραμαντά που έκανε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σιώπη, στάθηκε αιτία για να αντικρίσει ο μπακ του Ηρακλή την κόκκινη κάρτα του Θάνου, με το έργο της ομάδας του να γίνεται ακόμα δυσκολότερο.

Στο 36’ ο Βαλεντίνος Βλάχος δοκίμασε το πόδι του με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, με τον Μπεν που ήταν ο καλύτερος του γηπέδου στο 39’ να ανοίγει το σκορ, με τον άσο του Πανιωνίου, να νικάει αυτή τη φορά τον Χουάντερσον και να βάζει την ομάδα του Μιλόγεβιτς μπροστά στο σκορ.

Ο Μπεν έδωσε τη λύση...

Ο Ηρακλής παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα από την αποβολή του Σαραμαντά από το 32' και το εις βάρος του σκορ, μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο να διεκδικήσει τις πιθανότητές του να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Εψαξε αλλά δεν πέτυχε το γκολ

Οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν σημαντικά, με τους "κυανόλευκους" να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, μη μπορώντας όμως μέχρι και το 67' να απειλήσουν την εστία του Γιαννιώτη. Σε εκείνο το λεπτό, ο Ηρακλής είχε με τον Περόνε την πρώτη του τελική στο παιχνίδι και ήταν το σημείο, όπου... γύρισε ο διακόπτης.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, στη συνέχεια, είχε ακόμα τρεις καλές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως αστοχία και ατυχία, γύρισαν την πλάτη στον Ηρακλή, με τον Πασά στο 88' να χάνει μοναδική ευκαιρία, όταν και αστόχησε προ κενής εστίας, έπειτα από την κεφαλιά πάσα του Περόνε, με τον Αργεντινό στο 94' να "φωνάζει" για πέναλτι, στη τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα.

Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Θάνου, ο Πανιώνιος, πήρε τη νίκη παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με τον Ηρακλή να φεύγει με... άδεια χέρια από τη Ν. Σμύρνη.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Β.Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας, Φούντας (77’ Μαχμούτοβιτς), Σαββίδης (84’ Καθάριος), Μπεν.

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντας, Στάμου (27’ Ζιαμπάρης), Ιντζόγλου, Λεοζίνιο, Δώνης (83’ Πασάς), Τζανετόπουλος, Γροντής (46’ Καραγκούνης), Μοντέιρο, Αργυρόπουλος, Περόνε.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Γιώργος Σαραμαντάς. Ο Ελληνας αμυντικός με την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε, άφησε νωρίς την ομάδα του με δέκα παίκτες και ουσιαστικά της στέρησε αρκετές από τις πιθανότητές της να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη συνέχεια του αγώνα. Εκτός αυτού που θα απουσιάσει και από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Ο Μπεν από τον Πανιώνιο και ο Χουάντερσον από τον Ηρακλή. Ο Αφρικανός επιθετικός των γηπεδούχων ήταν ο παίκτης που με το γκολ του έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, ενώ γενικώς σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα ήταν ο παίκτης που δημιουργούσε τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τον Χουάντερσον, επί της ουσίας στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο βασικός λόγος που ο Πανιώνιος δεν πέτυχε κι άλλα τέρματα, καθώς με τις επεμβάσεις του κράτησε όρθιο τον Ηρακλή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ενα καλό ημίχρονο έφτανε στον Πανιώνιο που πήρε μία ακόμα νίκη και έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει εντός της προνομιούχου πεντάδας. Ο Ηρακλής, πάλεψε και πάλι το παιχνίδι, όμως επιστρέφει Θεσσαλονίκη με άδεια χέρια.

Ο...ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Καλή η διαιτησία του Θάνου. Η αλήθεια είναι πως ήταν αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχος, όμως δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μπεν στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Πανιώνιος, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να έχει να διαχειριστεί τις απουσίες των Μασούντ και Ταπόκο.

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 με τους Λεοζίνιο, Περόνε και Μοντέιρο να είναι στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής.





Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: