Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Παναιτωλικός - Πλατανιάς 1-2


Ο Πλατανιάς πανηγύρισε σπουδαίο «τρίποντο» στο Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1, και πλέον βρίσκεται σε απόσταση ενός βαθμού από την πρώτη πεντάδα.
Ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε στο αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πάρει την νίκη που θα του επιτρέψει να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού και να εκπληρώσει το στόχο της παραμονής στην Superleague το συντομότερο δυνατό.

Ο Πλατανιάς ταξίδεψε στο Αγρίνιο έχοντας ως στόχο να συνεχίσει το μίνι αήττητο σερί των τεσσάρων αγώνων και να παραμείνει κοντά στην πρώτη πεντάδα.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν «αναγνωριστικό», με τις δύο ομάδες να επιχειρούν με βαθιές μπαλιές, χωρίς να υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη φάση. Ο Παναιτωλικός απέιλησε στο 16ο λεπτό με το σουτ του Φάρλεϊ να περνάει άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς «απάντησε» με τον Σίγκνιεβιτς να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός. Στο ίδιο λεπτό (24') ο Παναιτωλικός κράτησε ανέπαφη την εστία του χάρη στην σωτήρια επέμβαση του Σωτηρίου στην «βολίδα» του Πάουλο. Στο 26' ο Χαντάκιας ανέτρεψε τον Μανούσο στην περιοχή και ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε την λευκή βούλα. Ο Γιώργος Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα 11 βήματα, κάνοντας το 0-1, για τους Κρητικούς. Ο Παναιτωλικός έδειχνε να τα... χάνει μετά το τέρμα που δέχτηκε και σε συνδυασμό με την καλή αμυντική λειτουργία του Πλατανιά το πρώτο μέρος έληξε χωρίς περαιτέρω φάσεις και με το σκορ στο 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο 54ο λεπτό ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Ο Κλέσιο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χαντάκιας έπιασε το σουτ στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Μουνάφο παραχώρησε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Πλατανιάς διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Γιορέντε εκτέλεσε κόρνερ, ο Μανούσος πήρε την πρώτη κεφαλιά και έδωσε ασίστ στον Καρυπίδη, που σκόραρε εξ επαφής με το κεφάλι κάνοντας το 0-2 για την ομάδα του. Ο Παναιτωλικός επιχείρησε να βγει μπροστά και να ψάξει εκ νέου το γκολ, αλλά ο Πλατανιάς αμυνόταν πολύ οργανωμένα και δεν κινδύνεψε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή στο 78' με το σουτ του Αποστολόπουλου να διώχνει σε πλάγιο ο Κυριακίδης. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο σκορ σε 1-2 με τον Άλβαρο Ρέι. Ο Ισπανός πάτησε περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά ο Πλατανιάς αμυνόταν μαζικά. Οι Κρητικοί κράτησαν το 2-1 μέχρι τέλους και πανηγύρισαν ένα σπουδαίο «τρίποντο».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ρότσα, Χαντάκιας, Κούσας, Πάουλο, Λόπες (Παπαδόπουλος 69'), Μπράβο (Ρέι 58'), Μάκος, Φάρλεϊ, Κλέσιο (Κουτρομάνος 74'), Μαρκόφσκι.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας, Μπανανά, Βάντερσον, Γιορέντε (Ντεμπέσα 89'), Καρυπίδης, Στανισάβλιεβιτς (Μαραγκός 86'), Στάθης, Μουνάφο, Μανούσος (Αποστολόπουλος 75'), Σίγκνιεβιτς.

Το ταμείο του αγώνα

Ο Παναιτωλικός είχε την στατιστική υπεροχή, αλλά ο Πλατανιάς την ουσία. Οι γηπεδούχοι έκαναν περισσότερες τελικές και είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ο Πλατανιάς εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και έφυγε με ένα σπουδαίο τρίποντο. Με την νίκη αυτή, οι Κρητικοί διεύρυναν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα στα πέντε ματς (τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες) και παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη πεντάδα της Superleague.

Αυτοί που έκριναν την αναμέτρηση

Ο Γιώργος Μανούσος ήταν αυτός που έδωσε σε μεγάλο βαθμό την νίκη στην ομάδα του, καθώς είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ του Πλατανιά. Στο πρώτο τέρμα κάνει πολύ ωραία ενέργεια και κερδίζει το πέναλτι από τον Χαντάκια. Ανέλαβε την εκτέλεσή του και ευστόχησε από τα 11 βήματα κάνοντας το 0-1. Στο δεύτερο τέρμα ήτανα υτός που πήρε την πρώτη κεφαλιά και έδωσε ασίστ στον Καρυπίδη, που πέτυχε το 0-2.

Ο χειρότερος του αγώνα

Γενικότερα η άμυνα του Παναιτωλικού δεν παρουσίασε καλή λειτουργία. Οι Αγρινιώτες, παρά το γεγονός ότι δεν δέχτηκαν πολλές φάσεις από τον Πλατανιά, και στα δύο γκολ που δέχτηκαν προδίδονται από την άμυνά τους. Στο πρώτο γκολ, ο Μανούσος βρίσκει χώρο και μπαίνει στην περιοχή και ο Χαντάκιας τον ανατρέπει, ενώ στο δεύτερο ο Μανούσος παίρνει ανενόχλητος την πρώτη κεφαλιά και βγάζει ασίστ στον Καρυπίδη, που δεν τον παρεμποδίζει κανείς.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Καλό ματς από τον διαιτητή και τους βοηθούς του. Στην φάση του πέναλτι υπάρχει ανατροπή του Χαντάκια στον Μανούσο και δικαίως καταλογίζεται η παράβαση. Αυτή ήταν και η δυσκολότερη φάση στο ματς.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: