Με 7 Έλληνες στη σύνθεσή του, με Έλληνα να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος (Κλωναρίδης) και τους πιτσιρικάδες Χατζηγιοβάννη-Πίσπα να λάμπουν και να βάζουν γκολ ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα με 4-0 από τον Κισσαμικό και σφράγισε το εισιτήριο για την οκτάδα.
Οι νέοι του Παναθηναϊκού ήταν ωραίοι το μεσημέρι της Τετάρτης και το τριφύλλι επικύρωσε με… περίπατο την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα βρει απέναντί του τον Αστέρα Τρίπολης, διπλασιάζοντας τις νίκες του επί του Κισσαμικού (4-0 και συνολικό σκορ 7-0), με κορυφαίους τους Κλωναρίδη και Χατζηγιοβάννη.
Ο πρώτος, στο ντεμπούτο μετά την επιστροφή του, έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ και βγάζοντας τη σέντρα στο δεύτερο, ενώ ο 19χρονος Χατζηγιογάννης πέραν του γκολ που σημείωσε πιστοποίησε την άρτια τεχνική αλλά και την ταχύτητα που διαθέτει και έδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του.
Ιδανικο ήταν επίσης το ντεμπούτο του 18χρονου Σωτήρη Πίσπα που κατάφερε επίσης να σκοράρει με εξαιρετική λόμπα, ενώ τρεις μεγάλες ευκαιρίες απώλεσε ο Λαουτάρο Ρινάλντι που δεν λέει να βρει δίχτυα με τίποτα…
Αμφότερες οι ομάδες χρησιμοποίησαν πειραματικές ενδεκάδες στη σημερινή ρεβάνς, με συνέπεια να υπάρχει πρόβλημα συνοχής που επηρέασε τις συνδυαστικές προσπάθειες των παικτών.
Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του ματς προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως από τα άκρα και στο 17’ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία όταν ο Χατζηγιοβάννης με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Ρινάλντι στην περιοχή, το γυριστό σουτ του οποίου απέκρουσε σωτήρια ο Πολίτης.
Στην εξέλιξη της ίδιας φάσης ο 19χρονος Ελληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το κόρνερ αλλά η κεφαλιά του Μολέδο πέρασε άουτ, ενώ το ίδιο συνέβη σε παρόμοια φάση με τον Ρέις να αστοχεί με το κεφάλι από το ύψος του πέναλτι αν και αμαρκάριστος.
Ο Κισσαμικός φάνηκε απειλητικός για πρώτη φορά στο 41’ όταν ο Βλάχος σούταρε αδύναμα από το ύψος της περιοχής παρότι είχε χώρο, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Στιλ δεν συνεννοήθηκε με τον Χουλτ που γύρισε λάθος τη μπάλα με κεφαλιά προς τα πίσω τη στιγμή που ο Αγγλος είχε βγει από την εστία του, αλλά ο Σουηδός πλάγιος αμυντικός «καθάρισε» τη φάση.
Ο Χουλτ ήταν αυτός από τον οποίο ξεκίνησε η φάση του πρώτου γκολ του αγώνα, καθώς βρήκε ωραία τον Χατζηγιοβάννη στο χώρο στο 42’ και αυτός μπήκε στην περιοχή από αριστερά και γύρισε τη μπάλα προς τον Ρινάλντι, ο Γιαλούσης έκοψε αλλά άνοιξε το κοντρόλ και ο Κλωναρίδης αφού έκλεψε τη μπάλα και κοντρόλαρε με το στήθος, πλάσαρε ιδανικά στην αριστερή γωνία, ανοίγοντας το σκορ στο πρώτο ματς μετά την επιστροφή του στο τριφύλλι (0-1).
Ο «Κλώνα» μάλιστα στο 45’ έδωσε έξοχη κάθετη πάσα και έβγαλε τετ α τετ τον Ρινάλντι, αλλά ο Αργεντινός δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Κισσαμικού, χάνοντας καραμπινάτη ευκαιρία.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 48’ με τον Μπουμάλ να «κόβει» ωραία τη μπάλα στον Μαρινάκη, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.
Το 0-2 ωστόσο έγινε στο 57’ όταν ο Κλωναρίδης σέντραρε από δεξιά, ο Ρινάλντι ίσα που βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και ο νεαρός Χατζηγιοβάννης με προβολή στο δεύτερο δοκάρι την έσπρωξε στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας δεόντως το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα…
Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός απέκτησε έξτρα ψυχολογική ώθηση μετά το γκολ που σημείωσε και είχε ορισμένες εξαιρετικές ενέργειες, δείχνοντας ότι έχει το μέλλον μπροστά του.
Από δικό του κόρνερ στο 71’ ο Ρινάλντι έχασε μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία καθώς αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας και όντας μόνος του στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή, με τον Πολίτη να του λέει και πάλι «όχι».
Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα το ματς και ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε χρόνο σε ακόμα δύο πιτσιρικάδες, τον Μίγγο και τον Πίσπα, αλλά οι «πράσινοι» δεν επηρεάστηκαν και μάλιστα έφτασαν στο 0-3 στο 78’, με τον Πίσπα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Παντελάκη στην κάθετη του Μπουμάλ και να στέλνει με έξοχη «λόμπα» τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (79’) ο Μπουμάλ πήρε… ασίστ από τον Πολίτη έκλεψε τη μπάλα και πλάσαρε σωστά διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σ. Βαξεβάνος): Πολίτης, Μπολάκης, Γιαλούσης, Παντελάκης, Τσοντάκης, Ενγκουέμ, Μαρτίνεθ, Βλάχος, Μαντζής, Ποκόνγκ, Στογιάνοφ (69’ Κίκε Μπούλα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Στιλ, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Μολέδο (66’ Κουτρουμπής), Χουλτ, Ρέις, Μπουμάλ, Ζέκα (61’ Μίγγος), Χατζηγιοβάννης, Κλωναρίδης (58’ Πίσπας), Ρινάλντι.
Διαιτητής: Γ. Μουρτζάκης (Ηρακλείου).
0 σχόλια: