Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ετοιμα για απογείωση τα πρώτα ιπτάμενα ΙΧ



«Θυμηθείτε τα λόγια μου», έλεγε ο πρωτοπόρος του αυτοκινήτου, Χένρι Φορντ, το 1940. «Ο συνδυασμός αεροπλάνου και αυτοκινήτου έρχεται. Μπορεί να χαμογελάτε ακούγοντάς το, αλλά θα έρθει».

Eπρεπε να περάσουν σχεδόν 80 χρόνια από τότε, ωστόσο το όραμα του Φορντ αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο, που έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες και σειρές επιστημονικής φαντασίας, από το «Metropolis» του 1927 μέχρι «Το Πέμπτο Στοιχείο», είναι ένα από τα «ιερά δισκοπότηρα» της επιστήμης, με στόχο να αποσυμφορήσει την κυκλοφορία στους δρόμους και να φέρει την επανάσταση στις μεταφορές.

Πλέον υπάρχουν αρκετές εταιρείες ανά τον κόσμο που ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μαζική κατασκευή ιπτάμενων οχημάτων και μάλιστα διαγκωνίζονται για το ποιος θα καταφέρει να κατακτήσει πρώτος τους ουρανούς και κατά συνέπεια τη νέα αγορά που ανοίγεται.

Η αρχή στο Ντουμπάι

Μέσα στους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα τον ερχόμενο Ιούλιο θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στον ουρανό του Ντουμπάι τα πρώτα ιπτάμενα οχήματα χωρίς πιλότο.

Η RTA, η αρμόδια υπηρεσία για υποδομές και μεταφορές, σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία Ehang, έχει πραγματοποιήσει ήδη τις δοκιμές για ένα αυτόνομο ιπτάμενο όχημα, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έναν άνθρωπο.

Το αυτοκίνητο που μπορεί να μετατραπεί σε ένα μίνι ελικόπτερο έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στη σύνοδο του Ντουμπάι. Το Ehang 184, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο μοντέλο, διαθέτει μια οθόνη αφής μπροστά από το κάθισμα του επιβάτη, όπου εμφανίζεται ένας χάρτης με όλους τους δυνατούς προορισμούς.

Μόλις επιλέξει κάποια από τις προκαθορισμένες διαδρομές, το όχημα θα λειτουργεί αυτόματα, θα απογειωθεί και θα φτάσει στον προορισμό, όπου θα προσγειωθεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Η όλη επιχείρηση θα παρακολουθείται από ένα κέντρο ελέγχου στο έδαφος. Μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 30 λεπτά και η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι τα 160 χλμ. την ώρα, ωστόσο το εμιράτο σκοπεύει να μην επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες από τα 100 χλμ. ανά ώρα.





Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: