Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Το φινάλε του Seven επιλέχθηκε «κατά λάθος»





Αν δεν έχετε δει την ταινία «Seven» που σκηνοθέτησε ο David Fincher, τότε μη συνεχίζετε την ανάγνωση γιατί το κείμενο περιέχει spoilers.

Στο τέλος της ταινίας βλέπουμε τον John Doe (Kevin Spacey) να έχει προγραμματίσει σχολαστικά ένα φινάλε κορύφωσης των εγκλημάτων που διέπραξε. Αυτό που αντικρίζει στην τελευταία σκηνή ο ντετέκτιβ Mills (Brad Pitt) προκάλεσε σοκ σε όλους τους θεατές καθώς μέσα στο κουτί που του έδωσαν υπήρχε το κεφάλι της συζύγου του Tracy (Gwyneth Paltrow).


Το φινάλε αυτό εκτόξευσε την ταινία και της έδωσε μια θέση στα κλασικά θρίλερ του σινεμά. Αυτό το τέλος όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του hollywoodreporter θα ήταν διαφορετικό αν δεν είχε γίνει κάποιο λάθος με το σενάριο.
Ο σεναριογράφος Andrew Kevin Walker εργαζόταν στην Tower Records στη Νέα Υόρκη, όταν έγραψε το «Seven» στις αρχές της δεκαετίας του '90.
 Αρχικά την ταινία θα σκηνοθετούσε ο Jeremiah Chechik. Όμως ο Chechik ήθελε να κάνει μια πολύ διαφορετική ταινία. Μεταξύ άλλων ζήτησε από τον σεναριογράφο να αλλάξει το φινάλε καθώς στο κουτί δεν ήθελε να υπάρχει το κομμένο κεφάλι της Tracy.
Το σενάριο άλλαξε αλλά την ταινία τελικά δεν σκηνοθέτησε ο Chechik. Όταν ο Fincher ζήτησε να δει το σενάριο της ταινίας, του έστειλαν το αρχικό σενάριο, αυτό με το "κομμένο κεφάλι".
Κάποια στιγμή ήρθε σε επικοινωνία με την παραγωγή και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το σενάριο. Ανέφερε μερικές από τις σκηνές που είχε διαβάσει ενώ σχολίαζε θετικά αυτήν με το κομμένο κεφάλι στο τέλος .
« Όχι, όχι, όχι. Σας στείλαμε το λάθος σενάριο», είπαν σαστισμένοι οι παραγωγοί και του εξήγησαν το μεγάλο λάθος που έκαναν με το κείμενο.
Ο Fincher επέμεινε όμως να μείνει το σενάριο με την αρχική του μορφή κάτι που τελικά έγινε.
Στην ειδική έκδοση του DVD γίνεται ξεκάθαρο πως και άλλοι επίλογοι εξετάστηκαν. Σε ένα από αυτά ο Σόμερσετ πυροβολεί ο ίδιος τον John Doe θυσιάζοντας τον εαυτό του για να προστατέψει το Mills. Όταν εκείνος ξεφωνίζει «Τι στο καλό κάνεις;», ο William Somerset (Morgan Freeman) απαντά «Παίρνω σύνταξη».
Αν τελικά δεν έβαζε βέτο ο Fincher η ταινία δεν θα είχε την ίδια επιτυχία.

Adbox Πηγή
ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: