Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Η δίαιτα του μεταβολισμού: Χάσε 6 κιλά, επιτάχυνε τις καύσεις και μείνε αδύνατη για πάντα!



Αυτήν την εβδομάδα πήρα την απόφαση να κάνουμε μια ριζική αλλαγή. Ναι μεν το διατροφικό μενού που θα σου παρουσιάσω θα μας ωθήσει να χάσουμε 5 με 6 κιλά, αλλά ταυτόχρονα
θα μας βοηθήσει να τα διατηρήσουμε και να έχουμε μια αδύνατη σιλουέτα μια ζωή. Σύμφωνα, που λες, με τη Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Έφη Γεωργανά, το σημαντικό σε μια δίαιτα είναι να “φτιάξεις” το μεταβολισμό σου και να τον εκπαιδεύσεις να δουλεύει σωστά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην στερείσαι το φαγητό και ταυτόχρονα να μην παίρνεις κιλά.
Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τη δίαιτα που θα ενισχύσει τις ικανότητες του μεταβολικού σου ρυθμού, άρα και τις καύσεις, καθώς και 6 απλά βήματα που πρέπει να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου για να έχεις άμεσα αποτελέσματα. Αφού έκανα την απαραίτητη εισαγωγή, πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο λόγο της ειδικού, στο μενού και στις συμβουλές που μας δίνει...
“Με την πάροδο της ηλικίας, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται με συνέπεια να παίρνουμε εύκολα βάρος, το οποίο και δυσκολευόμαστε να χάσουμε. Άτομα που δεν κάνουν αρκετά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας ή που ακολουθούν ένα καθιστικό τρόπο ζωής, συνήθως “ρίχνουν” το μεταβολικό τους ρυθμό και δεν “καίνε” τόσο γρήγορα τις θερμίδες. Μπορούμε λοιπόν να φέρουμε την αλλαγή μέσα από κάποιες μικρές συμβουλές που αφορούν την καθημερινότητα και τα γεύματά μας”.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ 
 

ΒΗΜΑ 1
Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα πλούσιο πρωινό, καθώς ο μεταβολισμός τείνει ναενεργοποιείται με την κατανάλωση τροφών. Επομένως μετά την ολονύχτια “νηστεία” η πέψη του πρωινού γεύματος μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό και στην καύση περισσότερων θερμίδων κατά την διάρκεια της ημέρας. Προτίμησε καθημερινά ένα σωστά ισορροπημένο πρωινό, το οποίο θα περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και ημίπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα.

ΒΗΜΑ 2
Κατανάλωσε ένα γκρέιπφρουτ κάθε μέρα. Περιέχει μόνο 80 θερμίδες και μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να επηρεάζει το μεταβολισμό της γλυκόζης και να ενισχύει την απώλεια βάρους.

ΒΗΜΑ 3

Κατανάλωσε καθημερινά 6 ή περισσότερα μικρά γεύματα (σνακ). Όταν τρως συχνάαναγκάζεις το σώμα σου να ενεργοποιήσει την διαδικασία της πέψης, η οποία στη διάρκεια αυτή καίει θερμίδες. Αυτά τα μικρά γεύματα (σνακ) δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκα. Φρέσκα φρούτα, φέτες γαλοπούλας, σταφίδες, βραστά αυγά, γιαούρτι και σαλάτες, είναι ιδανικά για γρήγορα και υγιεινά σνακ τα οποία θα βοηθήσουν να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου.

ΒΗΜΑ 4
Κάψε περισσότερες θερμίδες καταναλώνοντας τροφές αρνητικής θερμιδικής αξίας. Η διαδικασία μάσησης και πέψης ορισμένων τροφών, στην πραγματικότητα σε βοηθάει να κάψεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που λαμβάνεις. Τέτοιες τροφές είναι το μπρόκολο, τα σπαράγγια, τα κολοκυθάκια, τα μήλα, το πεπόνι και ο ανανάς. Οι τροφές με κενές θερμίδες όπως γλυκά, chips και ντόνατς, τα οποία ουσιαστικά είναι μηδενικής διατροφικής αξίας και περιέχουν υψηλά επίπεδα λιπαρών και ζάχαρης θα πρέπει να αποφεύγονται.

ΒΗΜΑ 5

Προσπάθησε να αντισταθείς στα μεγάλα γεύματα το απόγευμα και το βράδυ, καθώς ο μεταβολισμός επιβραδύνεται με την πάροδο της ημέρας. Ιδίως, απόφυγε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού πριν την ώρα του ύπνου. Η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ είναι σύμμαχος στην αύξηση του βάρους επειδή το σώμα αποθηκεύει περισσότερη τροφή κατά την διάρκεια του ύπνου.

ΒΗΜΑ 6
Πιες τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Μια μελέτη του στο Franz-VolhardClinical Research Center του Βερολίνου ανέφερε ότι μετά τη κατανάλωση μισού λίτρου νερού, παρατηρείται μια άμεση αύξηση του μεταβολικού ρυθμού έως 30%.


* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Adbox Πηγή
ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: