Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Lea Seydoux



Μπορεί να θυμίζει girl next door, δεν είναι όμως τόσο αθώα όσο φαίνεται.

Η Lea Seydoux, το κορίτσι που αποπλάνησε τον James Bond και την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών, δεν είναι το κλασικό «κορίτσι της διπλανής πόρτας». Εκτός κι αν είσαι τόσο τυχερός που ζεις στο κατάλληλο διαμέρισμα.

Η μαθηματική εξίσωση της δημοσιογραφίας ορίζει πως, αν προσθέσεις την ομορφιά, τη νιότη και τη γαλλική εθνικότητα, το αποτέλεσμα που θα έχεις θα ονομάζεται «γυναικεία αθωότητα». 

Στα 31 της χρόνια, η Lea Seydoux έγινε συνώνυμο αυτού του χαρακτηρισμού για τουλάχιστον 34 φορές στα περιοδικά. Παρ’ όλ’ αυτά, ένα απόγευμα μαζί της σε ένα καφέ του πάρκου Μπιτ-Σομόν αποδεικνύει ότι δεν κρύβει μέσα της την παραμικρή αθωότητα. Είναι τόσο απονήρευτη όσο ένας επαγγελματίας διπλωμάτης και τόσο αθώα όσο ένας πεινασμένος λύκος. 

Είναι ο τύπος του ανθρώπου που, για να ξεπεράσει τη φοβία της για τις πτήσεις, πήγε μέχρι το γκισέ του αεροδρομίου κι αγόρασε ένα εισιτήριο για την πρώτη κοντινή πτήση που έφευγε εκείνη την ώρα και βρέθηκε στη Λιόν. 

«Όταν ήμουν μικρή, με τρομοκρατούσε η ιδέα του θανάτου» λέει. «Ήταν σαν να βρισκόμουν σε μια κατάσταση μόνιμης κατάθλιψης.

 Δεν ήξερα αν αξίζει να κάνεις οτιδήποτε στη ζωή, αλλά, ευτυχώς, πλέον νομίζω ότι αξίζει» είπε και ρούφηξε μια μικρή γουλιά από τη ζεστή σοκολάτα της.



Αν τη ρωτήσεις για τα αδέρφια της, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να αρπάξει το κινητό σου και να σου δείξει στο Instagram τις φωτογραφίες της αδερφής της. 

Μετά θα σου δείξει στο δικό της κινητό τις φωτογραφίες από τα μαξιλάρια που έφτιαξε η εταιρεία της οικογένειάς της για τη Marion Cotillard, τη συμπρωταγωνίστριά της στην επερχόμενη ταινία It’s Only the End of the World του Xavier Dolan, και τη δική της οικογένεια. 

Για τα άριστα αγγλικά της Seydoux ευθύνεται μια κατασκήνωση στην Ανατολική Ακτή, όπου η ηθοποιός πήγαινε για έξι συνεχόμενα καλοκαίρια. Σ’ αυτό το σημείο δε δίστασε να με ρωτήσει αν γνωρίζω τα ζαχαρωτά με σοκολάτα. Πάντως η αγαπημένη της λέξη από τη γλώσσα μας είναι η «δυσβάσταχτο».

Από το παρουσιαστικό της θεωρεί κάποιος ότι η Λέα είναι μια επαρχιωτοπούλα, ένα όμορφο και απλό πνεύμα που μόλις δοκίμασε για πρώτη φορά σαμπάνια. Όμως όλα όσα έχουν να κάνουν με τη Léa Hélène Seydoux-Fornier de Clausonne, την οποία κάποτε αποκάλεσαν Brigitte Bardot με κάτι από Kate Moss και Juliette Binoche, είναι πέρα για πέρα ώριμα.

Είναι ένα κορίτσι της Ευρώπης, παραδοσιακό και φινετσάτο – κάτι ήξερε ο Woody Allen όταν τη δοκίμασε για το Μεσάνυχτα στο Παρίσι.



O παππούς της είναι ο πρόεδρος της αξιοσέβαστης γαλλικής εταιρείας κινηματογράφου Pathé. Ο πατέρας της ιδρυτής της τεχνολογικής εταιρείας Parrot. Η μητέρα της περνάει χρόνο της και στη Σενεγάλη, όπου ηγείται ενός οργανισμού φιλανθρωπιών. Η οικογένειά της είναι γενικά πυλώνας της γαλλικής κουλτούρας, άνθρωποι που τους καλούν στους γάμους τους οι οικογένειες Chirac, Levis και Louboutin.



Όμως όλα όσα είχε ως προνόμια η Seydoux στην παιδική της ηλικία «χαλάνε» στο κομμάτι της δομής. Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν 3 ετών, με αποτέλεσμα να περάσει μια αρκετά μοναχική παιδική ηλικία, η οποία έπασχε από κανόνες. Η οικογένειά της δεν είδε με καλό μάτι την απόφαση της να γίνει ηθοποιός. «Στη Γαλλία είναι δύσκολο να γίνεις “κάποιος” από μόνος σου» λέει η Seydoux. «Ακόμα κι αν είσαι σούπερσταρ, ο κόσμος θα λέει: “Ναι, αλλά προέρχεσαι από άλλο κόσμο”. Είναι πολύ δύσκολο να μένεις στο Παρίσι και να έχεις φιλοδοξίες».



Κάπως έτσι, λοιπόν, θα πει κανείς ότι έκανε την καλύτερη κίνηση ψάχνοντας το κοινό της στις ΗΠΑ, με το επώνυμό της να ακούγεται στο μέσο Αμερικανό σαν εταιρεία που εμφιαλώνει φυσικό μεταλλικό νερό. Ίσως να θυμάσαι το ρόλο της στη Ζωή της Αντέλ –αν την έχεις δει, αποκλείεται να την έχεις ξεχάσει–, που έχει κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. 

Επίσης, πιθανόν να θυμάσαι ότι τη στιγμή που η ταινία γνώριζε τις δόξες της δε δίστασε να κολλήσει το σκηνοθέτη Abdellatif Kechiche στον τοίχο αναφέροντας ότι το έργο την έκανε να νιώσει σαν πόρνη – δε θέλει να ξαναδουλέψει ποτέ μαζί του. «Νομίζω ότι είχα πολύ θυμό μέσα μου και έπρεπε να τον εκφράσω με κάποιον τρόπο» λέει η Λέα. «Ήθελα πολύ να κάνω την ταινία γιατί μου άρεσαν πολύ οι δουλειές του Kechiche, αλλά ήξερα ποιο είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσω. 

Μπορεί να ένιωσα δυνατή μέσα από την επιτυχία της ταινίας ή και η ίδια η ταινία να με έκανε δυνατή. Όλοι τον εκθείαζαν κι εγώ ήθελα απλά να πω ότι δε γίνεται να μην μπορεί να τον αγγίξει κανείς. Ήθελα να πω την αλήθεια, όχι για εκείνον, αλλά για μένα. Είχα αυτή την ανάγκη και είναι κάτι για το οποίο δε μετανιώνω μέχρι σήμερα».



Η Seydoux λατρεύει να κάνει γυρίσματα στην Αμερική, όπου νιώθει ότι η πίεση είναι πολύ μικρότερη. Λατρεύει όμως και τους Αμερικανούς; «Φυσικά, γιατί όχι;» λέει, αλλά την ίδια στιγμή αρνείται ότι θα ερωτευόταν έναν από αυτούς. «Υπάρχει κάτι στους Αμερικανούς που δεν τους κάνει τόσο σέξι. Φαίνονται πολύ νευρωτικοί και περνούν πολλές ώρες στο γυμναστήριο».

Οπότε, ναι, σε καμία περίπτωση δε θα έλεγες ότι η Seydoux είναι το αθώο κορίτσι που μόλις δοκίμασε σαμπάνια.

Η συνέντευξη της Lea Seydoux δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Esquire, τεύχος Οκτωβρίου, που κυκλοφορεί.





Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: