Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Δωρεάν τεστ μνήμης και ενημέρωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ


Δωρεάν τεστ μνήμης, ενημερωτικές ομιλίες και διαδραστικά εργαστήρια περιλαμβάνουν οι φετινές δράσης της Εταιρείας Nόσου Alzheimer Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου).


Υπολογίζεται ότι περίπου το 8% του πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από άνοια και ειδικότερα από τη νόσο Αλτσχάιμερ που είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ η Εταιρεία Nόσου Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, καθώς και τη συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

8 Σεπτεμβρίου 2016, Μεσολόγγι, Ενημερωτική ομιλία για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ – τεστ μνήμης

9 Σεπτεμβρίου 2016, Πύργος, Ενημερωτική ομιλία για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ – τεστ μνήμης

10 Σεπτεμβρίου 2016, Πάτρα, Ενημερωτική ομιλία για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ– τεστ μνήμης

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2016, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πολεμικό Μουσείο. 

Περιλαμβάνει:
10:00-13:00 Επιστημονική Ημερίδα για το κοινό με διακεκριμένους ομιλητές

14:00-17:00 Διαδραστικά εργαστήρια για φροντιστές: Δημιουργική απασχόληση για άτομα με άνοια στο σπίτι.

Ακόμα, στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016, στην Αθήνα, ειδικευμένοι επιστήμονες θα πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών με προβλήματα μνήμης από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα, σε διάφορα σημεία σε όλη την Αθήνα.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, τηλ. 9011 40 41 51.

Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις εισόδους των Κέντρων Ημέρας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer (Πέτρου Συνδίκα 13 και Κωνσταντίνου Καραμανλή 164) ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας, από τις 08:30-14:30 θα λειτουργήσουν ενημερωτικά stand, στα οποία εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας θα παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση στους συμπολίτες μας σχετικά με τη νόσο.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προγραμματίσουν άμεσα το ραντεβού τους για δωρεάν εξέταση μνήμης.

Επίσης, η Alzheimer Hellas και ο Σύλλογος Φίλων Alzheimer Hellas σας καλούν να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 μ.μ. στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Εθν. Αμύνης 1).

Τo πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία για τη νόσο από την καθηγήτρια Μάγδα Τσολάκη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, προβολή ταινίας μικρού μήκους που δημιουργήθηκε από φοιτητές της Σχολής Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. και στις 20:00 μ.μ. θα παρουσιαστεί το θεατρικό αναλόγιο «Ὡς σκιᾶς ὄναρ - Σαν ονείρου σκιά».

Με κεντρικό θέμα την ξενιτιά, επτά ιστορικά πρόσωπα, άμεσα σχετιζόμενα με τον Αλέξανδρο, έρχονται απ’ το παρελθόν και μας διηγούνται τη ζωή τους, αλλά και τη σχέση τους με τον Μακεδόνα βασιλιά.

Το κείμενο και τη μουσική επιμέλεια έκανε ο Δρ Νικόλαος Β. Παππάς (Αρχαιολόγος του ΥΠ.ΠΟ.Α.), τη σκηνοθεσία η Αφροδίτη Ιωαννίδου (Ηθοποιός Κ.Θ.Β.Ε.) και την ενορχήστρωση ο Σάκης Δερμιτζάκης (Καθηγητής Μουσικής).

Το παραπάνω θεατρικό αναλόγιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας και τώρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, μια προσφορά των συντελεστών της παράστασης στα μέλη αλλά και στους φίλους της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.


Η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ενημερωθείτε!





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: