Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Οι αλτρουιστές κάνουν περισσότερο σεξ


Άλλος ένας λόγος να είστε καλοί και να κάνετε πράγματα για άλλους. Βρετανική μελέτη έδειξε ότι οι αλτρουιστές έχουν περισσότερα εισιτήρια εισόδου στην κρεβατοκάμαρα και κάνουν περισσότερο σεξ.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Psychology, μας καλεί να ξεχάσουμε τα γυμναστήρια, τα σέξυ εσώρουχα και τις έξυπνες ατάκες και να επενδύσουμε στο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, προκειμένου να απολαμβάνουμε περισσότερο σεξ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, καθηγητή ψυχολογίας Steven Arnocky, από το Πανεπιστήμιο Nipissing, πιο τυχεροί είναι οι άνδρες, καθώς, χάρη στον αλτρουισμό τους, έχουν πολλές περισσότερες συντρόφους από εκείνους που δεν έχουν καλή συμπεριφορά. Όπως είπαν χαρακτηριστικά οι ερευνητές, δύσκολα μια γυναίκα μπορεί να αντισταθεί σε έναν ευγενικό και γενναιόδωρο άντρα...

Οκτακόσιοι εθελοντές συμμετείχαν στην έρευνα. Ρωτήθηκαν για τις σχέσεις τους και για την τάση τους να βοηθούν άλλους ανθρώπους - αν είναι εθελοντές αιμοδότες, αν κάνουν καλές πράξεις στην καθημερινότητά τους, αν δίνουν χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς.

"Διαπιστώσαμε ότι ο αλτρουισμός είναι σημαντικός παράγοντας στις ανθρώπινες σχέσεις, εν μέρει γιατί αποτελεί ένδειξη άλλων, "κρυφών" χαρισμάτων, που συμβάλλουν στην αναπαραγωγή του είδους" εξήγησε ο καθηγητής Arnocky.

Αν αναλογιστούμε τη σημασία που δίνουν οι περισσότεροι στην εξωτερική εμφάνιση, στο γεμάτο πορτοφόλι και στην ευφυΐα, είναι μια πρόκληση να ανακαλύψουμε την υπεροχή του αλτρουισμού έναντι άλλων επιθυμητών χαρακτηριστικών για τον μελλοντικό σύντροφο.



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: