Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Η δίαιτα της χαρτοπετσέτας


Η μέθοδος που αφαιρεί θερμίδες –και όχι γεύση- από την λατρεμένη μας πίτσα!


Δεν πρόκειται για μαγική λύση, για light υλικά ή εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής και ψησίματος. Όχι! Ο τρόπος να γλιτώσετε θερμίδες από την απολαυστική, αλλά πλούσια θερμιδικά πίτσα είναι αδιανόητα απλός.

 Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι 4 πράγματα: να πάτε μέχρι την κουζίνα, να πάρετε το πακέτο με τις χαρτοπετσέτες, να βγάλετε μία χαρτοπετσέτα και να περάσετε με αυτήν το κομμάτι της πίτσας, που πρόκειται να φάτε. 

Εύκολο;

Με τον τρόπο αυτό η χαρτοπετσέτα απορροφά μέρος από το λίπος, που βρίσκεται στην επιφάνεια της πίτσας και εσείς γλιτώνετε περίπου 4,5γρ. λίπους ανά φέτα, που σημαίνει περίπου 40 θερμίδες.

Οι αμερικανοί ερευνητές διεξήγαγαν ένα πείραμα χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι πίτσας πεπερόνι γνωστής αλυσίδας και διαπίστωσαν ότι το πέρασμά της με μια χαρτοπετσέτα μείωνε σημαντικά την ποσότητα θερμίδων και λίπους, που αυτό περιείχε, χωρίς να επηρεάζεται η απόλαυση από την κατανάλωσή του.

Το infographic, που δημοσίευσαν, περιγράφει την ποσότητα λίπους και θερμίδων, που μπορεί να έχει ένα μεσαίο κομμάτι πίτσας πεπερόνι, αποκαλύπτοντας ότι μπορεί να μας φορτώσει με 324 θερμίδες, από τις οποίες οι 117 θερμίδες προέρχονται από τα 13γρ. λίπους. Από την άλλη, το αντίστοιχο κομμάτι πίτσας, το οποίο όμως οι επιστήμονες πέρασαν πρώτα με χαρτοπεσέτα, περιείχε 8,5γρ. λίπους (οι αντίστοιχες θερμίδες ήταν 76,5).

Μπορεί αυτό να μην ακούγεται σημαντικό, αλλά οι μικρές αλλαγές στη διατροφή μπορεί να επιφέρουν σημαντικά οφέλη στο πέρασμα του χρόνου.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: