Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Σπιτικό Frozen yogurt



Συνταγή για δροσερό frozen yogurt.


Υλικά

700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες, παγωμένο από το ψυγείο
1 βανιλίνη (κάψουλα) ή 1/2 κλωναράκι φυσικής βανίλιας ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών

Εκτέλεση

Αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε φυσική βανίλια, παίρνουμε το 1/2 κλωναράκι και το σχίζουμε κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια, με τη λάμα του μαχαιριού μαζεύουμε τα σποράκια από το εσωτερικό του. Αφήνουμε στην άκρη.

Με τη ζάχαρη και τα ασπράδια φτιάχνουμε μια ελβετική μαρέγκα ως εξής: Ρίχνουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε μια κατσαρόλα, η οποία περιέχει λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί).

Το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνεχώς τα ασπράδια με τη ζάχαρη, έως ότου έχουμε ένα καυτό μείγμα. Στη συνέχεια, αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα του μίξερ, σε δυνατή ένταση. Σταματάμε μόλις έχουμε μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.

Ενσωματώνουμε σε αυτήν το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ (εύκαμπτη σπάτουλα σιλικόνης), προσθέτουμε τα σποράκια της βανίλιας ή τη βανιλίνη ή το εκχύλισμα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά, δηλαδή περίπου 4 - 8 ώρες, ανάλογα με το δοχείο και την ισχύ της κατάψυξης. Για πιο γρήγορα χρησιμοποιούμε ρηχό δοχείο.






ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: