Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

"Έφυγε" ο αδελφός του 5χρονου Ομράν...


Ο 5χρονος Ομράν Νακνές έγινε το σύμβολο της φρικαλεότητας του πολέμου στη Συρία.


Η φωτογραφία του -στην οποία φαίνεται να κάθεται μέσα στο ασθενοφόρο, σοκαρισμένος και γεμάτος αίματα και σκόνη, μετά από βομβαρδισμό του σπιτιού του- έκανες το γύρο του κόσμου και προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση.

Με αφορμή αυτή την εμβληματική φωτογραφία και την εικόνα του 3χρονου Αϊλάν -ο οποίος έχασε τη ζωή του στα νερά του Αιγαίου-, ο γνωστός σουδανός σκιτσογράφος Khalid Albaih σκιαγράφησε το αδυσώπητο μέλλον των παιδιών της Συρίας.

Πριν λίγες ημέρες, ο 5χρονος Ομράν κατάφερε να συγκινήσει όλο τον κόσμο. Σήμερα όμως, ο ίδιος θρηνεί.

Ο αδελφός του, ο 10χρονος Αλί, δεν κατάφερε να βγει ζωντανός από την αεροπορική επιδρομή στο σπίτι τους.

Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, ο μόλις 10 ετών Αλι υπέκυψε, τελικά, στα τραύματά του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πατέρας του.

"Ο Αλί, ηλικίας 10 ετών, υπέκυψε χθες Σάββατο στα τραύματά του. Είχε τραυματιστεί βαριά στον ίδιο βομβαρδισμό που τραυματίστηκε και ο Ομράν, τη 17η Αυγούστου στο Χαλέπι" ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Στο Χαλέπι, η μεγαλούπολη της βόρειας Συρίας, διεξάγονται σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί και μάχες ανάμεσα στα στρατεύματα του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των ανταρτών.

Τουλάχιστον 333 άμαχοι έχουν σκοτωθεί εκεί από την 31η Ιουλίου, όταν οι αντάρτες εξαπέλυσαν μια μεγάλη επίθεση για να σπάσουν την πολιορκία του καθεστώτος στις συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχό τους, στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Τα παιδιά πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα στον πόλεμο στη Συρία.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), το ένα τρίτο των παιδιών στη Συρία, όπως και ο Ομράν, δεν έχουν γνωρίσει τίποτε άλλο πέρα από τον πόλεμο. Μεγαλώνουν με υπόβαθρο «τη βία, τον φόβο και τον ξεριζωμό».

Συνολικά ο πόλεμος έχει πλήξει 8,4 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία, δηλαδή πάνω από το 80% του συνόλου, που είτε βρίσκονται στην πατρίδα τους είτε έχουν μετατραπεί σε προσφυγόπουλα, σύμφωνα με τη UNICEF.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: