Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

6 τροφές ιδανικές για να καταπολεμήσεις το άγχος σου!



Χαλάρωσε και εφοδίασε το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σου με τις παρακάτω τροφές για να αντιμετωπίσεις το άγχος με τον καλύτερο τρόπο... τρώγοντας! Δες παρακάτω ποιες τροφές είναι οι ιδανικές να καταναλώνεις κάθε φορά που νιώθεις να σε κυριεύει το άγχος.


1. Σοκολάτα

Όχι ότι ψάχναμε και δικαιολογία για να τρώμε συνέχεια σοκολάτα, αλλά αν τρως καθημερινά ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας μπορείς να βελτιώσεις τα συμπτώματα της κατάθλιψης και να μειώσεις τον δείκτη μάζας σώματος. Το κακάο μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης, μια χημική ουσία του εγκεφάλου η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους και σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερο ευτυχισμένος.



2. Μπανάνα με βούτυρο αμυγδάλου

Οι βιταμίνεςΒ στις μπανάνες, όπως το φυλλικό οξύ και η βιταμίνηΒ6, είναι τα κλειδιά για την παραγωγή της σεροτονίνης, η οποία βελτιώνει την διάθεση και μειώνει το άγχος. Για μια έξτρα ενίσχυση της καλής ψυχολογίας, βάλε πάνω από τις μπανάνες βούτυρο αμυγδάλου, φυστικοβούτυρο ή βούτυρο από κάσιους. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο και ψευδάργυρο και μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να αποβάλλει πιο εύκολα το φυσικό και ψυχολογικό στρες.



3. Σολομός με σπανάκι και ψημένους καρπούς κουκουναριού

Για να κρατήσεις και να διατηρήσεις τα επίπεδα του άγχους σου χαμηλά συνήθισε να τρως σολομό ή τόνο τουλάχιστον 2 φορές την βδομάδα. Τα ψάρια αυτά είναι πλούσια σε ωμέγα3 λιπαρά οξέα και μειώνουν την κατάθλιψη και τα συμπτώματα του άγχους. Ένα έξτρα μπόνους είναι να προσθέσεις σίδηρο και μαγνήσιο. Το σπανάκι και οι καρποί του κουκουναριού βελτιώνουν τη ροή του οξυγόνου στα κύτταρα σου και βοηθάει στην φυσιολογική σύσπαση των μυών προσφέροντας ενέργεια στον οργανισμό σου όταν αισθάνεσαι στα κάτω σου.




4. Ενταμάμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι

Μια εξαιρετική επιλογή για τις απογευματινές σου λιγούρες, αυτό το έξυπνο σνακ είναι πλούσιο από έναν συνδυασμό πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Χάρη όμως στο μαγνήσιο που περιέχουν τα φασόλια της σόγιας και τη βιταμίνηC που υπάρχουν στα λεμόνια, μπορείς να ανεβάσεις και να ρυθμίσεις τη διάθεση και τη ψυχολογία σου. Δοκίμασε να προσθέσεις πιπέρι καγιέν και μια πρέζα από θαλασσινό αλάτι για ένα υγιεινό σνακ.



5. Αβοκάντο σε ψωμί ολικής άλεσης

Ο συνδυασμός του αβοκάντο και του ψωμιού ολική άλεσης κατευνάζει το τρέμουλο του οργανισμού που προκαλείται από το άγχος, χάρη στις βιταμίνεςΒ που περιέχει. Το αβοκάντο επίσης είναι πλούσιο σε κάλιο το οποίο βοηθάει στην μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και περιορίζει τα συμπτώματα του άγχους.



6. Γλυκοπατάτες

Δεν είναι μόνο πεντανόστιμες αλλά είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνηΒ6 και κάλιο που βοηθάνε στην καταπολέμηση του άγχους. Περίχυσε τες με ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Μπορείς να προσθέσεις κουρκουμά ή τζίντζερ γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους.







ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: