Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Τελειώνει ο θεσμός του παραδοσιακού rendez- vous;



Πρόσφατη έρευνα για το 2015 δείχνει πως το 59% των ενηλίκων συμφωνεί πως το online dating είναι ένα καλός τρόπος για να γνωρίσεις νέα άτομα.


Ζαλιστικός είναι ο αριθμός των ιστοσελίδων που επιτρέπουν σε εκατομμύρια ανθρώπους να γνωρίσουν και να βρουν πιθανώς το ερωτικό τους ταίρι μέσω εν΄ςο πληκτρολογίου, μιας οθόνης και μιας σύνδεσης στον κυβερνοχώρο. Tinder, Bumble, Match, OK Cupid, Align,... Και ο αριθμός αυξάνεται θέτοντας το ερώτημα. Τελειώνει ο θεσμός του παραδοσιακού rendez- vous;

Ξέρεις, εκείνη η συνάντηση που πυροδοτεί την έλξη και εν συνεχεία ο ένας ζητάει τον αριθμό του άλλου και μετά στέλνει εκείνο το χαρακτηριστικό μήνυμα Γεια, Τι κάνεις; και μετά ξεκινάει μια συζήτηση μέχρι να ορισθεί το rendez- vous. Και μετά βγαίνεις για να γνωρίσεις τον άλλο.

Πλέον όμως αυό έχει αλλοωθεί λιγάκι, να τόσο δα μονάχα. Πρόσφατη έρευνα για το 2015 δείχνει πως το 59% των ενηλίκων συμφωνεί πως το online dating είναι ένα καλός τρόπος για να γνωρίσεις νέα άτομα σημειώνοντας 15% αύξηση μέσα σε 10 χρόνια.

Το ενθαρρυντικό για μερικούς και ανησυχητικό για άλλους ωστόσο είναι πως το 1/3 θα έβγαινε με κάποιον που γνώρισε μέσω κάποιου κοινωνικού δικτύου. Όσοι βέβαια τάσσονται υπέρ του online dating τονίζουν τις πολλές επιλογές που έχουν δεδομένου κιόλας ότι μπορεί ο καθένας να επιλέξει το ενδεχόμενο ταίρι του βάσει των κριτηρίων του απλώς κάνοντας scroll down το profile του.

Έχει αποδόσει όμως ποτέ; Είναι το online dating ιδανικό για να βρεις το ταίρι σου; Ή μήπως είναι κάτι απλά για να μη βαριέσαι και να γνωρίζεις νέα άτομα χωρίς ουσιαστικά να εμβαθύνεις;
Ηλιάνα Φασόλη





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: