Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οφείλετε να λάβετε κάποια απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατέψετε την υγεία σας από μία πληθώρα προβλημάτων που ενδέχεται να εμφανιστούν εξαιτίας του καύσωνα, της υγρασίας ή άλλων παραγόντων. Δείτε πιο κάτω πέντε τρόπους ώστε να φροντίσετε την υγεία σας το καλοκαίρι.
«Εφοδιαστείτε» με μπουκάλια κρύου νερού. Σιγουρευτείτε ότι θα έχετε μαζί σας πάντα νερό μιας και το σώμα μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χρειάζεται περισσότερα υγρά ώστε να μην αφυδατωθεί.
Φάτε άφθονα φρούτα και κυρίως μάνγκο, δαμάσκηνα και βατόμουρα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε στο σώμα τις απαραίτητες βιταμίνες και υγρά ώστε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αισθάνεστε πιο υγιείς.
Προτιμήστε τη σκιά. Εάν πρέπει να βγείτε έξω στον καυτό ήλιο βεβαιωθείτε πως θα φορέσετε καπέλο και γυαλιά ηλίου ώστε να προστατευτείτε από υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Συγχρόνως, επιδιώξτε τα σκιερά μέρη!
Προστατέψτε το δέρμα σας. Εφαρμόστε αντηλιακό τόσο στο πρόσωπο όσο και στο υπόλοιπο δέρμα σας. Ακόμα και εάν θα βγείτε για λίγα λεπτά στον καυτό ήλιο προστατέψτε το δέρμα σας με το κατάλληλο αντηλιακό.
Μην παραλείπετε τα γεύματα. Τρώτε υγιεινά γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση τον οργανισμό σας. Υγιεινές επιλογές σνακ αποτελούν οι ξηροί καρποί, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Για επιδόρπια προτιμήστε φρουτοσαλάτες, φυσική γρανίτα, μια μπάλα απλό φρέσκο παγωτό ή ένα κομμάτι σοκολάτα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο.
Γρανίτα λεμόνι
3-3/4 κούπες ζάχαρη
3-3/4 κούπες νερό
Χυμό από 8 λεμόνια (περίπου 1-1/2 κούπα)
3 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Ρίχνουμε το μίγμα λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 20 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον καταψύκτη και με ένα πιρούνι ξύνουμε τα κομμάτια πάγου που έχουν δημιουργηθεί και ανακατεύουμε καλά (θα υπάρχουν περιοχές που θα είναι σε υγρή μορφή). Ξαναβάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε έως ότου ολόκληρο το μίγμα είναι κατεψυγμένο.
0 σχόλια: