Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Comfort Food χωρίς ενοχές!


Όταν δεν νιώθεις καλά, είσαι από αυτές που καταφεύγουν στο φαγητό; Το λεγόμενο Comfort Food είναι αυτό που λέμε «φαγητό της παρηγοριάς» γιατί μας δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας σε δύσκολες στιγμές.
Ενώ οι προτιμήσεις διαφέρουν από άτομο σε άτομο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το Comfort Food είναι κάποια τροφή με αρκετές θερμίδες ή λιπαρά. Εμείς, σου παρουσιάζουμε κάποιες συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να το απολαύσεις χωρίς ενοχές.


Comfort Food: Μακαρόνια
Λύση: Μπορείς να προτιμήσεις ζυμαρικά ολικής αλέσεως και να προσθέσεις στην σάλτσα μπρόκολο, κουνουπίδι, τόνο ή σολομό, αντί να φας τα παχυντικά μακαρόνια με τυρί.

Comfort Food: Τηγανητές πατάτες
Λύση: Μπορείς να τις κλασικές πατάτες με ψητές γλυκοπατάτες, που είναι χαμηλές σε θερμίδες, πλούσιες σε φυτικές ίνες και Βιταμίνη Α. Για έξτρα γεύση χρησιμοποίησε λίγο αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο.

Comfort Food: Πουρές Πατάτας
Λύση: Αντί για το κλασικό γάλα, χρησιμοποίησε γάλα σόγιας για να φτιάξεις τον πουρέ. Για πιο γευστικό αποτέλεσμα πρόσθεσε λίγο σκόρδο και δεντρολίβανο.

Comfort Food: Κοτόπιτα
Λύση: Αν πιάσεις τον εαυτό σου να λιγουρεύεται μία κοτόπιτα, μπορείς να μειώσεις σημαντικά τις θερμίδες του κομματιού σου με ένα πολύ απλό κόλπο. Κόψει τις γωνίες.

Comfort Food: Παγωτό
Λύση: Το κλειδί εδώ, είναι να διατηρήσεις τον αυτοέλεγχό σου και να φροντίζεις να καταναλώνεις μικρές μερίδες, δηλαδή όχι πάνω από ½ κούπα. Αν όμως προσέχεις τη διατροφή σου, προτίμησε το σορμπέ με τοπ αντιοξειδωτικά μούρα ή γκότζι-μπέρυ.

Comfort Food: Σοκολάτα
Λύση: Το να καταναλώνεις μία μικρή μερίδα σοκολάτα dark καθημερινά, είναι μία συμφωνία που μπορείς να τηρήσεις. Η dark σοκολάτα (όταν ειδικά περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο) είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες κάθε μέρα διατηρεί την πίεση σε χαμηλά επίπεδα και μειώνει τη χοληστερίνη. Επειδή όμως είναι υψηλή σε θερμίδες, είναι καλό να επιλέγεις καλής ποιότητας σοκολάτες για να παίρνεις όλη τη γεύση που χρειάζεσαι με ένα μόνο κομμάτι.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: