Υλικά:
500γρ. γάλα
500γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
8 κρόκοι αυγών
1 μπαστουνάκι βανίλια
λίγο κουαντρό
1 κούπα φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
Χρώμα (λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, μισή κούπα ζάχαρη και την βανίλια (αφού την χαράξουμε). Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε μέσα το ζεστό μίγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ξαναρίχνουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πυκνώσει.
Προσθέτουμε το κουαντρό και το χρώμα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην κατάψυξη και το ανακατεύουμε ανά 40 λεπτά όπως στις προηγούμενες συνταγές για να αποκτήσει καλή υφή. Μετά την πρώτη ώρα, οπότε το μίγμα δεν είναι απόλυτα παγωμένο, προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.
0 σχόλια: