Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Φτιάξε το δικό σου σπιτικό λιμοντσέλο



Είναι το αγαπημένο ηδύποτο των Ιταλών που ξέρουν από φαγητό και καλή ζωή γύρω από το τραπέζι. Πίνεται και το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι είναι συνδεδεμένο με διακοπές και αποτελεί το δροσερό, γεμάτο αρώματα, τελείωμα ενός γεύματος με παρέα δίπλα στη θάλασσα.


Δεν είναι άλλο από το γνωστό σε όλους μας λιμοντσέλο, το κίτρινο αυτο λικέρ που μας ζαλίζει γλυκά. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό λιμοντσέλο και να εντυπωσιάσεις στα τραπέζια. Ή να το έχεις στο ψυγείο και να προσφέρεις στον εαυτό του αέρα ιταλικής ριβιέρας!

Υλικά

Για το σιρόπι

8 λεμόνια με αρωματική φλούδα
150γρ. ζάχαρη
750ml βότκα
200ml νερό
200γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτετε τον πολτό στη βότκα, την οποία έχετε ρίξει προηγουμένως σε ένα ευρύχωρο βάζο. Το κλείνετε ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.

Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Σουρώνετε το μίγμα της βότκας περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: