Ο ουσιαστικός και αποτελεσματικός ΠΑΟΚ, "καθάρισε" με άνεση την Καλλονή (3-0), διπλασίασε τις νίκες του με τον Βλάνταν Ιβιτς στον πάγκο του και απέκτησε διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του, ώστε να είναι καλυμμένος σε περίπτωση αφαίρεσης βαθμών.
Ο ΠΑΟΚ της… εποχής Βλάνταν Ιβιτς, με τη νίκη (3-0) επί της ακίνδυνης Καλλονής, διπλασίασε τις επιτυχίες του και κατέκτησε ένα ξεκούραστο... τρίποντο, το οποίο ήταν και το ζητούμενο για τον Δικέφαλο στο σημερινό παιχνίδι.
Οι «ασπρόμαυροι» παρά το ευρύ σκορ δεν είχαν καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ωστόσο ήταν ουσιαστικοί και κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες τους σε γκολ με τον Μυστακίδη (28’), τον Κλάους (58') και τον Κοροβέση (75') να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.
Ανιαρό ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να έχει την ουσία…
Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου στην Τούμπα, ουδεμία σχέση είχε με αυτόν στο Αγρίνιο. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν νωχελικοί στα πρώτα 45’ του αγώνα, ωστόσο κατάφεραν στην – ίσως – πιο αξιόλογη φάση που δημιούργησαν να σκοράρουν με τον Μυστακίδη (28’).
Ο Δικέφαλος που δεν άλλαξε πολλά πράγματα στην ενδεκάδα του (σ.σ. είχε μόλις μία αλλαγή συγκριτικά με το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό), ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Δαύκου, που μέχρι τη φάση του γκολ είχε ένα ξεκούραστο απόγευμα.
Η Καλλονή από τη δική της πλευρά αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Καραγεωργίου δεν απείλησαν καθόλου τον Βελλίδη, που είχε ρόλο… θεατή στο πρώτο μέρος.
Το γκολ που χώριζε τις δύο ομάδες στο πρώτο μέρος επετεύχθη έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια του Χαρίση που απέφυγε τον Μάρκοβιτς και με ωραία πάσα είδε την κίνηση του Μυστακίδη με τον τελευταίο να μην έχει πρόβλημα να νικήσει από τα όρια της μικρής περιοχής τον Δαύκου.
Κλάους, Κοροβέσης, όπως και στο Αγρίνιο...
Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να... τελειώσει το παιχνίδι από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς να είναι αρκετά πιο επιθετικοί συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά, η Καλλονή ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, με τον Μανούσου να χάνει την μοναδική ευκαιρία των νησιωτών στο παιχνίδι, όταν από κόρνερ του Γκόλια, έπιασε μία ανάποδη κεφαλιά, με την μπάλα ωστόσο να πηγαίνει στην αγκαλιά του Βελλίδη, που για πρώτη φορά χρειάστηκε να επέμβει στο παιχνίδι.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο 58', με τον Στέφανο Αθανασιάδη, να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και με ωραίο πλασέ στην κίνηση, έπειτα από ωραία ενέργεια και πάσα του Λέοβατς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Δαύκου, που δεν είχε απάντηση.
Το γκολ αυτό, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των "ασπρόμαυρων", με τον Ιβιτς να δίνει χρόνο συμμετοχής και στον Γκάρι Ροντρίγκες που επανεμφανίστηκε στους αγωνιστικούς χώρους, έπειτα από περίπου δύο μήνες.
Το... κερασάκι στην τούρτα για τον ΠΑΟΚ, έβαλε ο Κοροβέσης, που για δεύτερο σερί παιχνίδι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ελληνα μεσοεπιθετικό να αξιοποιεί την εξιαρετική ασίστ του πολύ θετικού στο διάστημα που αγωνίστηκε, Γκάρι Ροντρίγκες.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Βελλίδης, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας (77' Μαλεζάς), Λέοβατς, Χαρίσης (60' Κοροβέσης), Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας, Αθανασιάδης, Μυστακίδης (67' Ροντρίγκες).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκου, Γκόλιας, Ούκα, Μίκιτς, Τσαμπούρης (77' Γιούκαρης), Μπλάζιτς, Κάλτσας, Μανούσος, Φαβάλι (64' Σπυρόπουλος), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (60' Ξύδας).
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
GREXIT: Σε κακή μέρα βρέθηκαν τα χαφ της Καλλονής, με τους Μπλάζιτς, Καλτσά, Μανούσο και Γεωργίου να αδυνατούν να κρατήσουν μπάλα, όντας ακίνδυνοι σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.
EURO GROUP: Ο Γιάννης Μυστακίδης και ο Εργκους Κάτσε. Ο πρώτος διότι ήταν ο παίκτης που με το δικό του γκολ «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Καλλονής, ενώ ο δεύτερος είχε πολύ καλή παρουσία όντας ο πιο κινητικός από τους χαφ του ΠΑΟΚ. Επίσης, πολύ καλή παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε είχε και ο Γκάρι Ροντρίγκες.
CAPITAL CONTROL: Απαρατήρητος πέρασε ο Καραντώνης. Ο ρέφερι από την Ημαθία, είχε ένα εύκολο απόγευμα, καθώς το παιχνίδι δεν είχε δύσκολες φάσεις με τον ίδιο και τους βοηθούς του να αποφεύγουν τα λάθη.
ΑΤΜ: Ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ ήταν η νίκη. Αυτή επετεύχθη, έστω και αν ο Δικέφαλος δεν έθελξε με την απόδοσή του. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς, είχε την ουσία, κάτι που έλειπε από πολλά παλιότερα παιχνίδια της και έκανε μία νίκη που τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στα πλέιο οφ της Super League.
PLAN B: Ο Βλάνταν Ιβιτς διατήρησε κατά τα 10/11 την ενδεκάδα που είχε παρατάξει και στο Αγρίνιο, με μοναδική αλλαγή να είναι αυτή του Σκόνδρα, που πήρε τη θέση του Κίτσιου, στο 4-3-3 του Σέρβου τεχνικού.
Ο Νίκος Καραγεωργίου έριξε στη «μάχη» της Τούμπας, όλα τα διαθέσιμα «όπλα» του στο 4-2-3-1 που είχε τον Μάρκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.
0 σχόλια: