Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Εσύ γνωρίζεις τι κάνει το μπαλάκι μέσα σε κάθε κουτί μπύρας Guiness;


Είναι κάτι που αν πίνεις μπύρα το έχεις σίγουρα παρατηρήσει. Αυτόν τον περίεργο θόρυβο αφού αδειάσεις το κουτί. Ήξερες ότι είναι ένα μπαλάκι;

Η μπύρα είναι το νέκταρ των Θεών. Δε είναι σαν ένα οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό. Έχει τρομερή ποικιλία, τρόπο παρασκευής και πηγαίνει με κάθε εποχή. Ιδίως με το καλοκαίρι. Για τους Βρετανούς είναι το αντίστοιχο του νερού για τον υπόλοιπο πλανήτη. Η χθεσινή μέρα ήταν η μέρα της μπύρας, αλλά όχι οποιασδήποτε μπύρας. Η Murphy's, η Kilkenny και η Guiness είχαν την τιμητική τους. Η τελευταία έχει και ένα ιδιαίτερο στόρι που περιλαμβάνει ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ.
Θα το έχεις παρατηρήσει σίγουρα, αν είσαι συχνός καταναλωτής μιας Guiness. Όταν τελειώνει η μπύρα και την έχεις αδειάσει στο ποτήρι σου, κουνάς το κουτάκι και ακούγεται ένας θόρυβος. Σαν να κουνιέται ένα μπαλάκι μέσα. Και είναι όντως μπαλάκι. Ο λόγος που υπάρχει όμως είναι αυτός που ίσως να μην γνωρίζουν πολλοί.
Οι περισσότερες μπύρες χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα για να κάνουν τις μπύρες πιο αφρώδεις και με περισσότερες φουσκάλες, για να είναι πιο πλούσιες στην γεύση. Η Guiness αντιθέτως χρησιμοποιεί άζωτο, το οποίο κάνει και την μπύρα πιο βελούδινη στο στόμα. Το μπαλάκι που μπαίνει στον πάτο έχει μια τρυπούλα μέσα από την οποία περνάει άζωτο και μπύρα κατά την διάρκεια της συσκευασίας, λόγω της πίεσης που δέχεται το υγρό.
Όταν ανοίγει το κουτί, η πίεση φτάνει στο πικ της προς το μπαλάκι, ώστε να αρχίσει να χαλαρώνει. Εκείνη τη στιγμή το μπαλάκι απελευθερώνει το περιεχόμενο του και δίνει ώθηση στη μπύρα, με αποτέλεσμα να βγει ο αφρός και όταν πέσει στο ποτήρι δίνει περισσότερο κρεμώδη υφή.


ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ



SHARE THIS

0 σχόλια: