Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

The Jack Daniel’s stories



Τα αμερικανικά ουίσκι είναι από τη φύση τους πιο γλυκά και πιο ήπια, απόρροια του μικρότερου χρόνου ωρίμανσης, του τρόπου παραγωγής αλλά και της πρώτης ύλης τους: Παράγονται από ένα μείγμα δημητριακών (καλαμπόκι, σίκαλη, σιτάρι και κριθάρι κατά σειρά), που παραδοσιακά καλλιεργούσαν οι Ευρωπαίοι -Ιρλανδοί και Σκοτσέζοι- μετανάστες στο Νέο Κόσμο και ιδίως στις νότιες πολιτείες της Αμερικής.


Στη Σκοτία είναι το κριθάρι που πρωταγωνιστεί ως πρώτη ύλη, η τύρφη, αλλά και η μακρά παλαίωση -τα 6 χρόνια θεωρούνται ως ελάχιστος χρόνος ενός καλού ουίσκι. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το American whiskey διακρίνεται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες. Το Bourbon, όπου το καλαμπόκι ανευρίσκεται σε αναλογία μεγαλύτερη του 51%, το Rye, όπου εδώ πρωταγωνιστεί η σίκαλη (51% και άνω), το Corn, όπου το καλαμπόκι κυριαρχεί (80% και άνω) και το Tennessee: πρόκειται ουσιαστικά για ένα bourbon που υποβάλλεται σε μια διαδικασία φιλτραρίσματος μέσα από κάρβουνο σφενδάμου, κάτι που του προσδίδει ένα ελαφρώς καπνιστό άρωμα. Επιφανέστερος εκπρόσωπος των Tennessee ουίσκι είναι το Jack Daniel's, το αποστακτήριο του οποίου είναι το παλαιότερο καταγεγραμμένο των Η.Π.Α (1866).


Jack Daniel’s Old No 7
Εν αρχή ην… το Jack Daniel’s Old No 7. Γεννήθηκε το 1866, στο Lynchburg του Tennessee και από τότε αποτελεί το πρώτο Tennessee whiskey. Ωριμάζει στο αποστακτήριο για 4-6 έτη, ενώ το χρονοβόρο φιλτράρισμα του σε ξυλοκάρβουνο σφενδάμου (charcoal mellowing), που προηγείται της εμφιάλωσής του, είναι αυτό που του δίνει τη χαρακτηριστική, απαλή του γεύση με νότες καραμέλες, βανίλιας, ξύλου και τόνους φρούτων.

Υπάρχουν, όμως, και άλλες τρεις ετικέτες που αξίζει να δοκιμάσει κάποιος.


Gentleman Jack
Όπως το Jack Daniel’s Old No7, έτσι και το Gentleman Jack περνάει από το ειδικό φιλτράρισμα charcoal mellowing το οποίο ωστόσο γίνεται δύο φορές -μια φορά πριν την τοποθέτηση στα βαρέλια και μια φορά πριν την εμφιάλωση. Έτσι ενισχύεται ακόμα περισσότερο η απαλότητα της γεύσης, καθώς και τα αρώματα του. Το Gentleman Jack ωριμάζει για 4-6 έτη επίσης με μια πολύ σημαντική ειδοποιό διαφορά: παλαιώνεται στους δύο πρώτους ορόφους, γεγονός που του προσδίδει ένταση και αυθεντικότητα στη γεύση. Το Gentleman Jack λανσαρίστηκε το 1988.


Jack Daniel’s Single Barrel
Στον υψηλότερο όροφο της αποθήκης, όπου το Jack Daniel’s Single Barrel περιμένει υπομονετικά για 7 ολόκληρα χρόνια ώσπου να μεστώσει και να προσφέρει στιγμές μοναδικής απόλαυσης με premium χαρακτήρα. Οι έντονες μεταβολές στη θερμοκρασία κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης δίνουν στο JD Single Barrel ζεστό κοκκινωπό χρώμα, ευδιάκριτο πικάντικο και φρουτώδες άρωμα και κρεμώδη αίσθηση. Κάθε μπουκάλι προέρχεται από ένα και μοναδικό βαρέλι, το οποίο καταφέρνει να ξεχωρίσει από τα 100 βαρέλια που ωριμάζουν και στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία εμφιάλωσης και ο αριθμός του βαρελιού.


Jack Daniel’s Tennessee Honey
Απαλές νότες μελιού ισορροπούν μοναδικά με μικρές γευστικές εκρήξεις σοκολάτας και πραλίνας, δημιουργώντας ένα αναπάντεχο blend που αφήνει μια γλυκιά και ανάλαφρη επίγευση. Αυτό είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας και ακούει στο όνομα Jack Daniel’s Tennessee Honey. Με σήμα κατατεθέν τη μέλισσα, το Jack Honey διαφέρει για το ζεστό, «χρυσό» χρώμα και την premium συσκευασία του.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share


SHARE THIS

0 σχόλια: