Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Suntan: Μια ελληνική ταινία αποθεώνεται από το Variety και το Indiewire




Ο ελληνικός κινηματογράφος φαίνεται πως οδεύει σε πολύ καλά μονοπάτια. Το 2015 είδαμε το Λάνθιμο με τον Αστακό και την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη με το Chevalier να βραβεύονται στο εξωτερικό.
Το 2016 θα έχουμε μια ακόμα μεγαλύτερη τιμή, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, που με τη νέα του ταινία Suntan κατάφερε να κάνει το Variety και το Indiewire να ασχοληθούν μαζί του και να μιλήσουν πολύ κολακευτικά.
Πρόκειται για την 6η προσπάθεια του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, ο οποίος μετά το Wated Youth του 2011 και το At Home του 2014, έρχεται με το Suntan, μια ταινία που πραγματεύεται τις έννοιες της χαμένης νιότης, της αναταραχής που δημιουργεί στον άντρα η προσέγγιση του θανάτου, του έρωτα σε μια ακραία και παρανοϊκή μορφή, που οδηγεί το θύμα του να χάνει κάθε λογική και εν τέλει την θέση του ανθρώπου απέναντι στο βιολογικό τέλος, το οποίο διακλαδώνεται σε πολλών ειδών τέλη.
Στο πρώτο trailer που κυκλοφόρησε, βλέπουμε τον γιατρό, τον Κωστή, να μεταβαίνει σε ένα νησί για να εργαστεί. Είναι ο μόνος γιατρός εκεί. Το καλοκαίρι που έρχεται θα γνωρίσει μια 21χρονη που θα του ανοίξει ερωτικές πόρτες, αλλά όχι με υπόσχεση αιωνιότητας ή αποκλειστικότητας. Το εφηβικό της δέρμα, το κορμί που σκεπάζει τον ήλιο σε αντίστιξη με το δικό του κάτασπρο και σε κάθετη πτώση, θα τον κάνουν να αναζητήσει τον τρόπο να κρατηθεί από τους καρπούς της νεότητας για να σβήσει το δικό του βάρος του χρόνου.
Ο Μάκης Παπαδημητρίου που συμμετείχε και στο Chevalier, είναι ο πρωταγωνιστής και η πέτρα του σκανδάλου η ηθοποιός Έλλη Τρίγκου, με το καστ να έχει γνωστούς Έλληνες και Ολλανδούς ηθοποιούς.


Σημαντικότερο από το trailer είναι ότι η ταινία που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ στην Ολλανδία σόκαρε τρόπον τινά τους κριτικούς και κατάφερε να κάνει το Variety να της αφιερώσει μεγάλο χώρο και με παραπάνω από τιμητικά σχόλια, τόσο για τον σκηνοθέτη, όσο και για τις ερμηνείες. Το Indiewire αρκέστηκε σε μικρότερη αναφορά, αλλά αυτό από μόνο του κάνει το Suntan την πιο αναμενόμενη ελληνική ταινία, η οποία θα εμφανιστεί και στο φεστιβάλ του Τέξας, το South By Southwest.







Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: