Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Έναν χρόνο το πολύ κρατάει η ερωτική "φλόγα"


Σε ένα απογοητευτικό συμπέρασμα κατέληξαν Γερμανοί ερευνητές. Βρήκαν ότι το πάθος ανάμεσα στα ζευγάρια κορυφώνεται περίπου έναν χρόνο μετά την έναρξη της σχέσης και μετά... ξεφουσκώνει.

Είναι επίσημο.
Ο χρόνος και η συνήθεια "σκοτώνουν" το σεξ. Όπως διαπίστωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου, το λυσσαλέο πάθος που μοιράζονται τα ζευγάρια στην αρχή της σχέσης τους, κορυφώνεται, μεν, έναν χρόνο μετά την έναρξη του δεσμού, αλλά αμέσως μετά αρχίζει να παίρνει την... κατιούσα. Σημείο καμπής αποτελούν τα 16 χρόνια κοινής συνύπαρξης, οπότε τα ζευγάρια παραδέχονται ότι βρίσκουν την ερωτική τους ζωή λιγότερο ικανοποιητική απ’ όσο όταν άρχιζαν τη σχέση τους - σχεδόν κατά το 1/3.


Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς», το επίσημο περιοδικό της Διεθνούς Ακαδημίας Σεξουαλικής Έρευνας (IASR). Όταν κλήθηκαν να ερμηνεύσουν τα ευρήματα, οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι δεν είναι σαφές γιατί το πάθος στην... ερωτική αρένα κρατάει μόλις δώδεκα μήνες. Επεσήμαναν, πάντως, ότι, όσο περνάει ο καιρός, οι διαφορές στην ερωτική επιθυμία μεταξύ των δύο φύλων γίνονται ολοένα πιο εμφανείς. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή μιας σχέσης δεν έχουμε, ακόμη, απομυθοποιήσει το αντικείμενο του πόθου μας. Μας ενδιαφέρει να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται, να μάθουμε τα πάντα για εκείνο, να ανακαλύψουμε όλα εκείνα τα "πικάντικα" μικροπράγματα, που θα πυροδοτήσουν την αμοιβαία ερωτική έξαψη...

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 3.000 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 25 έως 41 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν μία σειρά από ερωτηματολόγια, που αξιολογούσαν την ικανοποίηση από την ερωτική τους ζωή. Άλλοι από τους εθελοντές μόλις είχαν αρχίσει μία νέα σχέση και άλλοι βρίσκονταν σε σχέση για χρονικά διαστήματα που έφταναν τα 24 χρόνια. Οι απαντήσεις τους έδειξαν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση εμφανίζεται πολύ νωρίς στη σχέση και κορυφώνεται στους 12 μήνες. Μία δεκαπενταετία αργότερα, όμως, είναι μειωμένη κατά 27% - και αυτό δεν σχετίζεται με το αν και πόσα παιδιά απέκτησε στο μεσοδιάστημα το ζευγάρι - εξηγούν οι ερευνητές

«Αν και προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών επηρεάζεται σημαντικά από την ύπαρξη και την ηλικία των παιδιών, η παρούσα μελέτη δεν έδειξε ότι η απόκτηση παιδιών διαδραματίζει ουσιώδη ρόλο στη σεξουαλική ικανοποίηση των ζευγαριών» επισημαίνουν στη δημοσίευσή τους οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Λούντβιχ Μαξιμίλιαν του Μονάχου.

Βέβαια και εδώ ισχύει η λαϊκή ρήση "αγάπη χωρίς πείσματα δεν έχει νοστιμάδα", καθώς οι καυγάδες και οι αραιές ερωτικές επαφές φαίνεται ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σεξουαλική ικανοποίηση. Να σημειωθεί ότι, όπως εκτιμούν οι Γερμανοί επιστήμονες, με το πέρασμα των ετών συνήθως η ερωτική επιθυμία παραμένει σταθερή στους άντρες αλλά ελαττώνεται στις γυναίκες.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: