Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

7 συμβουλές για τα χρήματα που δεν σας έδωσε η μητέρα σας



Για όλες αυτές τις φορές που αναρωτηθήκατε «που πήγαν τα λεφτά μου», βρήκαμε την απάντηση.


Όσο υπεύθυνα κι αν συμπεριφερόμαστε ως ενήλικες, υπάρχει πάντα ένα κενό στα οικονομικά μας ζητήματα που μας κάνει να νιώθουμε νήπια. Ακόμα και αν προσπαθούμε να αποταμιεύσουμε για τις δύσκολες ώρες και κάποιες φορές τα καταφέρνουμε, έννοιες όπως «οικονομικός σχεδιασμός» και «επενδυτικό πλάνο», μπορεί να μας φαίνεται ακατόρθωτο, έως και τρομακτικό. Ωστόσο υπάρχουν εφτά κόλπα για την σωστότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των χρημάτων μας, τα οποία θα απαλύνουν την όποια οικονομική μας ανασφάλεια.



1. Θα πρέπει να ξεκινήσετε να μεταχειρίζεστε τα χρήματα, όπως την υγεία σας: Ενώ το 77% δηλώνουν ότι έχουν εμπιστοσύνη να συζητάνε για ιατρικά θέματα, μόλις το 47% νιώθει άνετα να συζητήσει με κάποιον γνώστη για θέματα οικονομικής φύσεως κι επενδύσεις. Ήρθε η ώρα όμως ν' αλλάξει αυτό. Όπως οργανώνετε τα ετήσια check-up σας με τους γιατρούς, φροντίστε να βάλετε στο πρόγραμμα και την ετήσια συνάντηση με τον οικονομολόγο/λογιστή σας, για την φροντίδα της οικονομικής σας υγείας.

2. Μην αφήνετε την αγορά να σας τρομάζει: Όταν πέφτει η αξία κάποιου περιουσιακού σας στοιχείου, μην πτοείστε. Μια επενδυτική κίνηση σε μια ασταθή αγορά θα πρέπει να μας ωθήσει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να θυμηθούμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα αποτελέσματα έρχονται σε ένα βάθος χρόνου.

3. Δημιουργείστε «κουβάδες» οικονομιών: Εάν κι εφόσον σας δίνεται η δυνατότητα, δημιουργείστε λογαριασμούς οικονομιών, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Σε ιδανικές συνθήκες θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν κουβά για βραχυπρόθεσμα έξοδα (ταμείο έκτακτης ανάγκης, έξοδα διακοπών), μεσοπρόθεσμα έξοδα (αγορά ενός σπιτιού, οικονομίες για τα παιδιά), και μακροπρόθεσμα σχέδια (συνταξιοδότηση). Κανείς δεν μπορεί να σας πει πόσα χρήματα να αποταμιεύσετε, αλλά είναι κάτι που μπορείτε να προσαρμόσετε με βάση τις προτεραιότητες και τις ανάγκες σας.

4. Σταματήστε τις δικαιολογίες: Βάλτε τον εαυτό σας και το μέλλον σας μπροστά και πάψετε τις υπεκφυγές. Αυτό που μπορεί να γίνει σήμερα μην το αφήνετε για αύριο!

5. Επενδύστε σωστά αυτά που αποταμίευετε. Το 82% των γυναικών νιώθουν απόλυτα άνετες όταν πρόκειται να οργανώσουν τα καθημερινά τους έξοδα, αλλά αυτή η άνεση χάνεται όταν η δημιουργείται μια επενδυτική σκέψη. Αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες θέλουν να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το που θα πάνε τα χρήματα τους και αν νιώσουν πως δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία, δεν θα προχωρήσουν σε μια σημαντική αγορά. Όταν πρόκειται για τα οικονομικά σας, μην παραιτείστε από τον έλεγχο του μέλλοντος σας. Εμπλακείτε, εφόσον έχετε κάνει μια σωστή έρευνα, και μάθετε στην πράξη πως λειτουργεί όλο αυτό.

6. Οι χρηματοοικονομικές συμβουλές δεν είναι μόνο για τους πλούσιους: Δεν χρειάζεται να είστε πολυεκατομμυριούχος για να πάρετε συμβουλές για τα χρήματα σας, τις απολαβές σας και τα επόμενα σας βήματα. Σε όποιον οικονομικό κύκλο κι αν ανήκετε, υπάρχουν άνθρωποι και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την δύναμη του κομποδέματος σας.

7. Επωφεληθείτε από τις επιπλέον προσφορές που μπορεί να σας δίνει ο χώρος εργασίας σας: Εάν η εταιρεία σας προσφέρει επιπλέον συνταξιοδοτικά προγράμματα ή προγράμματα υγείας, επωφεληθείτε χρησιμοποιώντας τα, γιατί σίγουρα θα σας δώσουν κάτι πίσω, το οποίο δεν το έχετε υπολογίσει αν δεν το έχετε ψάξει. Κοινώς, εφόσον σας τα προσφέρουν, αρπάξτε τα! Επιπλέον ελέγξτε τα φορολογικά σας πλεονεκτήματα, που είναι επίσης ένα πολύ σοβαρό κεφάλαιο.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: