Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Βουλή: Σκληρή κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη



Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το Ασφαλιστικό.


Αυτό που μένει ως αίσθηση από την πολύωρη διαδικασία είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί για ένα τόσο ζέον θέμα επέλεξαν τους παράλληλους μονολόγους και τις αιχμές προς αλλήλους.

Κατά τα λοιπά, το ενδιαφέρον στράφηκε στην πρώτη επί της ουσίας οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κλιμακώθηκε με προσωπικές επιθέσεις κατά τις δευτερολογίες τους.

Αρχικώς πάντως ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "δεν είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα και αν δεν πάρουμε μέτρα θα καταρρεύσει", εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων που -όπως είπε- μείωσαν τα τελευταία χρόνια 11 φορές τις συντάξεις.

Κάλεσε επιτακτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση και να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους για το Ασφαλιστικό. Τόνισε ότι στο ερώτημα "αν οι επόμενες γενιές θα έχουν κοινωνική ασφάλιση δεν χωρούν υπεκφυγές, ούτε κρυφτό".

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι "για να υπάρξει λύση στο ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται μία νέα κοινωνική συμφωνία". "Εγώ έχω αναγνωρίσει σαν νέος αρχηγός τα λάθη του παρελθόντος και έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβω" είπε και απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε: "Εσείς δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και μην μας λέτε ότι δεν έχετε καθόλου ευθύνες".

Τριτολογία Τσίπρα

Καλώς που έγινε η συζήτηση, ένα μείζον θέμα όπως η κοινωνική ασφάλιση συζητήθηκε ανοιχτά και κατατέθηκαν προτάσεις.
Την πρόταση μας την καταθέσαμε στο κοινοβούλιο, στην κοινωνία και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο.
Συζητάμε για ένα πρόβλημα που θα σκάσει στα χέρια μας αν δεν το λύσουμε, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση.

Εμείς θέλουμε να πάμε σε ένα αναδιανεμητικό σύστημα και όχι σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Δεν πιστεύουμε ότι η λύση είναι ο πυλώνας της ιδιωτικής ασφάλισης.

Πιστεύουμε ότι οι εισφορές πρέπει να είναι ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα γιατί είναι δείκτης κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν συμφωνούμε με τον συμψηφισμό των επιδοτήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών.

Δεν συμφωνούμε με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που θα έδινε μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις των συνταξιούχων που έχουν δει τα τελευταία χρόνια τις συντάξεις τους να μειώνονται κατά 35%.

Είναι δίκαιο και ηθικό να δώσουμε τη μάχη σε αυτή την κατεύθυνση.

Πρέπει να δώσουμε τη μάχη με τους Θεσμούς, να πείσουμε ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα από την έξοδο από την κρίση.

Δευτερολογία Τσίπρα

Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ κ. Μητσοτάκη. Επιτέλους σε αυτόν τον τόπο θα υπάρχουν καθαρές ιδεολογικές γραμμές ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ήσασταν καθαρά νεοφιλελεύθερος
Είπατε ότι δεν συμφωνείτε με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που και οι εργοδότες συμφωνούν.

Προτείνατε κόψιμο των επικουρικών συντάξεων. Ζητάτε μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Για τους αγρότες προτείνατε συμψηφισμό των επιδοτήσεων με τις εισφορές.

Σας ευγνωμονώ γιατί ο διάλογος θα είναι καθάριος, και δεν μασάτε τα λόγια σας και μπράβο σας.
Οι απόψεις σας είναι ταυτόσημες με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση παίρνει τις πιο ακραίες θέσεις του κουαρτέτου, κυρίως με του ΔΝΤ.

Το επιχείρημα ότι το εργασιακό κόστος σταματάει την ανάπτυξη έρχεται από τους πατέρες του νεοφιλελευθερισμού.

Το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας ήταν το κράτος που φτιάξατε εσείς, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η οικονομία τροχοδρομεί για να ανεβεί ψηλά και όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη για να σηκωθεί ψηλά.

Γιατί λέτε ότι καταστρέψαμε την οικονομία;

Η χώρα παρά τις αδυναμίες και δυσκολίες κατάφερε σε μία χρονιά με capital controls και μία σκληρή διαπραγμάτευση κατάφερε να κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα.

Κλείσαμε με πρωτιά στην απορροφητικότητα των ΕΣΠΑ. Γιατί ήμασταν τόσα χρόνια τελευταίοι; Μήπως είχε να κάνει με τις πελατειακές σχέσεις;
Είναι δυνατόν να λέτε ότι εμείς ζημιώσαμε και φέραμε απαιτήσεις για τις συντάξεις που δεν υπήρχαν πριν;

Κύριε Μητσοτάκη, μιλάτε για τους μετακλητούς υπαλλήλους, που είναι οι πιο έμπιστοι συνεργάτες. 

Τον Γενάρη του 2015 οι μετακλητοί ήταν 1197. 

Σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 640. Κύριε Μητσοτάκη ως υπουργός είχατε 51, ο κ. Βερναρδάκης έχει μόνο 

2. Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάτε;
Στα μεγάλα Νοσοκομεία κάνατε κατανομή διοικητών με το σύστημα 4-2-1.

Όταν ήσασταν υπουργός κ. Μητσοτάκη, με τις ρυθμίσεις για την αξιολόγηση δημιουργήσατε το απόλυτο χάος. Και αλλάξατε όλους τους γενικούς διευθυντές στα υπουργεία. Είναι αυτό αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση.

Είστε γιαλαντζί μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκη.

Η δευτερολογία Τσίπρα




Δευτερολογία Μητσοτάκη


Σας απαντώ ευθέως κ. Τσίπρα. Με τους δανειστές είστε εσείς που υπογράψατε 3ο Μνημόνιο. Εσείς μας το φορέσατε.

Θυμίζω την επιστολή που στείλατε κ. Τσακαλώτο στο ΔΝΤ τον Ιούλιο το 2015, με την οποία ζητούσατε νέο δάνειο και προσβλέπετε σε νέα συνεργασία.
It's the IMF Euclid.

Είναι το συντομότερο ανέκδοτο οι αποδόσεις σας στην οικονομία το 2015.

Θα έρθει η ώρα να μας πείτε τι γνωρίζετε από όσα μας είπε ο κ. Βαρουφάκης και λένε και άλλοι υπουργοί σας. Θα έρθει όμως η ώρα τους, δεν θα τα συζητήσουμε σήμερα.

Δεν είμαι ούτε με το ΔΝΤ ούτε με τα τρακτέρ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ μέχρι που πήγατε με το ΔΝΤ.

Δεν μπορώ να σχολιάσω μία υποβόσκουσα ταξική προτίμηση, ότι εκλέγομαι στα βόρεια προάστια. Είμαι 5 φορές εκλεγμένος στη Β' Αθηνών. Και σας θυμίζω ότι εκλέχθηκα πρόεδρος με 170.000 ψήφους σε μία ανοιχτή δημοκρατική εκλογή. Αν δεν είχατε κάνει αυτή την προσωπική διαφορά, δεν θα χρειαζόμουν να θυμίσω ότι εσείς πήρατε το δακτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο και εκλεχτήκατε από συνέδριο 800 ατόμων.

Η επικουρική ασφάλιση είναι διμερής, σε αντίθεση με την κύρια ασφάλιση που είναι τριμερής. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι η απόλυτη δικαιοσύνη.
Εσείς που κόπτεστε για τις επικουρικές συντάξεις δεν τις έχετε κόψει ήδη κατά 6%;

Ας μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά, επιμένουμε για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις γιατί είναι ένα δίκαιο μέτρο.
Κύριε Κατρούγκαλε με προβληματίσατε για το ζήτημα των επαναπροσλήψεων, καθώς ακόμα δεν έχετε δώσει απαντήσεις για τα ιδιωτικά συμφωνητικά των 12%.

Δεν παραγνώρισα ποτέ ότι και εμείς κάναμε διορισμούς με κομματικά κριτήρια κ. Τσίπρα, δεν το έκρυψα και τολμώ να πω ότι είχα ασκήσει κριτική στη λογική των ποσοστώσεων.

Απορώ ποιος σας λέει αυτά που είπατε για τους γενικούς διευθυντές. Βρήκατε νόμο με αξιολογικά κριτήρια. Γιατί δεν εφαρμόσατε το νόμο. Γιατί περιμένατε ένα χρόνο και μας ζητάτε και τα ρέστα.

Φοβάμαι κ. πρωθυπουργέ ότι έγινε συζήτηση από μέρους σας που δεν είχε στοιχεία. Γιατί δεν τα καταθέτετε στην εθνική αντιπροσωπεία. Μάλλον σας αιφνιδίασα με την πρωτολογία μου, είχατε προεξοφλήσει ότι η ΝΔ δεν θα κατέθετε πρόταση. Εμείς έχουμε το θάρρος της γνώμης μας.

 Οι δικές μας προτάσεις απευθύνονται στη σιωπηρή πλειοψηφία της κοινωνίας. Αν περιμένω από τον κ. Τσακαλώτο με τις νέο-μαρξιστικές να παράγει πλούτο, θα περιμένω πολύ.

Η δευτερολογία Μητσοτάκη



Οι πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών

Τσίπρας



Όλα τα κόμματα οφείλουν να πάρουν θέση για το μείζον θέμα του ασφαλιστικού.

Το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το έλλειμμα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού σχετίζεται με τη λεηλασία των αποθεματικών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα περασμένα 40 χρόνια.

Και με τις επιλογές των τελευταίων ετών που ανέβασαν την ανεργία στο 25%.

Από τη μια πλευρά το εκτροχιασμένο σύστημα στέρησε έσοδα και η ύφεση επιδείνωσε την κατάσταση του ασφαλιστικού μέσω της εκτόξευσης της ανεργίας και της μείωσης των εισφορών.

Μείωση 30% των εισφορών μόνο στο ΙΚΑ από 2010 έως 2014.

Οι μισοί και πλέον αυτοαπασχολούμενοι δεν είναι συνεπείς στις εισφορές τους για πάνω από ένα εξάμηνο.

Οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ.

Συζητούμε το ασφαλιστικό, όχι γιατί μας το ζητούν οι δανειστές, αλλά γιατί αν δεν πάρουμε μέτρα το σύστημα θα καταρρεύσει.

Πρέπει να βρεθούν επιπλέον πόροι 980 εκ. ευρώ και σε 2,5 δισ. το 2018.

Το ΙΚΑ μόνο για το 2015 έχει έλλειμμα 980 εκ. ευρώ και ο ΟΑΕΕ 540 εκ. ευρώ.

Βαθιά ανεύθυνη είναι η στάση που κράτησαν τα τελευταία χρόνια τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο και μας κουνάνε και το δάκτυλο, αντί να μας πουν καμία πρόταση. Παριστάνουν τους εισαγγελείς ενώ έχουν τεράστιες ευθύνες.

Τζογάραν τα αποθεματικά των Ταμείων και καλούσαν τον κόσμο να τζογάρει στο Χρηματιστήριο, σε αυτό το παραλήρημα, τη φούσκα που είχε δημιουργηθεί. 

Στη συνέχεια ήρθαν τα δομημένα ομόλογα, και την επιτομή της καταστροφής, το PSI, όπου τα Ταμεία έχασαν 12 δισ. ευρώ.

Μπροστά σε ένα εμφανές αδιέξοδο που οι κυβερνήσεις σας δημιούργησαν συντάξαμε με αίσθημα ευθύνης πρόταση με κοινωνική ευθύνη. Σας καλούμε να σταματήσετε να παίζετε κρυφτό. Σας καλέσαμε σε διάλογο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αρνηθήκατε. Σας καλούμε εκ νέου σήμερα να πάρετε θέση.

Η ανάγκη για μείωση 1% επί του ΑΕΠ μπορεί να βρεθεί και από ισοδύναμα. Δώσαμε απόλυτη προτεραιότητα να μην κοπούν περαιτέρω οι συντάξεις.

Το ερώτημα που θέλω να θέσω σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ειδικά σε όσες είχαν τη διακυβέρνηση: Εσείς που λεηλατήσατε τα Ταμεία, μήπως αντί να λαϊκίζετε να καταθέσετε και καμία πρόταση. Σας προτείνουμε να καταθέσετε κάτι διαφορετικό. Θα στηρίξετε τη συμφωνία με τους εργοδοτικούς φορείς ή θα συνταχθείτε με το ΔΝΤ.

Εμείς καταθέσαμε μία πρόταση που δεν προβλέπει περικοπή συντάξεων. Περιμένω από σας απαντήσεις, ειδικά από σας που ψηφίσατε συνολικά 11 μειώσεις συντάξεων από το 2010.

Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωνε ότι όποιος κι αν είναι στην θέση του υπουργού θα πρέπει να περικόψει τις συντάξεις και να εφαρμόσει τη συμφωνία. Να λοιπόν πως διαβάζατε εσείς τη συμφωνία και τι θα κάνατε αν ερχόσασταν στην κυβέρνηση στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σας καταθέτουμε μία εντελώς διαφορετική πρόταση και ζητούμε να τοποθετηθείτε. 

Μας λέτε ότι το ασφαλιστικό σύστημα ήταν βιώσιμο, αλλά έγινε μη βιώσιμο από πέρυσι τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο.
Εμείς προτείνουμε τη θεσμοθέτηση ενιαίου φορέα ασφάλισης για όλους. Θα γίνει διάλογος για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Καθιερώνουμε την εθνική σύνταξη για όλους όσοι έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης.

Για εμάς δεν νοείται κοινωνία πολλαπλών ταχυτήτων.
Μας χωρίζει άβυσσος, έχετε μία νεοφιλελεύθερη αφήγηση. Ο κ. Κικίλιας είπε ότι η αναδιανομή είναι στοιχείο για την τεμπελιά των φτωχών. Για εμάς είναι στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτές είναι οι ιδεολογικές μας γραμμές. 

Οι σκληρά νεοφιλελεύθερες απόψεις ηγούνται στη ΝΔ τώρα.

Ο καθένας θα εισφέρει ανάλογα με τη δύναμη του, ανάλογα με το πραγματικό του εισόδημα. Η κατάργηση διακρίσεων σε παλαιούς και νεότερους αποκαθιστά την έννοια της δικαιοσύνης.
Η πρόταση μας διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις.

Το προτεινόμενο σύστημα είναι απλό και μειώνει τα διοικητικά κόστη. Η ενοποίηση των Ταμείων θα βελτιώσει την εισπραξιμότητα πόρων. Ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να υπολογίσει το ύψος των αποδοχών του στη σύνταξη. Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις.

Αν κάποιος έχει 1.400 ευρώ σύνταξη και με το νέο υπολογισμό η σύνταξη γίνεται 1.360, θα υπάρχει η αναπλήρωση των 40 ευρώ.

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της πρότασης μας, γι' αυτό ανοίξαμε το διάλογο. Είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, αλλά με πραγματικά στοιχεία.
Συζητάμε μεταβατικές διατάξεις για την προστασία των πιο ευάλωτων στρωμάτων, που πρέπει να διορθώσουμε.

Θέλουμε να βρούμε λύσεις, είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο. Δεν προκρίνουμε την καταστολή των αγώνων, οι αγώνες είναι χρήσιμοι, αρκεί να έχουν κατακτήσεις και αποτέλεσμα. 

Θέλω να εκφράσω την απορία μου για ένα πρωτοφανές γεγονός. 

Πάντα είχαμε αγροτικές κινητοποιήσεις. Πάντα είχαν ένα αίτημα, να συνομιλήσουν με τον πρωθυπουργό. Και για πρώτη φορά τους λέμε οι πόρτες είναι ανοιχτές, κάποιοι εξ αυτών αρνούνται το διάλογο με τον πρωθυπουργό. Αν δεν υπάρξει διάλογος, οι διεκδικήσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

Δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους αγρότες, είμαστε απέναντι στα προβλήματα των αγροτών.
Υπηρετούμε τις ιδιαιτερότητες του αγροτικού χώρου. Θα προχωρήσουμε στην προστασία του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Εντός της εβδομάδας κατατίθεται το σχέδιο για τον συνεταιρισμό.

Υπάρχει γκρίζα ζώνη στην παραγωγή και διακίνηση προϊόντων. Αυτό πρέπει να ελεγχθεί. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από αυτό οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Σκεφτείτε τι θα κέρδιζε ο αγρότης από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τι θα έχανε. Μήπως τη βασική σύνταξη; Με τη δική μας μεταρρύθμιση αντικαθίσταται το 158 της σύνταξης του ΟΓΑ με την Εθνική Σύνταξη των 384 ευρώ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών σε δύο χρόνια θα κατέβαλαν 1065 ετησίως για εισφορές εμείς θα τους επιβαρύνουμε με 14,5 ευρώ τον μήνα. Πράγματι είναι μία επιβάρυνση. Θα έχουν όμως σχεδόν διπλάσια σύνταξη.

Βασική μας αρχή στην πρόταση μας, είναι να μην πάμε σε περαιτέρω περικοπές των συντάξεων.
Μόνος τρόπος επίλυσης είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Σε συνδυασμό όμως με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλισης.

Καλούμαστε εμείς, που δεν ευθυνόμαστε για τις κυβερνήσεις σας, να καθαρίσουμε τα δικά σας άπλυτα. Σας καλούμε να αναλάβετε την ευθύνη σας. Πείτε μας τι προτείνετε. Σταματήστε να είστε επιζήμιοι για τον τόπο.


Μητσοτάκης



Η κατάσταση στη χώρα είναι ανησυχητική. Η κοινωνία βράζει, η οικονομία βυθίζεται, η χώρα κινδυνεύει να γίνει καταυλισμός εγκλωβισμένων μεταναστών.
Δεν πρέπει να προκαλούμε τους πολίτες με τυφλές και ανούσιες αντιπαραθέσεις. Εσείς κύριε πρωθυπουργέ κάνετε το ανάποδο. Μετατρέψατε την ελπίδα σε απόγνωση. Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση σε όλη τη μεταπολίτευση.

Υπογράψατε τρίτο μνημόνιο, κλείσατε τις τράπεζες. Και σε αυτή τη συγκυρία διοργανώσατε μία κομματική φιέστα. Αυτό δεν είναι πρόσκληση σε διάλογο.
Σας χρεώνουν πρωτίστως κ. Τσίπρα ότι κοροϊδέψατε συστηματικά τους Έλληνες.

Όταν τάζατε τη 13η σύνταξη δεν τα ξέρατε αυτά; Ή πριν ένα χρόνο δεν γνωρίζατε για τη μη βιωσιμότητα του συστήματος.

Οι πολίτες δεν ξεχνούν, βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα που η δική σας κυβέρνηση δημιούργησε.

Ούτε ένα "συγγνώμη" δεν είπατε κ. πρωθυπουργέ, επιλέξατε το διχασμό των Ελλήνων. Στρέφετε την μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης. Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος.

Το δίλημμα είναι η επιλογή ανάμεσα στο λαϊκισμό και τις μεταρρυθμίσεις.

Η αλήθεια είναι ότι κυβερνήσεις, κόμματα και πολίτες δεν είδαμε ή δεν θέλαμε να δούμε το πρόβλημα που ερχόταν. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι με συλλογικές ευθύνες διαμορφώθηκε ένα σύστημα στρεβλό.
Χρειάζεται μία νέα κοινωνική συμφωνία, και αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν δεν αναγνωριστούν τα λάθη. Εγώ τα έχω αναγνωρίσει. Και εσείς έχετε ευθύνη, οι δυνάμεις του λαϊκισμού στραγγαλίσατε κάθε προσπάθεια. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού είναι ενσωματωμένες στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αρνούμαι ότι τότε και η δική μας παράταξη δεν βοήθησε. Αλλά θυμίζω το νόμο Σιούφα, το νόμο Πετραλιά, αυτά ήταν δικά μας επιτεύγματα.
Το 2010 ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το τέρας που εκθρέψαμε.

Στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε καμία ανάγκη μείωσης κυρίων συντάξεων, ούτε είχε τεθεί αίτημα από την τρόικα.

Η αναλογιστική μελέτη που είχαμε καταθέσει αποδείκνυε ότι το ασφαλιστικό σύστημα ήταν βιώσιμο. Εκεί ήμασταν πριν αναλάβετε. Το 2016 οι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό της δικής σας ανικανότητας.

Όλοι εξεγείρονται εναντίον τους, είτε φοράνε γραβάτα είτε όχι. Αναρωτιέστε γιατί οι αγρότες δεν μιλάνε μαζί σας. Μήπως πρέπει να πάτε εσείς στα τρακτέρ να τους πείτε αυτά που τους λέγατε.
Τραβάτε την Ελλάδα πίσω με τις επιλογές σας. Η πρόταση σας είναι στρεβλή. Οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι επενδύει στον κατακερματισμό της κοινωνίας, βάζετε τους πάντες σε ένα πόλεμο όλοι εναντίον όλων. Το σχέδιο σας έχει οδυνηρά χαρακτηριστικά.

Το σχέδιο σας καταλύει την αλληλεγγύη των γενεών, κηρύσσει έναν πόλεμο γενεών. Για να είστε αρεστοί σήμερα, θυσιάζετε το μέλλον των επόμενων γενεών. Δημιουργείτε συνταξιούχους δύο ταχυτήτων, το σχέδιο σας πολεμά την παραγωγική Ελλάδα.

Το μόνο που θα πετύχετε είναι η αύξηση της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.
Ξέρω ότι θέλετε κ. Τσίπρα να μετατρέψετε την Ελλάδα σε χώρα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων. Η ΝΔ θα συνεχίσει να εκφράζει τις δυνάμεις της δημιουργίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της παραγωγής.

Τιμωρείτε την εργασία και την παραγωγική διαδικασία. Υπονομεύετε κάθε έννοια ασφαλιστικής συνείδησης. Δεν δίνετε κίνητρα για παραμονή στην εργασία, αυτό είναι λάθος. Το σχέδιο που παρουσιάσατε μετατρέπει το ασφαλιστικό σύστημα σε σύστημα πρόνοιας.
Ακόμη και το ελάχιστα εγγυημένο εισόδημα εγκαταλείπεται στην τύχη του. Αλήθεια, τι θα συμβεί κ. Τσίπρα στις 1/1/2019; Η προσωπική διαφορά μεταθέτει το πρόβλημα για αργότερα. Το κάνετε μάλλον γιατί ξέρετε ότι δεν θα είστε κυβέρνηση το 2019.

Ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος, και να μην τιμωρεί όσους εκπλήρωσαν με συνέπεια τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Εμείς είχαμε συμφωνήσει στη δημιουργία τριών Ταμείων. Σε αυτήν την πρόταση επιμένουμε ακόμα. Το ένα Ταμείο είναι λάθος και θα προκαλέσει κομφούζιο.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Εφαρμόστε κανονικά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις. Αν είναι απαραίτητο, να εξορθολογιστεί η κρατική επιχορήγηση στα ευγενή ταμεία. Αυτές είναι συγκεκριμένες προτάσεις, ελάτε να τις συζητήσουμε.

Σας καλώ σε ένα διάλογο εξπρές, που θα καταλήξει σε περιορισμό των αυξήσεων στο δημόσιο και των περιορισμό των διορισμών στα κομματικά και υπουργικά γραφεία. Σας καλώ να πάρετε πίσω αυτές τις αυξήσεις. Τον αντέχετε αυτόν τον διάλογο; Η φοβάστε αντιδράσεις από φίλους και συγγενείς;
Θα μου πείτε ότι "και εσείς τα ίδια κάνατε". Αλλά αυτό είναι η ταφόπλακα της Αριστεράς!

Οι προβλέψεις για το 2015 και το 2016 ήταν για 3 και 3% ανάπτυξη πριν αναλάβετε εσείς κ. Τσίπρα. Αυτή η απώλεια ΑΕΠ μεταφράζεται σε 200.000 λιγότερες θέσεις εργασίας.

Σας καλώ να εγκαταλείψετε το σχέδιο σας και να υιοθετήσετε έστω και με καθυστέρηση ένα άλλο σχέδιο για την οικονομία. Η Ελλάδα δεν αντέχει νέα περιπέτεια.

Θέλω να απευθυνθώ σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Μπορούμε να βγούμε από την κρίση, προϋπόθεση είναι μία δίκαιη κοινωνική συμφωνία όλων των κοινωνικών ομάδων και όλων των γενεών. Αυτό θα γίνει μόνο με αλήθειες και όχι με μεγάλα λόγια. Θα μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας.


Καμμένος


Η πραγματική κατάσταση του ασφαλιστικού είναι αυτή που βρίσκεται εδώ και χρόνια. Μήπως πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε;

Η παθητική διαχείριση των αποθεματικών με την κατάθεσή τους υποχρεωτικά στην ΤτΕ οδήγησε σε δανεισμό πληθωριστικό.

Τα ταμεία των ενόπλων δυνάμεων αποτελούν παράδειγμα καλής διαχείρισης.

Η διαχείριση των αποθεματικών είχε τη λογική του τζόγου. Η ομιλία Μητσοτάκη είχε άρωμα Σημίτη.
Πόσα χαθήκαν στα ταμεία από το καταστροφικό PSI; Αυτά οδήγησαν στην τραγική κατάσταση. Υπάρχουν ταμεία που δεν συμφώνησαν και παράνομα ο διοικητής της ΤτΕ συμφώνησε και στο δικό τους κούρεμα.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά παράλληλα ζητάμε ποινικές ευθύνες για εκείνους που διέλυσαν τα ταμεία.
Θυμάστε το email Χαρδούβελη; Μιλάει για αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης, στο θέμα του ασφαλιστικού ζητάει παραμετρικές αλλαγές, δηλαδή όρια ηλικίας, ποσοστά αναπλήρωσης.
Πιστεύουμε ότι όλα τα Ταμεία των σωμάτων ασφαλείας να μπουν με των ενόπλων δυνάμεων. Να διατηρηθεί το ΝΑΤ.

Οι πραγματικοί αγρότες να έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τους μη επαγγελματίες αγρότες να έχουν τα προνόμια των αγροτών αποστερώντας από τους πραγματικούς αγρότες αυτά που δικαιούνται.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το θέμα της μαύρης εργασίας και ειδικά που προέρχεται από αλλοδαπούς. Είναι και άλλοι που επωφελούνται μέσω της μαύρης εργασίας για να βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό.
Καλώ τα κόμματα να καθίσουμε στο τραπέζι του προέδρου της Δημοκρατίας και να βρούμε λύση.


Μιχαλολιάκος


Οι έλληνες εθνικιστές δεν είναι φαντάσματα, δεν είχαμε ενημέρωση. Μας ψήφισαν 400.000 άτομα, δεν έχουν δικαιώματα αυτοί, δεν θα πάρουν συντάξεις;
Η συζήτηση γίνεται στον αέρα γιατί δεν υπάρχει κοστολογημένο πρόγραμμα. Η σκληρή μονομαχία έχει πάρει χαρακτήρα γουέστερν: Αλέξης κόντρα Κυριάκου.
Το ασφαλιστικό είναι κομμάτι του προβλήματος που λέγεται μνημόνιο.
Δεν οφείλουμε κανένα σεβασμό στην ΕΕ.
Τι έκανε ο κ. πρωθυπουργός για να σταματήσει τον Αρμαγεδδώνα; Τίποτα! Έφερε Μνημόνιο.
Τους έλληνες εργαζόμενους τους ρώτησε κανείς όταν έγινε το PSI και τους κουρέψανε τον ιδρώτα τους;
Η επέκταση των ορίων ηλικίας θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη ανεργία στους νέους.


Γεννηματά


Κύριε Τσίπρα σήμερα ξεπεράσατε τον εαυτό σας με απύθμενο θράσος. Βρίσκεστε σε πανικό. Από την αλαζονεία της εξουσίας, περάσατε στην αλαζονεία της αδυναμίας.

Λυπάμαι για αυτή την αδυναμία, είναι η συνέχεια της φιέστας που οργανώσατε.

Πάλι ακούσαμε ψέματα, διχαστικά διλήμματα και πόλωση.

Πάλι φταίνε οι άλλοι, οι δημοσιογράφοι, τα διαπλεκόμενα που ποτέ δεν κατονομάζετε.
Η ΝΔ που πρώτη σήκωσε τη σημαία του πολωτικού διλήμματος μνημόνιο- αντιμνημόνιο, σήκωσε πάλι το δίλημμα του αντί-σύριζα. Δουλειά και συνεννόηση χρειαζόμαστε, όχι πυροτεχνήματα και σωτήρες.
Όλοι αμφισβήτησαν τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2010 και σήμερα όλοι αναφέρονται σε αυτόν. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις που κράτησαν όρθια τα ταμεία. Λέτε πάλι ψέματα για το PSI.

Κύριοι της κυβέρνησης, βυθίσατε την οικονομία, επιβάλατε τα capital controls.

Η κυβερνητική πρόταση δεν αποτελεί μεταρρύθμιση. Δεν συνοδεύεται από αναλογιστικές μελέτες και ούτε από ποσοτικοποιημένους στόχους.

Το κυβερνητικό σχέδιο οδηγεί σε σοβαρή μείωση των συντάξεων, κυρίως σε όσους εργάζονται από 25 χρόνια και πάνω. Υπονομεύει την αλληλεγγύη των γενεών, δημιουργεί κίνητρα φοροδιαφυγής.
Για κάθε 10 ευρώ που βγάζει ένας επιχειρηματίας, τα επτά είναι φόροι και εισφορές.

Μας κάλεσε για διάλογο ο κ. Τσίπρας και δεν είναι στην αίθουσα.

Ξεκινήστε τον διάλογο από την αρχή για να βρεθεί λύση.


Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, αγανακτούν.Θέλουν συναίνεση. Αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά: να χτίσουμε και όχι να γκρεμίζουμε γέφυρες.

Κουτσούμπας


Ο στόχος της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρα ένας: να κερδίσει χρόνο, να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί το σχέδιο να βελτιωθεί και να τσακωθεί με τα κόμματα που ψηφίσαν μαζί το μνημόνιο για την κυβερνητική καρέκλα.

Για αυτούς το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι ένα αχρείαστο βαρίδι. Στόχος τους είναι να μειώνεται η συμμετοχή του κράτους.

Το ΚΚΕ ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τη συζήτηση στη Βουλή για την επικοινωνιακή της στρατηγική.

Το δίπολο μνημονιακοί- αντιμνημονιακοί τελείωσε. Τώρα έχετε ανάγκη από ένα νέο κάλπικο δίπολο: δεξιά-αριστερά, λαϊκιστές- μεταρρυθμιστές.
Είστε το χρήσιμο πολυεργαλείο του σάπιου αυτού συστήματος.

Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία.
Ζείτε εσείς της κυβέρνησης με 400 ευρώ; Το ασφαλιστικό χτυπάει το λαϊκό κόσμο.
Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα όσων αγωνίζονται.
Τα βάρβαρα μέτρα είναι προαπαιτούμενο για την όποια ρύθμιση του χρέους.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Η Ν.Δ. ίδια και απαράλλαχτη, ο ΣΥΡΙΖΑ ίδιος με το παλιό ΠΑΣΟΚ. Στήνεται εκ νέου το κάλπικο δίπολο.

Θεοδωράκης



Ζητήστε συγνώμη από τους αγρότες. Τους υποσχεθήκατε τα πάντα χωρίς να έχετε σχέδιο για τίποτα. Τους εξαπατήσατε.
Ξέρουν για το κομματικό σας κράτος, για τις χιλιάδες των μετακλητών σας υπαλλήλων.
Έχουμε μία πρόταση: Καταργείστε τώρα το νόμο Τσοχατζόπουλου, που μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία των υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες.
Το μήνυμα προς την κοινωνία θα πρέπει να είναι: Περιορίζουμε το κομματικό μας κράτος για το ασφαλιστικό.
Στις αντιδράσεις πρωτοστατούσαν πάντα οι συντεχνίες. Οι κομματικοί σας πελάτες.
Δεκαετίες τώρα έχουμε μεγάλο λειτουργικό κόστος των ασφαλιστικών μηχανισμών.
Διαπαιδαγωγήσατε τον λαό να νομίζει πως τα δάνεια είναι καλά.
Η κυβέρνηση κάνει ένα εισπρακτικό ντου στο Ασφαλιστικό. Με την πρόταση της τιμωρεί αυτόν που είναι ειλικρινής στη φορολογική του δήλωση.
Η κυβέρνηση μεταθέτει για το μέλλον τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη στο παρόν.
Με την πρόταση σας, όποιος φοροδιαφεύγει θα συνεχίζει να φοροδιαφεύγει. Και όποιος δεν φοροδιαφεύγει, θα αρχίσει.
Ένας ελεύθερος επαγγελματίας με βάση το ασφαλιστικό της κυβέρνησης θα πρέπει να δώσει το 38,5% σε εισφορές.
Το κόστος της μισθωτής εργασίας όχι μόνο δεν πρέπει να αυξηθεί αλλά πρέπει να μειωθεί.

Κύριε πρωθυπουργέ, έχετε το μεγάλο χάρισμα να λέτε ψέματα και να μην κοκκινίζετε.

Λεβέντης


Η σημερινή συνάντηση μου θυμίζει το προεδρικό μέγαρο: Άνευ ουσίας.

Οι πολλές συντάξεις να γίνουν μία, να συγχωνευτούν.
Το πλαφόν να μπει στα 1.500, όχι στις 3.000 που βάλατε εσείς για να βολέψετε την πελατεία σας.
Αν μπει ανώτατο πλαφόν στα 1.500 ευρώ και συγχωνευθούν οι συντάξεις σε μία, καθώς και αν μειωθούν οι συντάξεις των βουλευτών, η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει το ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση απλώς εφαρμόζει το 3ο Μνημόνιο. Η ΝΔ δεν καταλαβαίνω γιατί κάνει πίσω.

Ρίχνετε τα βάρη στους αδύναμους κρίκους.

Επιμένετε ότι με λιγότερα λεφτά θα δώσετε τις ίδιες συντάξεις. Τότε γιατί δεν αφήνετε το σύστημα του Σαμαρά και του Παπανδρέου;

Θα πάτε στις περιφέρειες σας και θα φάτε ξύλο.
Η άποψη μου είναι ότι ματαιοπονούν οι αντιδρώσες τάξεις.

Αν μειωθεί το χρέος, να έρθετε να μου περάσετε χαλκά.

Με λιγότερα λεφτά λέτε ότι θα παίρνουν τις ίδιες συντάξεις. Είστε ζογκλέρ. Να δούμε το ξύλο ποιος θα το φάει.

Προς ΚΚΕ: Το 1989 γίνατε λαγοί του Μητσοτάκη. Όταν γίνω εγώ να μου το πείτε. Φάγατε και ντολμαδάκια με την Μαρίκα.

Ζητώ από τον Τσίπρα να υποβάλει την παραίτηση του για σχηματισμό οικουμενικής.
Ο Καμμένος έχει στις δημοσκοπήσεις τα μισά ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων. Να χαίρεστε το συνέταιρο σας.

Βιβλίο πρέπει να γραφτεί για τις υποσχέσεις σας. Ο Τσίπρας θα πετάξει και τα υπόλοιπα βαρίδια με νέες εκλογές. Έχετε ένα πρωθυπουργό που σας προγράφει όσους έχετε άποψη, κρατάει μόνο τους γονατιστούς.
Μνημείο υποκρισίας η παράταξη σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο ο κ. Τσίπρας έχει 153, δεν θα τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν οι ξένοι.

Για τον κ. Τσίπρα η Ν.Δ. φταίει για όλα, για τον κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα. Κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Από τον κ. Κατρούγκαλο περίμενα ειλικρίνεια. Αν καταφέρετε με λιγότερα λεφτά να δώσετε τις ίδιες συντάξεις, θα σας βγάλω το καπέλο.








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: