Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Βίος και πολιτεία των αδελφών τρομοκρατών Αμπντεσλάμ



Μπαρ, ναρκωτικά και φασαρίες
Η οικογένεια των αδελφών τρομοκρατών Αμπντεσλάμ ζει στο προάστιο Μολενμπέκ των Βρυξελλών, κλεισμένη στο σπίτι της. Απέμειναν οι δύο γονείς, ένας γιός, ο Μοχάμεντ και δύο κόρες.

Η οικογένεια προσεύχεται για τα θύματα και τη φρίκη που σκόρπισαν οι δύο γιοί τους Μπραχίμ και Σαλάχ. Ο Μπραχίμ ήταν ένας από τους καμικάζι του Παρισιού και σκοτώθηκε στο μπουλβάρ Βολτέρ σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο. Ο Σαλάχ, ο τρίτος αδελφός, καταζητείται παντού και είναι ένας από τους τρομοκράτες του Παρισιού.

Ο μόνος γιός που έμεινε πίσω είναι ο Μοχάμεντ.
Εκπληκτοι είναι και όσοι γνώριζαν την οικογένεια. Ο 27χρονος Γιασίν είναι ένας φίλος της οικογένειας Αμπντεσλάμ. Γνωρίζει τα τρία αδέλφια από μικρά αλλά δεν είχε καταλάβει τίποτα για τη συμπεριφορά τους. «Δεν είδα καμία αλλαγή ούτε στον Μπραχίμ ούτε στον Σαλάχ» δηλώνει.
«O Σαλάχ, ο οποίος καταζητείται, δεν είχε καμία σχέση με το Ισλάμ. Το μόνο που τον ενδιέφερε είναι τα μεθύσια και οι γυναίκες», λέει.
Ο άλλος αδελφός, ο Μπραχίμ είχε αγοράσει ένα καφέ Les Béguines, σε έναν δρόμο με το ίδιο όνομα. Ο Γιασίν νομίζει ότι ξέρει πού βρήκε τα λεφτά: «Πούλαγε ανταλλακτικά αυτοκινήτων και ναρκωτικά», λέει.
Επειδή υπήρχε υποψία για εμπόριο ναρκωτικών στο καφέ, οι αρχές το έκλεισαν δέκα ημέρες πριν τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Αυτό το μπαρ τα δύο αδέλφια το είχαν πάρει πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα με τους γείτονες ήταν «στάση αλητών», το αλκοόλ έρεε αφθονο και τα ναρκωτικά επίσης. Οι γείτονες διαμαρτυρήθηκαν στην αστυνομία και κάλεσαν σε βοήθεια. Πράγματι, η αστυνομία κατέφθασε στις 14 Αυγούστου 2015. «Υπήρχε μια έντονη μυρωδιά ναρκωτικών παντού», διαπίστωσαν οι αστυνομικοί. Στα τραπέζια «υπήχαν τασάκια με τσιγάρα κάναβης μισοτελειωμένα», έγραψαν στην αναφορά τους οι αστυνομικοί. Εγιναν επισκέψεις της αστυνομίας στα σπίτια υπόπτων χρηστών και βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία ενώ 5 άτομα μηνύθηκαν.

Το καφέ έκλεισε και η απόφαση θα έχει ισχύ ως τον ερχόμενο Απρίλιο. Οι γείτονες θα μπορούσαν επιτέλους να κοιμούνται ήσυχοι. Αλλά ποτέ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι αυτά τα δύο αδέλφια θα μπορούσαν να εμπλακούν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. «Ως την περασμένη Πέμπτη τα αδελφάκια ήταν ακόμη εδώ, δεν παρατηρήσαμε τίποτα», λένε έξαλλοι οι γείτονες.
Αντίθετα, όλοι οι νεαροί που σύχναζαν στο καφέ των τρομοκρατών εξαφανίστηκαν μετά τις επιθέσεις.
«Για να κάνει ό,τι έκανε ο Μπραχίμ έπαιρνε ναρκωτικά. Γιατί αν δεν έπαιρνε, δεν νομίζω ότι θα είχε το κουράγιο», λέει ο Γιασίν.
Mεθυσμένος τέζα στην πλατεία
Μια παρόμοια ζωή έκανε και ο άλλος γείτονάς τους, ο εγκέφαλος της επίθεσης στο Παρίσι, Αμπνελχαμίντ Αμπααούντ. «Τον έβρισκαν μεθυσμένο τέζα το πρωί στην πλατεία του Μολενμπίκ», θυμάται ο Λικ, 29 ετών. Είχε παρασύρει τον μικρό του αδελφό Γιουνές, 13 ετών, και τον είχε πάρει μαζί του στη Συρία. Ο πατέρας τους Ομάρ είχε μάταια προσπαθήσει να τους φέρει πίσω από την καρδιά του Ισλαμικού Κράτους.

Σήμερα το σπίτι του Ομάρ Αμπααούντ είναι άδειο. «Ο Ομάρ κρύβεται», λέει ένας γείτονας και είναι αλήθεια ότι ο τραγικός πατέρας αποφεύγει τους δημοσιογράφους, οι οποίοι κατακλύζουν το προάστιο των Βρυξελλών. Τα φώτα των τηλεοπτικών συνεργείων φωτίζουν περισσότερο το βράδυ από τις λάμπες του Μολενμπίκ και τεράστια φορτηγά των καναλιών καλύπτουν την κεντρική πλατεία.


Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: