Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Πάμε στην πλατεία Αυδή


Χάνεις αν δεν την έχεις, μέχρι τώρα, ανακαλύψει
Παιδάκια παίζουν κάτω από τον ήλιο, τεμπέλικα σκυλιά τεντώνονται, γυναίκες με μαντίλες ψωνίζουν από Κινέζους και κοστουμάτοι κάνουν break για espresso από τα γραφεία τους.
Εδώ είναι σημείο συνάντησης των yoga lovers, τα αυτοκίνητα είναι λίγα και ο σταθμός του μετρό κοντά. 
Όταν πέφτει το σκοτάδι οι θεατρόφιλοι συρρέουν και τα μπαράκια γεμίζουν. Η πλατεία Αυδή είναι μια αποκάλυψη. Θέατρα, μπαράκια, καφενεία, ωραίες μουσικές, γεύσεις σε καλές τιμές και στη μέση το εντυπωσιακό κτήριο της Πινακοθήκης.
 

 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
Το κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο (Λεωνίδου-Μυλλέρου) είναι από τα παλαιότερα νεοκλασικά της Αθήνας, έργο του Δανού αρχιτέκτονα Christian Hansen. Λειτούργησε ως εργοστάσιο μεταξιού έως το 1875 και  η παρουσία του εκεί προσέδωσε και το όνομα στην ευρύτερη περιοχή.
Στη μία αίθουσα παρουσιάζεται η μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης που περιλαμβάνει 3.000 έργα Ελλήνων κυρίως καλλιτεχνών, ενω στην άλλη φιλοξενούνται οι περιοδικές εκθέσεις.

ΓΚΑΛΕΡΙ
Εδώ και η γκαλερί της Ρεβέκκας Καμχή, επί της Λεωνίδου που μέχρι τις 17 Ιανουαρίου μας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση «Κήποι σε εξέλιξη». Μία 'ζωντανή' έκθεση. Πως μεγαλώνει ένας κήπος; Με το πότισμα, τη φροντίδα και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι εποχές. Μέσα στη διάρκεια του χρόνου ο κήπος εμπλουτίζεται, απογυμνώνεται, ανθοφορεί, αλλάζει χρώματα. Ο κήπος – στους δύο μήνες – θα αλλάζει και η έκθεση θα παίρνει άλλη μορφή, έργα τέχνης θα προστίθενται, θα αφαιρούνται αλλά και θα εξελίσσονται. 


ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ
Ο διεθνούς φήμης Θεόδωρος Τερζόπουλος ρίχνει την άγκυρα του στην οδό Λεωνίδου.
Εδώ και το εξαιρετικό «Amor» με την Αγλαΐα Παππά και τον Αντώνη Μυριαγκό, ένα εικαστικό θέαμα, σκηνική σύνθεση του Θανάση Αλευρά. 

Δύο θέατρα ζωντανεύουν τον πεζόδρομο της Ακαδήμου

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ Θέατρο
Το μεράκι του Ακι Βλουτη, Από Μηχανής Θέατρο,  μετά το «Στροχάιμ» παρουσιάζει το έργο «Καρφίτσες στα Γόνατα». Πρόκειται για το νέο έργο της Ρούλας Γεωργακοπούλου απο 9 Δεκεμβρίου. Δυο γυναίκες, πωλήτρια και πελάτισσα, συναντιούνται σε έναν χώρο εκτός τόπου και χρόνου, που είναι ένα διανυκτερεύον  κατάστημα γυναικείων ρούχων, κάτω από το οποίο περνάει ο ηλεκτρικός. Δοκιμάζοντας συνεχώς ρούχα, μεταφέρουν όλη τη γκάμα των συναισθημάτων και τις τεχνικές παιχνιδιού. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί η Σοφία Φιλιππίδου.

Θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ
Η μεγάλη αγάπη της Αννας Βαγενα. Αυτή τη χρονιά παρουσιάζει και πάλι καθε Παρασκευή το σπουδαίο της μονόλογο «Αγγέλα Παπάζογλου», μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, που αγαπήθηκε αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς. Επί σκηνής καταγράφονται οι μνήμες και ο λόγος της Μικρασιάτισσας, Αγγέλας Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη.
Τα Σαββατοκύριακα στον ίδιο χώρο Δύο συγκλονιστικοί μονόλογοι του Βασίλη Κατσικονούρη  «To μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» και «Ο Μάκης»
ενσωματωμένοι σε μια ενιαία παράσταση με την Άννα Βαγενά και τον Νίκο Ορφανό


Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: