Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Υπερτροφές: Μόδα ή ανάγκη



Τι δουλειά έχει ένα φύκι στο κουτί µε τα φάρµακα; Μπορεί ένα φυτό να περιέχει πάνω από 190 θεραπευτικές ουσίες; Γιατί αρχίσαµε ξαφνικά να µιλάµε όλοι για τα kale chips και πώς γέµισαν τα ράφια των σουπερµάρκετ µε κινόα;
Άγνωστες τροφές µε περίεργα ονόµατα µπαίνουν τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο στο καθηµερινό µας λεξιλόγιο. Από το açai berry και τη σπιρουλίνα, µέχρι και τους σπόρους chia, οι λεγόµενες «υπερτροφές» αρχίζουν να µονοπωλούν τις συζητήσεις όσων ενδιαφέρονται για τη διατροφή τους. Οι ειδικοί τις ονοµάζουν έτσι επειδή κλείνουν µέσα τους πλήθος πολύτιµων ουσιών, δηµιουργώντας ένα εκρηκτικά θεραπευτικό κοκτέιλ για τον οργανισµό µας.


Πρόκειται για τροφές που όλοι έχουµε στα ντουλάπια της κουζίνας µας και στις οποίες ίσως να µην είχαµε δώσει µέχρι σήµερα την προσοχή που τους αξίζει.
Το ερώτηµα, ωστόσο, παραµένει: Μήπως πρόκειται απλώς για µια µόδα που σύντοµα θα ξεθωριάσει ή καταναλώνοντας τις συγκεκριµένες τροφές επενδύουµε στη µελλοντική µας υγεία; Μακριά από τις υπερβολές περί «µαγικών» τροφών, οι επιστήµονες ξεχωρίζουν ορισµένα τρόφιµα τα οποία περιέχουν ανεκτίµητα συστατικά και έχουν γίνει πολλάκις αντικείµενο ερευνών. Δεν πρόκειται µόνο για περίεργα ή σπάνια τρόφιµα, αλλά και για τροφές που όλοι έχουµε στα ντουλάπια της κουζίνας και στο ψυγείο µας και στις οποίες ίσως να µην είχαµε δώσει µέχρι σήµερα την προσοχή που τους αξίζει. Το ζητούµενο φυσικά είναι να καταναλώνουµε τις τροφές αυτές συστηµατικά και στο πλαίσιο πάντα µιας ισορροπηµένης διατροφής. Το Vita εκµεταλλεύεται τις πιο πρόσφατες έρευνες που εστιάζουν στη βελτίωση της διατροφής και της υγείας µας και σας παραθέτει 53 υπερτροφές που αποτελούν ισχυρό όπλο προστασίας έναντι πολλών προβληµάτων υγείας και συµβάλλουν στη διατήρηση της καλής φυσικής µας κατάστασης.

Στο βιβλίο αυτό, λοιπόν, θα βρείτε:
-Τις γνωστές και άγνωστες υπερτροφές, oi οποίες επιλέχθηκαν µε τη βοήθεια των ειδικών.
-Τα ανεκτίµητα συστατικά τους και τον ρόλο τους στην πρόληψη, αλλά και στην καλύτερη αντιµετώπιση διάφορων ασθενειών.
-Διάφορα µυστικά για όλες τις τροφές που παρουσιάζονται, καθώς και υπέροχες συνταγές µαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, ώστε να τις εντάξετε στην καθηµερινή σας διατροφή.
-Πρακτικές συνταγές οµορφιάς, για να φτιάξετε τα δικά σας ωφέλιµα καλλυντικά.

Δείτε πώς θα φτιάξετε την συνταγή που διαλέξαμε για σας από το βιβλίο «Power foods», την Μαρµελάδα από ιπποφαές

Μαρµελάδα από ιπποφαές

Υλικά
1 κιλό ιπποφαές (τους καρπούς του)
700 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές χυµό λεµονιού

Εκτέλεση
1. Ρίχνουµε το ιπποφαές και τη ζάχαρη σε µια κατσαρόλα µε νερό.
2. Μόλις πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και ξαφρίζουµε τους αφρούς από την επιφάνεια.
3. Βράζουµε για περίπου 35-40΄. Η µαρµελάδα θα είναι έτοιµη όταν γίνει παχύρρευστη.
4. Προς το τέλος του βρασµού, ρίχνουµε τον χυµό του λεµονιού και ανακατεύουµε µε ξύλινη κουτάλα.
5. Μοιράζουµε τη µαρµελάδα σε αποστειρωµένα βάζα, γεµίζοντάς τα ως πάνω.
6. Όταν κρυώσει η µαρµελάδα, τα σφραγίζουµε.

Tips:
Αν µας αρέσει να βρίσκουµε κοµµάτια φρούτου στη µαρµελάδα, απλώς ζουλάµε τους καρπούς του ιπποφαούς λίγο µε τα χέρια, ώστε να λιώσουν ελαφρά. Αν όµως τη θέλουµε λεία σαν πελτέ, τους πολτοποιούµε στο µπλέντερ.
Κάθε φορά που ανοίγουµε ένα βάζο µαρµελάδα, το συντηρούµε στο ψυγείο.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: