Ασφαλώς και το αχλάδι είναι μια σωστή επιλογή στην δίαιτα σου, αλλά έρευνες δείχνουν ότι έχει κι άλλα οφέλη στην υγεία σου αρκετά σημαντικά. Εδώ και 4.000 χρόνια στην Κίνα χρησιμοποιείται σαν φάρμακο. Είναι χαμηλά τα λιπαρά του και λίγες οι θερμίδες του ώστε να θεωρείται σούπερ τροφή.
Σαν φάρμακο βοηθά:
- Καταπολέμηση διαβήτη: Χάρη στις πολυφαινόλες του αχλαδιού προστατεύεται ο οργανισμός από τον διαβήτη τύπου 2. Αν τρως 5 φορές την εβδομάδα αχλάδι σταθεροποιείς την ινσουλίνη και προλαμβάνεις τα επακόλουθα του διαβήτη τύπου 2 όπως προβλήματα στα μάτια, στην κυκλοφορία του αίματος, την επιδερμίδα και το συκώτι. Τις πολυφαινόλες θα τις βρεις και στα μήλα, τα μαύρα σταφύλια και τα μούρα αρκεί όμως να μην αφαιρείς την φλούδα τους.
- Βοηθάει στην αναπνοή: Συγκεκριμένα από την κινέζικη ιατρική ο χυμός του αχλαδιού χρησιμοποιούνταν για να καθαρίσει ο λαιμός και να μειωθούν τα φλέγματα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό, τους πνεύμονες και προλαμβάνει μολύνσεις και βακτήρια.
- Κατά των αλλεργιών: Αρκεί να σου πούμε ότι το αχλάδι είναι το πρώτο φρούτο που δίνουν στα μωρά και όχι τυχαία γιατί δεν προκαλεί αλλεργίες συχνά. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει το φυσικό αντισταμινικό κουερσετίνη.
- Προστασία των οστών: Το αχλάδι περιέχει ένα απαραίτητο μέταλλο για τον μεταβολισμό του ασβεστίου, το βόριο. Βελτιώνει παθήσεις όπως οστεοπόρωση και οστεοαρθρίτιδα. Επίσης δείχνει να επηρεάζει κι άλλα στοιχεία, στον τρόπο που τα χειρίζεται το σώμα όπως ο χαλκός, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο φώσφορος.
- Βοηθάει και στο ξενύχτι: Το γνωστό σου hangover, αλλά και πριν από αυτό γιατί έρευνα έδειξε ότι αν καταναλώσεις χυμό αχλαδιού λίγο πριν την έξοδο σου μειώνει τις παρενέργειες του αλκοόλ. Χάρη στα ένζυμα που περιέχει βοηθά στην διάσπαση του αλκοόλ πολύ πιο γρήγορα.
Tip: Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμού αχλαδιού μειώνει την απώλεια μνήμης και την πρωινή ευαισθησία στο φως και στους θορύβους.
0 σχόλια: