Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Τέσσερις βασικοί διατροφικοί κανόνες



Εσείς πόσο σταθερή είστε στην τήρηση των κανόνων που αφορούν τη διατροφή των παιδιών σας; Οι μαμάδες είμαστε δεκτικές στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και προγραμμάτων αλλά πόσο εύκολα μπορούμε να τους εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας;


Κανόνας 1ος Τρώμε πρωινό κάθε πρωί

Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας αλλά τις περισσότερες φορές το ρολόι δείχνει ότι έχετε αργήσει ή το σχολικό ήδη είναι κάτω από το σπίτι σας οπότε παραλείπετε το γεύμα αυτό. Εάν πιεί ένα ποτήρι γάλα το παιδί σας τότε νιώθετε ικανοποιημένη!

Κανόνας 2 ος Καταναλώνουμε τροφές από όλες τις ομάδες καθημερινά

Μπορεί κάθε Δεύτερα να ξεκινάτε με τη διάθεση αυτή αλλά στην πορεία της εβδομάδας λόγω πίεσης χρόνου πάλι φτιάχνετε το ίδιο φαγητό που ξέρετε ότι θα το προτιμήσουν τα παιδιά σας.

Κανόνας 3ος Δεν τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή

Το ξέρετε ήδη πως η συνήθεια αυτή είναι καταστροφική για τις διατροφικές συνήθειες που υιοθετεί το παιδί σας. Μερικές φορές όμως προκειμένου να φάει ή να συντομεύσετε τις διαδικασίες, γιατί πάλι αργήσατε και είναι ώρα για ύπνο συνδυάζετε το φαγητό και το θέαμα. Το μόνο που λέτε για να το ακούσιε το παιδί σας αλλά και εσείς είναι «πρώτη και τελευταία φορά!»

Κανόνας 4ος Μειώνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα λίπη

Η κατανάλωση ζάχαρης από μικρή ηλικία οδηγεί στην ανάπτυξη της τερηδόνας ενώ τα πολλά λιπαρά φορτώνουν άσκοπα με θερμίδες τον παιδικό οργανισμό. Ωστόσο λυγίζετε κάποιες φορές στα παρακαλετά του παιδιού σας για μία ακόμα σοκολάτα ή παραγγέλνετε πίτσα γιατί δεν προλάβατε να μαγειρέψετε.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: