Υλικά
1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι (μόνο το άσπρο μέρος)
1 κιλό ζάχαρη
χυμός από 3 λεμόνια
χυμός 1/2 λεμονιού
1 βανίλια (*)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το καρπούζι και κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος του.
Κόβουμε σε χονδρά κομμάτια και αφήνουμε για 2 ώρες σε μία λεκάνη με το χυμό των 3 λεμονιών.
Βάζουμε βάρος για να παραμείνουν μέσα στο νερό.
Στραγγίζουμε καλά και βάζουμε με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη χωρίς νερό και μόλις λιώσει η ζάχαρη υπολογίζουμε γύρω στα 15-20 λεπτά βράσιμο, ξαφρίζοντας ενδιάμεσα.
Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί μέχρι την άλλη μέρα.
Το βάζουμε να ξαναπάρει μία βράση και στο τελείωμά του προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού και τη βανίλια.
0 σχόλια: