Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ρέντσι: Αν δεν αλλάξουμε τελείωσε η Ευρώπη



"Να βρεθεί οριστικός τρόπος για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Ελλάδας" ζητά μέσω της σελίδας του στο Facebook o Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι. "Υπάρχουν δυο ανοιχτά εργοτάξια με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε γρήγορα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες" τονίζει.


Και εξηγεί: "Το πρώτο αφορά την Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται σε δύσκολη, σαφώς, οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Οι αυριανές συναντήσεις θα πρέπει να υποδείξουν έναν οριστικό τρόπο για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το δεύτερο, ακόμη πιο σαγηνευτικό και δύσκολο, αλλά που δεν παίρνει άλλη αναβολή, είναι το εργοτάξιο της Ευρώπης. Εδώ και μήνες επιμένουμε ότι πρέπει να συζητήσουμε όχι μόνον για λιτότητα και προϋπολογισμούς, αλλά για ανάπτυξη, υποδομές, κοινές πολιτικές για την μετανάστευση, τον εκσυγχρονισμό, το περιβάλλον.

Με μια λέξη: πολιτική, όχι μόνον παραμέτρους. Αξίες, όχι μόνον αριθμούς.

Αν μείνουμε ακίνητοι, εγκλωβισμένοι σε γραφειοκρατίες και κανονισμούς, η Ευρώπη τέλειωσε.

Το να ανοικοδομήσουμε μια διαφορετική Ευρώπη δεν θα είναι εύκολο, μετά από τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσουμε να το πράξουμε, όλοι μαζί. Η Ιταλία θα καταβάλλει την προσπάθεια που της αναλογεί.

Αλλαγή πλεύσης από Ισπανία μετά το "όχι"

Η Ισπανία είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης ένα "τρίτο σχέδιο διάσωσης" της Ελλάδας, όμως οι μεταρρυθμίσεις είναι "αναπόφευκτες", δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, εν μέσω μπαράζ δηλώσεων την επόμενη του δημοψηφίσματος.

Η Ελλάδα "έχει απολύτως το δικαίωμα να ζητήσει ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης", δήλωσε ο υπουργός την επομένη της νίκης του "όχι" στο δημοψήφισμα για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων των πιστωτών της Ελλάδας.

Σαπέν κατά Grexit, ζητεί λύση για χρέος

"Το νήμα του διάλογου κρατείται γερά, ο διάλογος είναι ήδη ανοικτός", "η συζήτηση για το χρέος δεν είναι ταμπού" και ήδη στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση που θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για διάλογο, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, απομακρύνοντας τα σενάρια περί Grexit.

"Το βάρος του ελληνικού χρέους τους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια θα είναι υπερβολικά υψηλό για την Ελλάδα για να μπορέσει να ανακάμψει" δήλωσε και πρόσθεσε: "Υπάρχουν διάφορες εκφράσεις, (...) θα μπορούσαμε να το αναδιαρθρώσουμε, να το ελαφρύνουμε, να το επιμηκύνουμε χρονικά και αυτή είναι η πρόταση που η Γαλλία έχει βάλει επάνω στο τραπέζι και επ' αυτού θα μπορέσουμε να συζητήσουμε".

Στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου, γύρω από το ότι η σημασία του ΟΧΙ θα μπορούσε να σημάνει έξοδο από το ευρώ ο Μισέλ Σαπέν υπογράμμισε ότι "δεν υπάρχει αυτόματη σχέση".

"Το νήμα του διαλόγου κρατείται γερά και κρατείται από τη Γαλλία από τη μια πλευρά" δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: