Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Οι πέντε τρόποι για να βοηθήσετε τη συγκέντρωση του παιδιού



Όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο πιο δύσκολα μένει συγκεντρωμένο για αρκετή ώρα σε κάτι που κάνει. Αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να αφήσετε τα πράγματα στην τύχη τους!


Σημαντικός ο ρόλος των παιχνιδιών στη συγκέντρωση του παιδιού. Προτιμήστε την αγορά πολύχρωμων παιχνιδιών και αυτών που παράγουν ήχο ή μπορούν να το κρατήσουν απασχολημένο αρκετή ώρα, σε σχέση με κάτι απλό που θα βαρεθεί γρήγορα.

Όταν διαβάζετε στο παιδί βιβλίο ή παραμύθι, φροντίστε να κάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ερωτήσεις σχετικές με την υπόθεση και τους ήρωες, για να διαπιστώσετε αν είναι συγκεντρωμένο. 

Αν δείτε ότι δε σας παρακολουθεί προσεκτικα, δοκιμάστε να του διαβάσετε κάτι άλλο την επόμενη φορά.

Πολύ βασικός και υποβοηθητικός στη συγκέντρωση παράγοντας είναι το περιβάλλον στο δωμάτιό του. Όσο πιο οργανωμένο και τακτοποιημένο είναι, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μη διαχέεται η προσοχή του με διάφορα που βλέπει γύρω του.

Το ίδιο ισχύει και με τους ήχους. Αν μένετε σε περιοχή με φοβερή ηχορρύπανση ή μέσα στο σπίτι επικρατεί συχνά-πυκνά φασαρία, μην έχετε απαίτηση από το παιδί να συγκεντρώνεται!

Είναι γνωστό πως όταν δύο συνομιλητές έχουν συνεχή οπτική επαφή, είναι συγκεντρωμένοι στη συζήτηση. Άρα λοιπόν καλό είναι να μάθετε από νωρίς το παιδί να κοιτάζει στα μάτια αυτόν που του μιλάει.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: