Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ψάρια Κόι: σύμβολο αγάπης και φιλίας



Οι λάτρεις αυτών των ψαριών διατηρούν μικρές λίμνες στις αυλές τους, με ξύλινο deck, νούφαρα, πάπυρους και σιντριβάνια. Κάθονται με τις ώρες και τα ταΐζουν, τα φροντίζουν και τα χαζεύουν.
Καθόλου παράξενο, καθώς είναι πραγματικά στολίδια. Και αν νομίζετε ότι τα διαλέγουν τυχαία, κάνετε λάθος. 

Η επιλογή τους γίνεται βάσει χρώματος, σχήματος ή του σχεδίου που μπορεί να έχουν πάνω τους και αναλόγως καθορίζεται η τιμή τους. 

Όσοι είναι τυχεροί, βρίσκουν από τον εκτροφέα το ψάρι που μπορεί να έχει ένα κινέζικο γράμμα ή σύμβολο. 

Οι εξωτερικές λιμνούλες απαιτούν ειδικό σχεδιασμό με σημεία που μπορούν να κρύβονται, αφού τα ζωντανά χρώματα των Κόι - λευκό, μαύρο, κόκκινο, κίτρινο και μπλε- τραβούν γάτες, αλεπούδες, ασβούς, ρακούν και πουλιά. 

Απαραίτητο φυσικά είναι το ειδικό φίλτρο για να καθαρίζει το νερό και καθώς τα Κόι ανήκουν στην κατηγορία των ψαριών που ζουν σε κρύο νερό, η θερμοκρασία στη λίμνη πρέπει να κυμαίνεται στους 15-25 °C. 

Στην Ιαπωνία, η λέξη Koi είναι ομόηχη με μια άλλη λέξη που σημαίνει αγάπη ή στοργή, επομένως αυτά τα ψάρια θεωρούνται σύμβολα αγάπης και φιλίας. Ζουν συνήθως 50 χρόνια, ωστόσο έχει αναφερθεί ότι μπορεί να ξεπεράσουν τα 200 χρόνια. 

Το πιο διάσημο κατακόκκινο Κόι που ονομάζεται «Hanako», πέρασε από πολλούς ιδιοκτήτες, με τελευταίο τον Δρ Komei Koshihara και βάσει μελετών βρέθηκε ότι ήταν 225 χρόνων!








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: