Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Robin Wright: The right one



Αφού «σκόρπισε» για χρόνια το ταλέντο της σε τυποποιημένους ρόλους προδομένων και άτολμων γυναικών, με τον υπνωτιστικό και κυρίαρχο ρόλο της Πρώτης Κυρίας στο House of Cards όχι μόνο πήρε την καριέρα της πίσω, αλλά αναδεικνύεται και σε ένα επιδραστικό icon της μικρής οθόνης: Για το στυλ της, την πυγμή της και την ομορφιά η οποία συνοδεύεται από ένα εκπληκτικό μυαλό, που σπανίως κάνει λάθος.


Σας ικανοποιεί που στα 48 σας, τελικά, κάνατε το κοινό να «υποκλιθεί» στο ταλέντο σας;

Πράγματι, υπήρχε μια «ξηρασία» για ένα χρονικό διάστημα, η οποία εστιάζεται κυρίως στην ηλικία, αλλά πλέον δεν αισθάνομαι ότι το «πηγάδι» είναι άδειο για εμάς τα κορίτσια άνω των σαράντα. Και αυτός ο ρόλος είναι φανταστικός και η επιτυχία του είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Νιώθω ευλογημένη!

Robin Wright: The right one

Διανύουμε τη χρυσή εποχή για τις τηλεοπτικές σειρές, αλλά και για τους γυναικείους ρόλους στην τηλεόραση;

Σίγουρα, υπάρχει αφθονία εκεί έξω και αξιόλογοι ρόλοι και για μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες πια –όχι μόνο τις νέες. Για πολλά χρόνια τυποποιήθηκα σε ρόλους πληγωμένων συζύγων, απατημένων, θυμωμένων. Το μόνο που χρειαζόταν υποκριτικά ήταν να είσαι σκυθρωπή, σκοτεινιασμένη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εξαντλητικά βαρετοί ήταν αυτοί οι ρόλοι για τον ψυχισμό μου. Τώρα που παίζω εγώ τον ενορχηστρωτή της ιστορίας, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο «πλάκα» έχει!

Στη σειρά φαίνεται να έχετε καταπληκτική χημεία με τον Kevin.

Πράγματι, είμαστε πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον. Σαν μικρά παιδιά, γελάμε συνεχώς στα διαλείμματα και έχω την εντύπωση ότι ο Kevin θέλει συνέχεια να με κάνει να γελάω.

Robin Wright: The right one

Γιατί πιστεύετε ότι ο ρόλος σας –της Κλερ– είναι τόσο αγαπητός στο κοινό;

Νομίζω ότι ένα χαρακτηριστικό της που σίγουρα αρέσει στο αντρικό κοινό και μπορεί να το εκτιμήσει είναι η αποτελεσματικότητά της. Είναι πραγματίστρια, κατέχει την τέχνη του πολέμου, επηρεάζει πολύ τον άντρα της και εμφανίζονται μαζί σαν ένα ενιαίο μέτωπο. Φυλάει ο ένας τα νώτα του άλλου.

Η σχέση της Κλερ και του Φρανκ αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια, ωστόσο παραμένει ισχυρή. Υπάρχουν ομοιότητες στη δική σας σχέση;

Το τηλεοπτικό ζευγάρι είναι «διαβρωμένο», η σχέση τους είναι περίπλοκη. Οχι, εγώ δεν είμαι έτσι στη σχέση μου με τον σύντροφό μου [με τον ηθοποιό Ben Foster] και δεν μπορώ με τίποτα να φανταστώ να ζεις έτσι. Είμαι πολύ ευτυχισμένη στη ζωή μου και τολμώ να πω ότι δεν θα μπορούσα να νιώσω πιο ευτυχισμένη.

Πρωταγωνιστήσατε και στην τελευταία ταινία του Phillip Seymour Hoffman, A Most Wanted Man («Ο Νούμερο 1 Καταζητούμενος»). Εντυπώσεις;

Μεγάλη απώλεια, τι σπουδαίος καλλιτέχνης, τι αληθινός καλλιτέχνης! Αλλά η ζωή είναι σκληρή. Είναι πολύ μεγάλη η πίεση για να μπορέσεις να την αντιμετωπίσεις και μετά να πρέπει να υποστείς και τον σχολιασμό για οτιδήποτε είσαι και οτιδήποτε κάνεις.

Τα Μέσα ήταν σκληρά απέναντί σας για πολλά χρόνια, σωστά;

Ο κόσμος είναι ελεύθερος να σε κρίνει όπως νομίζει και αυτό το βλέπουμε στον Τύπο κάθε μέρα. Και δεν μιλάω μόνο για μένα. Είσαι σαν ζώο σε ζωολογικό κήπο, όπου σε παρατηρούν όλοι και έτσι είναι δύσκολο να επιβιώσεις...

Τι συμβουλή δώσατε στην κόρη σας, Dylan, όταν φημολογείτο πως έβγαινε με τον Robert Pattinson; Ηταν η πρώτη εισβολή στη ζωή της από τα Μέσα...

Της είπα κατά λέξη «πρόσεχε τον εαυτό σου, είσαι η κόρη των τάδε και οι παπαράτσι θα σε ακολουθούν με ένα μικροσκόπιο, ψάχνοντας για κάτι που θα χαλάσει την καλή σου εικόνα». Τελικά έγινε αυτό που της είχα πει [τα σκανδαλοθηρικά έντυπα έκαναν λόγο για σχέση με τον Pattinson]. Τότε της είπα «καλωσόρισες στο Χόλιγουντ». Φάνηκε να πήρε ένα καλό μάθημα και είμαι σίγουρη ότι μαθαίνει γρήγορα.

Θεωρείτε ότι η Κλερ θα έκανε καλύτερη δουλειά ως Πρόεδρος από τον Φρανκ;

Χρειαζόμαστε γυναίκα Πρόεδρο στις ΗΠΑ επιτέλους. Διότι αυτό αντικατοπτρίζει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Είχαμε ανέκθεν άντρες, οι οποίοι χρησιμοποιούν διαφορετική πλευρά του εγκεφάλου. Οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο το καλό της κοινότητας, ενώ οι άντρες είναι πιο εγωμανείς και ανταγωνιστικοί.

ΜΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ
Στον τρίτο κύκλο της σειράς House of Cards σκηνοθέτησε τρία επεισόδια και επιθυμεί να συνεχίσει. Στους σκηνοθέτες που την επηρέασαν αναφέρει τους Anthony Minghella [Ο Αγγλος Ασθενής] και Jane Campion [Μαθήματα Πιάνου].
Συνέντευξη: Piers Manning/The interview PEOPLE - Απόδοση: Χαράλαμπος Νικόπουλος

Δημοσιεύτηκε στο HOMME, τεύχος 112 – Απρίλιος 2015






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: