Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Τι συμβαίνει με αυτό το είδος «φιλικής σχέσης» που έχει και λίγο... σεξ!



Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους εμπλεκόμαστε σε «μη σχέσεις» με φίλους με προνόμια και ποιες ανασφάλειες κρύβουν αυτές;


Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε έρευνα από τον Τζάστιν Λέμιχερ και τους συνεργάτες τους και διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν σε αυτές τις σχέσεις, έχουν συνήθως διαφορετικές προσδοκίες για την εξέλιξη της κατάστασης.

Άλλοι ελπίζουν ότι ο FwB τους θα γίνει τελικά σχέση τους, ενώ άλλοι ελπίζουν μελλοντικά να είναι απλώς φίλοι χωρίς επιπλέον δεσμεύσεις.

Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν 191 άτομα με το 70% εξ αυτών να είναι γυναίκες και ο μέσος όρος ηλικίας τους τα 30 έτη.

Στην πρώτη έρευνα οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν τι ήλπιζαν ότι θα συμβεί με τους FwB τους στο μέλλον. Τους ζητήθηκε επίσης να απαντήσουν σε μια σειρά από άλλα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων πόσο ικανοποιημένοι ήταν με τη σχέση τους και πώς ορίζουν τους κανόνες και τα όριά της. Στη δεύτερη έρευνα ρωτήθηκαν αν η φύση της σχέσης τους ήταν η ίδια ή αν είχε αλλάξει.

Μετά από ένα χρόνο, το 26% των ερωτηθέντων είχε ακόμα τους ίδιους FwB, το 15% είχαν γίνει σχέση, το 28% είχαν μείνει απλώς φίλοι/γνωστοί, ενώ το 31% ανέφερε ότι δεν είχε πλέον καμία επαφή με τους πρώην FwB τους.

Ένα πόρισμα που αξίζει να σημειωθεί εδώ είναι ότι παίζει ρόλο η καλή επικοινωνία μεταξύ των FwB, αφού όσοι είχαν καλή επικοινωνία διατήρησαν τελικά κάποιου είδους σχέση με τον σύντροφό τους με την πάροδο του χρόνου (είτε σεξουαλική είτε μη). Αντίθετα, όσοι ήταν λιγότερο επικοινωνιακοί ανέφεραν ότι έκοψαν κάθε επαφή με τον FwB τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να μείνουν τελικά απλώς φίλοι, με το 60% αυτών να το πέτυχαν. Εκείνοι που ήθελαν να μείνουν για αρκετό καιρό FwB, φαίνεται πως δεν είχαν την αντίστοιχη επιτυχία με το 40% να είναι το ποσοστό που παίζει.

Τα παραπάνω ευρήματα της έρευνας, δείχνουν ότι μία FwB σχέση μπορεί να καταλήξει σε διαφορετικές μορφές μακροπρόθεσμα. Πάντως... αν σκέφτεστε να κάνετε σχέση μακροπρόθεσμα με τον FwB σας, ξανασκεφτείτε το διότι τα ποσοστά επιτυχίας είναι αρκετά χαμηλά.
Αρθρογράφος: Άρης Μπούστρας






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: