Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

9+1 λόγοι που κάποιοι «φίλοι» δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον στη ζωή σου!



Ωραία τα παραμύθια που ακούγαμε όταν ήμασταν παιδιά, ξέρεις εκείνα με τους καλούς ήρωες, τα καλά ξωτικά και τον έναν και μοναδικό κακό που στο τέλος κατατροπωνόταν. Η ζωή μας όμως δεν είναι σχεδιασμένη σαν παραμύθι. Δεν θα έρθει το καλό τέλος από μόνο του αν δε φροντίσουμε εμείς για την συνέχεια του «έργου της ζωής μας».


Γνωρίζοντας πλήθος ανθρώπων στην ζωή σου κάποιους τους συμπαθείς ενώ κάποιους άλλους πάλι όχι. Ωστόσο μερικοί από αυτούς που επιλέγεις να κρατήσεις σου αποδεικνύουν περίτρανα εν συνεχεία ότι δεν άξιζαν. Δεν ξέρεις πώς να διαπιστώσεις αν αξίζουν; Έχεις αμφιβολίες για τις σχέσεις σου με κάποιους απ' αυτούς; Παρακάτω σου έχουμε τους πιο τρανταχτούς λόγους για να αλλάξεις παρέα. το συντομότερο!

1. Δεν σέβονται τις επιθυμίες σου και επιβάλλουν τις δικές τους
Μπίνγκο! Αυτοί οι άνθρωποι αποκλείεται να θυσιάσουν κάτι που τους αρέσει για να ακολουθήσουν κάτι δικό σου (Άσχημο και εγωιστικό). Πέρα από αυτό δεν μετράει και η γνώμη σου καθώς στο τέλος θα καταλήξετε να κάνετε κάτι που αρέσει στους ίδιους.

2. Κρίνουν τις επιλογές σου
Ένας φίλος μου είχε πει ότι η λέξη «φιλία» υπάρχει μόνο για όσους μπορούν να την υποστηρίξουν στην ουσία της και όχι μόνο στη ταμπέλα. Αυτή η μερίδα ατόμων θα κρίνει ότι κάνεις και τον τρόπο που το κάνεις επειδή απλά δεν συμφωνεί. Οι καλοί φίλοι ωστόσο θα σου πουν το σωστό και θα είναι μαζί σου ακόμα και στο λάθος!

3. Σε κακολογούν σε τρίτους
Γενικώς όπου βλέπεις κάποιον να κρίνει έναν γνωστό του ή έναν φίλο σε εσένα τον ίδιο, να φεύγεις. Σκέψου ότι το ίδιο θα κάνει και με εσένα στο μέλλον (Αν δεν το κάνει ήδη).

4. Φεύγουν πάντα όταν τους χρειάζεσαι
Τι χειρότερο από αυτό; Περνάς την φάση σου, έχεις μόλις χωρίσει ή έχεις οικογενειακά προβλήματα και εκείνοι απλά. εξαφανίζονται! (Τι πάει λάθος με το ανθρώπινο είδος;) Όλως τυχαίως δεν τους βρίσκεις στο σπίτι , το τηλέφωνο το έχει κλέψει εξωγήινος γιατί έχουν να το σηκώσουν κάτι μέρες και κοινώς. σε αποφεύγουν. Που χρόνος για τα δικά σου προβλήματα!

Αυτό το ήξερες; 10+1 πράγματα που οι αληθινοί φίλοι κάνουν διαφορετικά!

5. Σου παριστάνουν τον/ην κολλητό/η
Κι όμως είναι η πρώτη κατηγορία που θα σε απογοητεύσει τις περισσότερες φορές στο τέλος. Ξέρουν τα πάντα για σένα, βγαίνουν μαζί σου και όταν πάρουν αυτό που θέλουν την κάνουν με ελαφρά.

6. Κανονίζουν εξόδους χωρίς εσένα
Άλλο κουσούρι κι αυτό! Μαθαίνεις πάντα την τελευταία στιγμή και πάντα από κάποιον τρίτο ότι είναι όλη η παρέα μαζεμένη στο αγαπημένο σας μπαρ και εσύ. κλασσικά στην απ' έξω. Μετά είναι εκείνη η στιγμή που σου καρφώνουν ποιος δεν σε ήθελε και την συνέχεια την ξέρεις.

7. Νιώθεις ότι σε ζηλεύουν
Το ένστικτο να το έχεις στο πλευρό σου πάντα. Συνήθως, αυτό που μας εμπνέει κάποιος ισχύει! Οι συγκεκριμένοι τύποι έχουν και λίγο την τάση να σε «γλύφουν», στο τέλος όμως ομολογούν πόσο σε ζηλεύουν είτε για αυτό που είσαι είτε για αυτά που έχεις πετύχει.

8. Σε αντιγράφουν στα πάντα
Αν πεις μια φράση που τους αρέσει πολύ, την επόμενη μέρα θα την λένε συνεχώς και οι ίδιοι μέχρι αηδίας! Ενοχλητικό ... (Είναι παρακλάδι της ζήλειας που είπαμε πιο πάνω).

9. Δεν σου τηλεφωνούν/στέλνουν μήνυμα/ μιλάνε στο τσατ και πάει λέγοντας.
Εν ολίγοις δεν σου δίνουν την πρέπουσα σημασία και σε παραμελούν.

10. Κοροϊδεύουν αυτά που θεωρείς εσύ σημαντικά
Μπορεί οι ίδιοι να μην ενστερνίζονται τα ίδια πράγματα με εσένα. Μπορεί οι απόψεις σας να διαφέρουν σε αρκετά θέματα. Το κακό με αυτούς τους «φίλους» είναι ότι σε περιγελούν για τα πιστεύω σου και για τα ιδανικά σου. (Ακόμα μαζί τους κάθεσαι;)

Τι λες; Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις λίγο τις παρέες σου;
Αρθρογράφος: Μαρίνα Παυλικάκη






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: