Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμη πάστα φλώρα



Συνταγη για νοστιμη νηστισιμη παστα φλωρα


Xρόνος προετοιμασίας:30' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:50' λεπτά
Xρόνος αναμονής:60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Εύκολη

300 γρ. μαργαρίνη νηστίσιμη
½ κούπα ζάχαρη άχνη
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ κουτ. γλυκού κανέλα
3 κουτ. σούπας νερό
½ κουτ. γλυκού αλάτι
500 γρ. αλεύρι
300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι (ή ότι γεύση επιθυμείτε)

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί.

Έπειτα παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.

Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα ή ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. και απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα.

Με τη ζύμη που κρατήσαμε και με την βοήθεια ενός κουπατ κάνουμε στρόγγυλα σχηματάκια και τα βάζουμε πάνω από την μαρμελάδα. Μπορείτε να κάνετε ότι σχηματάκι επιθυμείτε.

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: