Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Οι προβλέψεις του Fortune για το 2015



Επιβράδυνση στην Κίνα, ρομπότ με αισθήματα, φθηνότερη ηλιακή ενέργεια και άλλα που μας επιφυλάσσει η νέα χρονιά. Τι προβλέπει το Fortune

Πώς θα τα πάει η παγκόσμια οικονομία; Θα πετύχει το Apple Watch; Ποιος κυνηγάει τα drones;
Οι συντάκτες του FORTUNE εξέτασαν τα δεδομένα, ανέλυσαν τα στοιχεία και κατέληξαν στις σημαντικότερες οικονομικές και τεχνολογικές προβλέψεις για τη χρονιά που υποδεχόμαστε σε λίγες μέρες.
Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΒΑΛΤΩΣΕΙ
 
Το ότι στην Κίνα θα έχουμε επιβράδυνση τη νέα χρονιά είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο. Το ερώτημα είναι πόσο μεγάλη θα είναι. Εμείς προβλέπουμε πως θα είναι δραματική. Η βιομηχανική παραγωγή σημειώνει πτώση εδώ και 8 μήνες, οι τιμές των ακινήτων πέφτουν και την άνοιξη η χώρα θα ανακοινώσει τη μικρότερη αύξηση στο ΑΕΠ της εδώ και πενήντα χρόνια: μόλις 7%. Η μειωμένη ανάπτυξη πιθανότατα θα προκαλέσει έκρηξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΦΕΣΗ
 
Υπάρχει μια άποψη που λέει πως η Κίνα έχει υπερεπενδύσει στις εξαγωγές της και πως η μειωμένη ζήτηση στη Δύση θα την οδηγήσει σε μεγάλη πιστωτική κρίση που θα παρασύρει τους πάντες. Αυτό δεν είναι και τόσο πιθανό. Η δεύτερη οικονομία στον κόσμο συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό διπλάσιο του υπόλοιπου κόσμου και η βέβαιη επιβράδυνσή της δεν θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους άλλους. Αντίθετα, η παγκόσμια οικονομία ήδη βλέπει την έξοδο της τρέχουσας κρίσης.
ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
 
Από το περασμένη φθινόπωρο η Starbucks εγκαθιστά σε καταστήματά της στην Καλιφόρνια σταθμούς φόρτισης χωρίς καλώδια και πρίζες. Η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott δοκιμάζει παρόμοια συστήματα. Η Intel και άλλες εταιρείες ετοιμάζουν τα δικά τους συστήματα.








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: