Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ο Joe Strummer δίνει το όνομα του σε πανκ σαλιγκάρι


Στις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν περάσει 12 χρόνια από τον θάνατο του Joe Strummer, τον αείμνηστο τραγουδιστή και κιθαρίστα των θρυλικών Clash, ενός από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του πανκ ροκ και του ροκ γενικότερα.


Τιμώντας τη μνήμη του επιστήμονες έδωσαν το όνομα του σε ένα θαλάσσιο σαλιγκάρι που μοιάζει να έχει κούρεμα «καρφάκια», όπως του Strummer αλλά και των πανκ της εποχής.

Τα alviniconcha strummeri έχουν το μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ και ζουν 2.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Το σαλιγκάρι του Joe Strummer είναι ένα από τα 5 νέα είδη που παρουσιάστηκαν σε μια επιστημονική δημοσιεύση στο Systematics and Biodiversity. «Επειδή μοιάζουν με πανκ ρόκερς από την δεκαετία του 70 και του 80, έχουν μοβ αίμα και ζουν σε τόσο επικίνδυνο περιβάλλον», αιτιολόγησε την ονομασία ο Shannon Johnson, ο συγγραφέας της μελέτης.

Μόνο το strummeri από τα 5 είδη, έχει πάρει το όνομα του από έναν μουσικό. Τα άλλα έχουν πάρει τα ονόματα τους από επιστήμονες και κέντρα ερευνών.

Δεν είναι όμως το μόνο είδος που έχει πάρει το όνομα του από κάποια διασημότητα. Υπάρχει το παράσιτο του Bob Marley, μια μύγα με το όνομα της Beyonce ενώ η Lady Gaga έχει δώσει το όνομα της σε ένα φυτό. Ένας επιστήμονας βάφτησε μια τσούχτρα από τον Frank Zappa με σκοπό να τον γνωρίσει. Και τα κατάφερε.

Οι επιστήμονες δίνουν ονόματα από την σόουμπιζ σε νέα είδη κυρίως για να δώσουν δημοσιότητα στην δουλειά τους. Μπορεί να ονομάσουν τις ανακαλύψεις τους όπως θέλουν αρκεί να ακολουθήσουν τους διεθνείς κώδικες βοτανικής και ζωολογικής ορολογίας. «Αυτό κάνει τον κόσμο να ενθουσιάζεται με την επιστήμη. Διαφορετικά μπορεί να μην πρόσεχε καν αυτά τα σαλιγκάρια» αναφέρει ο Johnson.


Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: