Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κλεονίκη Δεμίρη: «Το φεγγάρι αρμενίζει …»



Στον πολύ όμορφο χώρο του POLIS ART CAFÉ, στο κέντρο της πόλης, εκεί που νοιώθεις ακόμα την παρουσία των μεγάλων της τέχνης και του πνεύματος, θα φιλοξενηθούν δύο εξαιρετικές μουσικές παραστάσεις με τίτλο "Το φεγγάρι αρμενίζει στων ματιών σου την πηγή".


Δυο Κυριακές του Γενάρη, στις 11 και 18, μαζί με την Κλεονίκη Δεμίρη στο τραγούδι και τον Δημήτρη Μπουζάνη στο πιάνο θα περιηγηθούμε μουσικά στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Γνωστά τραγούδια, μεσογειακές μελωδίες μας φέρνουν κοντά τον πρώτο μήνα του νέου έτους!

Η Κλεονίκη Δεμίρη μίλησε για τις δύο αυτές συναυλίες αλλά και για τα σχέδιά της αυτή την περίοδο στον Γιάννη Παναγόπουλο, για το fractalart.gr:

Θα συνεργαστώ με έναν συνθέτη που θαυμάζω εδώ και καιρό, τον Δημήτρη Μαραμή. Θα πάρω μέρος σε δύο συναυλίες ερμηνεύοντας τραγούδια που έγραψε πάνω σε ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη.

Η πρώτη συναυλία θα γίνει στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας στις 31 Ιανουαρίου, η δεύτερη στη Μεγάλη Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 6 Φεβρουάριου του 2015. Επίσης, συνεργάζομαι ξανά με τον μαέστρο Δημήτρη Μπουζάνη στο πιάνο, με τον όποιο θα κάνουμε δυο παραστάσεις στο «Polis Art» στις 11 και 18 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια Ελλήνων συνθετών, αλλά και τραγούδια από τη Μεσόγειο. Με τον Δημήτρη Μπουζάνη, τον Πάνο Κανελλόπουλο στο μαντολίνο και τον Σταύρο Παργινό στο βιολοντσέλο, έχουμε σαν στόχο να κάνουμε παραστάσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις με τραγούδια από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Μια από αυτές τις παραστάσεις θα είναι στη ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Λάρισα, στο Δημοτικό Ωδείο στις 5 Μαρτίου του 2015.

Κάτι που θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω είναι η συμμετοχή μου στον δίσκο με τίτλο «Ο Νοέμβρης των ματιών της» του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη που παρουσιάστηκε στον Ιανό στις 15 Δεκέμβρη. Είμαι ευτυχής γι’ αυτή μου τη συμμετοχή, γιατί τραγούδησα τέσσερα πολύ όμορφα τραγούδια σε στίχους της Αναστασίας Μητσοπούλου, του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, και δικούς μου. Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2014.

Η Κλεονίκη Δεμίρη έχει επίσης «στα σκαριά» μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Κωνσταντινίδη, με πολύ όμορφα τραγούδια σε στίχους του ίδιου αλλά και του Θράσου Καμινάκη τα οποία θα ηχογραφηθούν μέσα στο 2015.

Μια «γεύση» από την συνεργασία αυτή είναι τα τραγούδια που ακολουθούν:











ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: