Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Έντεκα οι νεκροί του Norman Atlantic, πολλοί οι αγνοούμενοι



Στους 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στο Norman Atlantic, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή. Δύο είναι οι Έλληνες που έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, 201 είναι οι έλληνες διασωθέντες, ενώ συνεχίζεται η διασταύρωση των ονομάτων.


Ο δεύτερος Έλληνας νεκρός είναι ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος, 57 ετών από την Ημαθία. Η σορός του βρίσκεται σε νοσοκομείο στο Μπάρι.

Η ιταλική Ακτοφυλακή έχει ανακοινώσει ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τρεις Ιταλοί, δύο εκ των οποίων είναι οδηγοί φορτηγών.

Δύο αλβανοί ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια ρυμούλκυσης του πλοίου.

Παράλληλα, η Ρώμη έστειλε στην Αθήνα νέα λίστα 95 Ελλήνων διασωθέντων που επιβαίνουν στα σκάφη του ιταλικού πολεμικού ναυτικού San Giorgio και Durand de la Penne. Συνολικά, σε 201 ανέρχονται οι έλληνες διασωθέντες, ενώ συνεχίζεται η διασταύρωση στοιχείων.

Στο ελικοπτεροφόρο San Giorgio επιβαίνουν έως 200 διασωθέντες, εκ των οποίων 81 Έλληνες, ενώ στο Durand de la Penne επιβαίνουν 14 Έλληνες.

Το San Giorgio θα φτάσει το απόγευμα ή αργά το βράδυ της Τρίτης στο Πρίντιζι, σύμφωνα με πληροφορίες της Νομαρχίας της πόλης.

Τις προηγούμενες ώρες υπήρξε εμπλοκή με τις λίστες διασωθέντων και επιβαινόντων μεταξύ Αθήνας και Ρώμης, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφοροποίηση και ως προς τον αριθμό των αγνοουμένων.

Συνολικά, 38 άτομα θεωρούνται αγνοούμενα. Η εκτίμηση για τους αγνοούμενους γίνεται βάση της επικαιροποιημένης λίστας της ANEK που πλέον αριθμεί 475 επιβαίνοντες. Η Ιταλία κάνει λόγο για 499 επιβαίνοντες, λαμβάνοντας υπόψη 18 υπεράριθμους επιβάτες και τρεις επιβεβαιωμένους μετανάστες.

Ο αριθμός των αγνοουμένων δεν μπορεί να θεωρείται απόλυτος, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι στο Norman Atlantic πιθανώς επέβαιναν παρανόμως και μετανάστες στο γκαράζ.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν τη Δευτέρα τις δηλώσεις του ιταλού ναυάρχου Τζιοβάνι Πετορίνο, σύμφωνα με τον οποίο 80 διασωθέντες δεν υπάρχουν καν στη λίστα επιβατών.

Υπό αυτό το κλίμα, σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Ναυτιλίας, τίθενται υπό αμφισβήτηση ακόμη και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πρώτο Έλληνα που εντοπίστηκε νεκρός. Ως επιχείρημα αναφέρεται το γεγονός ότι ο γιος του θύματος δεν αναγνώρισε τη σορό που του έδειξαν οι ιταλικές αρχές.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: