Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Johnnie Walker, άρωμα Σκωτίας


Το Johnnie Walker Black Label σε συνεργασία με τον οίκο μόδας Harris Tweed παρουσίασε ένα tweed ύφασμα εμποτισμένο με τις ξεχωριστές αρωματικές νότες αυτού του σπουδαίου ουίσκι.


Eνα ταξίδι στο τραχύ τοπίο και στην ακατοίκητη φύση των Highlands της Σκωτίας μπορεί αρχικά να ακούγεται ιδανικό για να γνωρίσει κάποιος από κοντά την παράδοση δύο κορυφαίων σκωτσέζικων brands, αλλά τελικά αποδεικνύεται μια μοναδική εμπειρία ζωής, ειδικά όταν συνειδητοποιείς, βλέποντας από κοντά, πώς το Johnnie Walker Black Label και ο οίκος μόδας Harris Tweed Hebrides δημιουργούν μια πρωτοποριακή ιδέα που θα αλλάξει για πάντα τον κόσμο της μόδας: την ύφανση ενός μοναδικού tweed υφάσματος που όχι μόνο θα φέρει τα συμβολικά χρώματα του Johnnie Walker Black Label, αλλά θα αποπνέει, κυριολεκτικά, το άρωμα του θρυλικού ουίσκι. 

Για πάντα. Ακόμα και όταν θα παίρνετε το ρούχο που έχει φτιαχτεί με αυτό από το καθαριστήριο.
H γνωριμία με το πρώτο ύφασμα της Harris Tweed που θα είναι εμποτισμένο με το άρωμα του Johnnie Walker Black Label ξεκίνησε υπό τις γευσιγνωστικές οδηγίες του Jim Beveridge, master blender τoυ Johnnie Walker, o οποίος με μοναδικό τρόπο μας ταξίδεψε στις γευστικές νότες που απαρτίζουν την τέλεια δομή του Black Label (ο καπνός της τύρφης στα malts, τα κόκκινα φρούτα, η βανίλια, η μαύρη σοκολάτα). 

Νότες που δεν δομήθηκαν με τον ίδιο τρόπο για τη δημιουργία του αρώματος αλλά συντέλεσαν στην τελειοποίησή του, ως ενός αρώματος εμπνευσμένου από τα γευστικά χαρακτηριστικά του ουίσκι και του τοπίου των Highlands. H αρωματοποιός Angela Flanders δημιούργησε σε συνεργασία με τον Jim Beveridge το Aqua Alba, ένα εξαιρετικό άρωμα, το οποίο παίρνει τις ξεχωριστές γεύσεις και τα αρώματα του Johnnie Walker Black Label και τα μετατρέπει σε μια μοναδική γιορτή αρωματικού blending. Ενα φανταστικό άρωμα, το οποίο ερωτεύτηκα από την πρώτη επαφή μαζί του και δήλωσα: «αυτό το άρωμα θέλω να το φοράω κάθε μέρα».

Ο Mark Hogarth, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Harris Tweed, ήταν ο ξεναγός μας στον μαγικό κόσμο του Isle of Lewis, του νησιού που φιλοξενεί τον «μύλο» της βασικής παραγωγής των υφασμάτων της Ηarris Tweed Hebrides στο Shawbost, στη δυτική ακτή του. Εκεί είδαμε την πρώτη παρουσίαση του χοντρού μάλλινου υφάσματος με τα χαρακτηριστικά και συμβολικά χρώματα του Johnnie Walker Black Label, το οποίο μόλις είχε εμποτιστεί με το άρωμα του εξαιρετικού ουίσκι. 

Θεωρώ ότι κανένας από τους συνάδελφους δημοσιογράφους που ήταν εκεί και ένιωθαν το ύφασμα, είτε πάνω τους είτε κοντά στη μύτη τους, δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στη γοητεία κάποιου ρούχου φτιαγμένου από αυτό το μοναδικά σχεδιασμένο ύφασμα. Πολύ περισσότερο δεν θα μπορούσαν να αντισταθούν οι γυναίκες συνάδελφοι στη δημιουργία ενός μεγάλου σχεδιαστή μόδας.

JOHNNIE WALKER FABRIC OF FLAVOUR
Αυτή η πρωτοποριακή ιδέα γεννήθηκε για να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας καμπάνιας του ουίσκι, που ονομάζεται Pioneer with Flavour και στο πλαίσιό της καινοτόμοι Ευρωπαίοι σχεδιαστές θα δημιουργήσουν με καμβά αυτό το ύφασμα.
Κείμενο: Γιάννης Παπαϊωάννου

Johnnie Walker, άρωμα Σκωτίας

Johnnie Walker, άρωμα Σκωτίας

Johnnie Walker, άρωμα Σκωτίας





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: