Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Γιατί δεν πρέπει να τρέχετε με τακούνια;



Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ningbo, στην Κίνα, οι γυναίκες που αναγκάζονται να τρέχουν συχνά φορώντας παπούτσια ψηλά τακούνια, κινδυνεύουν από αρθρίτιδα, αλλά και κατάγματα.


Συγκεκριμένα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες φορούν τακούνια 7 εκατοστών ή και ψηλότερα, ασκούν τέτοιες πιέσεις στα γόνατά τους, οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να εκδηλώσουν αρθρίτιδα αργότερα στη ζωή.

Επιπλέον με τα ψηλά τακούνια μειώνεται η κινητικότητα των αστραγάλων κατά το τρέξιμο και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο διαστρέμματος.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, όσο πιο ψηλά είναι τα τακούνια που φορούν οι γυναίκες, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος να πάθουν κάποιο διάστρεμμα. Μάλιστα οι πιθανές βλάβες που μπορεί να υποστεί μια γυναίκα όταν τρέχει με τακούνια, μπορεί να είναι μεγαλύτερες, όταν το έδαφος στο οποίο κινείται είναι ανώμαλο (π.χ. άσφαλτος, χωματόδρομος, πεζοδρόμια).

Παρ 'όλο που τα ψηλά τακούνια συνεχίζουν να είναι στη μόδα, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ningbo στην Κίνα, εννέα στις 10 γυναίκες που φορούν τακτικά ψηλά τακούνια αναφέρουν πόνο, κόπωση, μούδιασμα και κάλους από τη χρήση τους.

Στη μελέτη συμμετείχαν γυναίκες μέχρι 25 ετών οι οποίες φορούσαν τριών ειδών τακούνια: Τακούνια 1,5 εκατοστό, μέτρια τακούνια 4,5 εκατοστών και ψηλά τακούνια άνω των 7 εκατοστών.

Οι εθελόντριες υποβλήθηκαν σε μετρήσεις των κινήσεων στα ισχία, τους αστραγάλους και τα γόνατα, όταν περπατούσαν και όταν έτρεχαν.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε μεν σε μικρό αριθμό εθελοντριών μικρής σχετικά ηλικίας, αλλά οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα ευρήματά τους ισχύουν για όλες τις γυναίκες.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στη ''Διεθνή Επιθεώρηση Βιοϊατρικής Μηχανικής & Τεχνολογίας''.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: